Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 oktober 2002.

Achtergrondwoensdag, 23 oktober 2002

Democratie is belangrijk, maar familiebanden oo

Op 10 oktober werden in Pakistan parlementsverkiezingen gehouden. De Europese Unie was door de Pakistaanse regering uitgenodigd waarnemers te sturen. Een vijftigtal waarnemers vertrok in de loop van september naar Pakistan. Eén van die waarnemers was Sikke Bruinsma uit Boornzwaag. Hieronder het tweede deel van zijn verslag voor het Friesch Dagblad .

Bijschriftwoensdag, 23 oktober 2002

Geven en nemen

‘Het is meer geven dan nemen’, zei iemand eens toen hij zijn huwelijk beschreef.

Cultuurwoensdag, 23 oktober 2002

‘Pas de Deux’ tussen autonomie en werkelijkheid

Een pas de deux is, in de balletwereld, een virtuoze dans voor twee personen. De prima ballerina en de eerste danser laten hierin zien wat ze kunnen. Pas de deux is ook de titel van de grafiektentoonstelling van topstukken uit de Knecht-Drenth-collectie die momenteel in het Fries Museum is te zien.

Cultuurwoensdag, 23 oktober 2002

Een echt wonderland van boeken in Rotterdamse Kunsthal

De kinderen uit de bovenbouw van de basisschool in Ryptsjerk verheugen zich er nu al op. Nog een paar weekjes en dan gaan ze met een bus naar Rotterdam. Daar kunnen ze in de Kunsthal van de ene verbazing in de andere verwondering vallen bij de grote kinderboekententoonstelling Wonderland: Van Pietje Bell tot Harry Potter , met een keuze uit de kinderboekencollectie van de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag.

Cultuurwoensdag, 23 oktober 2002

Bricquebec nog steeds springlevend

Met de release van Hjoed is er na zes jaar eindelijk weer eens een cd van Bricquebec verschenen. De Friestalige wâldrockgroep laat daarmee zien en vooral horen dat ze na zestien jaar nog steeds springlevend is. ,,Het heeft lang geduurd’’, zegt de 33-jarige zangeres Else van der Greft. ,,En dan vergeten de mensen je.’’

Economiewoensdag, 23 oktober 2002

Fryslân Miljeu in milieuvriendelijk pand

Leeuwarden – Afvalsturing Friesland (Fryslân Miljeu) verhuist in november naar een nieuw pand aan de Hidalgoweg 5 op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden. Bij de bouw van het pand is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu.

Economiewoensdag, 23 oktober 2002

Marrum krijgt bedrijvenverzamelgebouw

Ferwert - De gemeente Ferwerderadiel wil 60.000 euro uitrekken voor een nieuw bedrijvenverzamelgebouw op het industrieterrein bij Marrum.

Economiewoensdag, 23 oktober 2002

Kerstpakkettenmarkt dreigt in te krimpen

Grou - De kerstpakkettenbranche verwacht een forse omzetdaling omdat over dergelijke gestes volgend jaar waarschijnlijk loonbelasting moet worden betaald. De Vereniging Leveranciers van Geschenkenpakketten komt tegen de voorgenomen maatregel in actie.

Economiewoensdag, 23 oktober 2002

Spaar Select in geldnood

Leeuwarden - Spaar Select verkeert in acute geldproblemen. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het financieel adviesbureau in Etten-Leur is door de aannemer stilgelegd.

Hoofdartikelwoensdag, 23 oktober 2002

De landelijke schaduw…

De geplande verkiezingen voor Provinciale Staten, 11 maart volgend jaar, volgen acht weken na de datum waarop een nieuwe Tweede Kamer wordt gekozen (22 januari). Er is weinig somberheid van gemoed nodig om te voorspellen dat de Friese verkiezingsstrijd meer dan ooit overschaduwd zal worden door wat in de landelijke politiek gaande is.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

‘Pijnlijke keuzes’ Grootegast

Grootegast – De gemeente Grootegast heeft geen geld voor een aantal plannen die erg populair zijn onder de bevolking.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

Dementerende slecht begeleid

Noardburgum - Jong dementerenden worden vaak slecht begeleid in verpleeghuizen. Deze mensen lopen tegen andere problemen aan dan oudere en hebben daarom andere begeleiding nodig. Verpleeghuis Nieuw Toutenburg is onlangs begonnen met dagbehandeling voor deze groep.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

Rondweg zuid Sneek: smal, laag en traag

Sneek – De rijksweg 7 rond Sneek wordt relatief smal en deels verlaagd aangelegd.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

‘Zonder hen was ik er niet meer’

Dokkum – Van dat vreselijke ongeluk laat in de avond van 27 juli 2001 weet Kees Talma (23) uit Rinsumageest niet veel meer. Alleen een paar flitsen van hoe hij te water raakte. Zijn herinneringen beginnen pas vanaf het moment dat hij wakker werd op de kade van de Stroobossertrekvaart.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

ChristenUnie Fryslân wil Veling kans geven

Leeuwarden – De ChristenUnie in Fryslân keert zich faliekant tegen de manier waarop het landelijk bestuur Kars Veling heeft afgewezen voor het lijsttrekkerschap bij de nieuwe verkiezingen in januari.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

Terschelling wil Jurrit Visser als burgemeester

Terschelling – Wethouder Jurrit Visser van Heerenveen wordt de nieuwe burgemeester van Terschelling. De gemeenteraad van Terschelling sprak zich dinsdagavond in een besloten zitting unaniem uit over de voordracht van Visser aan minister Remkes van Binnenlandse Zaken.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

Burger betaalt waterschap meer boer minder

Gorredijk – Friese huiseigenaren moeten in de toekomst meer waterschapsbelasting betalen. Boeren krijgen een lastenverlichting.

Regiowoensdag, 23 oktober 2002

Fryslân mag mkz-schade niet vergoeden

Leeuwarden – De provincie Fryslân mag van Europa nauwelijks iets doen voor agrarische bedrijven in Noordoost-Fryslân die vorig jaar gedupeerd werden door de mkz-crisis.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2002

Congres in Leiden over vrijmetselarij in Nederland

Leeuwarden – De Universiteit Leiden houdt op 14 maart een congres over de vrijmetselarij in Nederland.Over het genootschap van de vrijmetselaars bestaat veel onduidelijkheid.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2002

Kerk van Schurega ‘in de schijnwerpers’

Leeuwarden – Het ‘kerkje van Schurega’ in de gemeente Heerenveen is de tweede kerk die door de stichting Alde Fryske Tsjerken ‘in de schijnwerpers’ wordt gezet.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2002

Dilemma’s rond contextuele theologie

Utrecht - Dat religie zijn gevaarlijke kanten heeft blijkt uit de recente wereldgeschiedenis. Het lijkt alsof religie altijd wel een rol speelt als conflicten escaleren en tot geweld leiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2002

Tzummers hebben toren overeind gehouden

Tzum – Het is aan de goedgeefsheid van de Tzummers te danken dat de toren van hun Johanneskerk (de voormalige hervormde kerk) nog overeind staat.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2002

‘Wondercursus’ voor SoW’ers

Leeuwarden - Een bezinning op het gedachtegoed van A Course in Miracles (Een cursus in wonderen), in het kader van de dialoog tussen de kerk en het nieuwe-tijdsdenken (New Age). Dat is het doel van vier gespreksavonden die op dit moment plaatsvinden namens de Regionale Dienstencentra van de Samen-op-Wegkerken in het Noorden.

Sportwoensdag, 23 oktober 2002

Grevengoed: ‘Harkemase Boys is de titelfavoriet’

Putten – De club kan zich qua naam en status dan wel niet meten met clubs als Urk, ACV, Quick Boys, IJsselmeervogels of Katwijk, in de top van het amateurvoetbal wordt wel degelijk met bewondering gekeken naar de verrichtingen van SDC Putten. De Puttenaren staan op het punt voor het tweede opeenvolgende jaar de eerste periodetitel voor zich op te eisen.

Weerwoensdag, 23 oktober 2002

Enkele buien

Vanavond en vannacht pittige buien met onweer en windstoten. Minima rond 6 graden bij een matige tot harde wind aan zee uit het zuidwesten. Morgen vrij zonnig en enkele buien, minder wind en maxima rond 10 graden. In de avond kans op een stormachtige wind aan zee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties