Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 oktober 2008.

Cultuurdonderdag, 23 oktober 2008

Rijkssubsidie voor Museum Opsterland

Gorredijk - Museum Opsterland in Gorredijk krijgt subsidie van het ministerie van OCW voor zijn digitaliseringsplan. Dat heeft het museum gisteren gemeld. Het museum wil het historische en culturele erfgoed van Opsterland beter zichtbaar maken voor het publiek door het digitaal te ontsluiten. Ook wil het museum zijn collectie verder uitbreiden.

Cultuurdonderdag, 23 oktober 2008

Gemeente Ameland genomineerd voor titel Kunststad 2008

Ameland - De gemeente Ameland is samen met twaalf andere gemeenten in het land genomineerd voor de titel Kunststad 2008. Dat heeft de gemeente gisteren gemeld.

Cultuurdonderdag, 23 oktober 2008

Oerol is het leukste uitje van Nederland

Terschelling - Het Oerolfestival op Terschelling is gekozen tot het leukste uitje van Nederland. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen gisteren bekendgemaakt. Ruim 44.000 mensen vulden afgelopen zomer via eropuit.nl de Nationale Uitjestest 2008 in.

Economiedonderdag, 23 oktober 2008

Boer moet grotere aandacht van burger uitbuiten

Bunschoten – Nederlandse boeren kunnen en moeten de grotere aandacht van de burgers voor hun branche veel meer uitbuiten. Dat was gisteren de conclusie op de European Eemland Conference op de Eemland Hoeve in Bunschoten, waar werd gesproken over de kansen van het platteland. ,,Er zijn tegenwoordig door de grotere aandacht van de burgers veel meer mogelijkheden om het boerenbedrijf in stand te houden”, zei onderzoeker Jan Willem van der Schans van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) gisteren op de Eemland Hoeve, het bedrijf van ondernemer en filosoof Jan Huijgen. ,,Steden worden zich steeds meer bewust van het belang van een goede voedselproductie op korte afstand. Maar ook van de andere functies die boerenlandschap kan bieden als recreatie, vermaak, rust, het opdoen van kennis en werkgelegenheid.” Toch heerst bij veel boeren nu nog het beeld dat de burgers het boerenwerk alleen maar willen beperken. Milieu, dierwelzijn, het behoud van weidevogels en de claim op boerengrond zijn veel gehoorde items waarmee boeren worden belemmerd in hun bedrijfsvoering.

Hoofdartikeldonderdag, 23 oktober 2008

Nieuw Europa...

Een nieuw Europa is opgestaan, klinkt het in Brussel. De kordate aanpak van de kredietcrisis heeft de Europese Unie weer op de kaart gezet. In de wereld is respect voor de voortvarende manier waarop Europa banken heeft gered en spaartegoeden heeft veiliggesteld. Het financiële Europese reddingsplan waarvan de Britse premier Gordon Brown de geestelijke vader is, wordt zelfs overgenomen door de Amerikaanse president Bush. Op voorstel van de Europese Unie wordt er volgende maand een internationale conferentie gehouden waar de fundamenten moeten worden gelegd voor een nieuw financieel systeem.

Regiodonderdag, 23 oktober 2008

Legionellachip is erg gewild

Leeuwarden - De legionellachip die is ontwikkeld in het laboratorium van Vitens in Leeuwarden, trekt internationaal de aandacht. Vanaf 1 januari gaat het speciaal hiervoor opgerichte bedrijf Legyon de innovatieve chips leveren.

Regiodonderdag, 23 oktober 2008

Beppe liever niet weer in het tuinhuisje

Heerenveen - Nederland moet de omslag maken van een verzorgingsstaat waarin mensen veel te vroeg achter de geraniums worden gezet naar een participatiestaat, die mensen tot op hoge leeftijd stimuleert hun talenten te blijven ontwikkelen en in te zetten voor anderen. Vanuit dit standpunt werd gisteren de conferentie Zilveren Kracht Fryslân gehouden in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. Het motto was: het nieuwe ouder worden vereist nieuw ouderenbeleid.

Regiodonderdag, 23 oktober 2008

Meer zorg jeugdige ‘comadrinkers’

Leeuwarden - De hulp aan jongeren die zich in coma drinken wordt uitgebreid met de speciale polikliniek die Leeuwarden krijgt. Op 1 november opent het Medisch Centrum Leeuwarden de afdeling voor jongeren tot zestien jaar die in comateuze toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. Het MCL krijgt die poli omdat er ieder jaar meer jongeren totaal lamgezopen worden binnengebracht. Dit jaar verwacht kinderarts Tjalling de Vries zo’n twintig patiënten.

Regiodonderdag, 23 oktober 2008

Winkeliers: geen fiducie meer in vaart

Drachten - De winkeliers aan het Moleneind in Drachten hebben er weinig vertrouwen meer in dat de Drachtstervaart nog wordt uitgegraven, nu de Wind Groep het werk heeft stilgelegd. Ze denken na over een andere inrichting van het Moleneind, met bijvoorbeeld een plein.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 oktober 2008

Meer Calvijn in het onderwijs

Apeldoorn - Het onderwijs kan niet om de reformator Johannes Calvijn heen, vindt het Instituut voor Reformatieonderzoek van de Theologische Universiteit Apeldoorn. Daarom heeft het instituut aan de vooravond van het Calvijnherdenkingsjaar speciale lesbrieven laten ontwikkelen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 oktober 2008

Protestantse Kerk ontkomt niet aan maatregelen

Leeuwarden - Steeds minder kerkgangers, inkomsten en predikanten; er moet iets gebeuren in de organisatie van de PKN. Die sfeer ademt het rapport van de commissie-Veerman. De landelijke kerkvergadering (synode) heeft niet meer de luxepositie om dit rapport naast zich neer te leggen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 oktober 2008

Boekje voor doven met 88 bijbelnaamgebaren

Leeuwarden - Dit Koningskind en het Nederlands Gebarencentrum hebben een boekje uitgegeven met 88 Bijbelnaamgebaren. De uitgave sluit aan bij de dvd-rom Die Naam, Standaard Lexicon Nederlandse Gebarentaal, Bijbelnaamgebaren, die in samenwerking met de Vereniging het Koningskind is gemaakt.

Sportdonderdag, 23 oktober 2008

Aan handtekeningenjagers geen gebrek in Thialf

Heerenveen – Herfstvakantie, een mooi moment voor het houden van de jaarlijkse open dag van de schaatssport. Gisteren was het zover en het werd op grootste wijze aangepakt. Terecht, want de sport leeft volop. Zelfs bij de jongste jeugd, die niet of nauwelijks weet hoe echt natuurijs er uit ziet.

Sportdonderdag, 23 oktober 2008

Heerenveen ziet kansen tegen favoriet AC Milan

Heerenveen - Voor Heerenveentrainer Trond Sollied is AC Milan de grote favoriet om dit seizoen de UEFA Cup te winnen. Desondanks acht de Noorse oefenmeester zijn ploeg vanavond in het Abe Lenstra stadion in het eerste duel in de groepsfase tegen de Italiaanse miljoenenploeg op voorhand zeker niet kansloos. ,,We zijn sportmensen en proberen te winnen. Dan zullen we goed en gedisciplineerd moeten spelen. En tactisch goed moeten zijn. Dan is het mogelijk”, denkt Sollied.

Sportdonderdag, 23 oktober 2008

Warm onthaal voor AC Milan

Heerenveen - Fryslân heeft AC Milan in de armen gesloten. De Italiaanse ploeg met talloze wereldsterren werd gisteravond bij de training in een goed bezet Abe Lenstra-stadion warm onthaald.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties