Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 januari 2003.

Achtergrondvrijdag, 24 januari 2003

‘Verkiezingsuitslag geeft hoop’

Verschillende maatschappelijke organisaties hebben gisteren verheugd gereageerd op de uitkomst van de verkiezingen.

Bijschriftvrijdag, 24 januari 2003

Feest

‘De kerk? Daar is het een toffe boel. Daar kun je plezier hebben. Wat een feest is dat om lid van de kerk te zijn.’

Cultuurvrijdag, 24 januari 2003

Noorden wil miljoen extra voor kunst

Assen - De drie noordelijke provincies willen voor de komende jaren één miljoen euro extra van het rijk voor het wegwerken van culturele achterstanden. Dat staat in de concept-cultuurnota Voor kwaliteit en ontwikkeling van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen en Leeuwarden.

Economievrijdag, 24 januari 2003

Vraag naar arbeid in landbouw neemt toe

IJlst – In de agrarische sector neemt de vraag naar arbeid nog steeds toe. De bedrijfsverzorging AB Fryslân zette in het afgelopen jaar meer mensen in op het boerenbedrijf dan in de jaren daarvoor. Het ging om een groei van 23 procent.

Hoofdartikelvrijdag, 24 januari 2003

Tijd voor nabeschouwing

De roerige verkiezingsstrijd ligt achter ons en het is alweer tijd voor een nabeschouwing. Daarbij kan men het standpunt hebben dat de verkiezingen van 15 mei 2002 met het kabinet dat er op volgde, maar een intermezzo vormden. De verkiezingen van 2003 zou je dan niet moeten vergelijken met die van 2002, maar met die van 1998.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Peiling geeft Huizinga opnieuw voorkeurzetel

Leeuwarden – Tineke Huizinga uit Heerenveen komt mogelijk toch weer in de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Uit een representatieve steekproef door het Reformatorisch Dagblad blijkt dat zij de drempel van 16.000 voorkeurstemmen opnieuw gehaald zou hebben.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Museum naar Martenahûs

Franeker – De gemeenteraad van Franekeradeel wil museum ’t Coopmanshûs verhuizen naar het Martenahûs, de oudste stins van Franeker aan de Voorstraat. Het college van B en W heeft de opdracht gekregen extern onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van zo’n verhuizing. ’t Coopmanshûs zit nu in drie monumentale panden even verderop aan de Voorstraat.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Skaten in een vernieuwd Thalenpark

Drachten – Nu nog kun je alleen wandelen, zitten en vissen in het Thalenpark in Drachten. Straks ook skaten en basketballen. En kunst bekijken. Smallingerland heeft grote plannen met het park aan de Lange West.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

‘Gemeente Terschelling is onduidelijk’

Terschelling - De gemeente Terschelling is te onduidelijk geweest in haar informatie naar de burgers over de plannen voor het nieuwe gemeentehuis. Bovendien hebben burgers het gevoel dat ze te weinig bij de plannen zijn betrokken. De meerderheid is tegen de bouw van een gemeentehuis omdat er onnodig veel geld mee gemoeid is.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Opeinde wil geen wijk van Drachten worden

Opeinde – Inwoners van Opeinde vrezen dat hun dorp wordt ingelijfd bij Drachten. Smallingerland wil het dorp aan de zuidkant - richting industrieterrein De Haven in Drachten - uitbreiden. Dorpsbelang Opeinde pleit voor nieuwbouw aan de noordkant van het dorp.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

‘Ik werk het liefst ambachtelijk’

Harlingen - ,,We kregen tijdens de wedstrijd een mystery- opdracht waarbij alleen de groenten, het fruit en de specerijen bekend waren. De vlees- of vissoort kenden we niet. Dat maakte het extra spannend. Toch vond ik de opdracht niet moeilijk. Dat was eigenlijk alleen het hoofdgerecht, biologische kip. De kunst was alles daaraan even gaar te krijgen.’’

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Een mens is meer dan ‘een set onderdelen’

Leeuwarden – Een grondige kennis van het menselijk lichaam is onontbeerlijk voor medisch handelen. Maar met alleen die kennis kom je er niet.

Regiovrijdag, 24 januari 2003

Eigenaren van oude windmolens bezorgd

Dronrijp – De eigenaren van oude windmolens maken zich zorgen over de toekomst van hun turbines. Het vorige kabinet heeft een wetsvoorstel aangenomen waarin staat dat er gesnoeid gaat worden in de prijzen van vergoedingen die turbine-eigenaren ontvangen voor windenergie.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 januari 2003

‘Beknot de veelkleurigheid niet’

Leersum - De leer van de kerk mag geen vaststaand systeem zijn, vindt dr Heleen Zorgdrager, want dan wordt de ervaring van de gelovigen bekneld. Zorgdrager promoveerde vandaag op een proefschrift over de Duitse theoloog Schleiermacher.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 januari 2003

‘Synode van Emden’ toch niet de laatste

Leeuwarden – De synode van Emden, die maandag werd geopend, is niet de laatste synode van de Gereformeerde Kerken.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 januari 2003

Vredesvesper tegen oorlog in Irak in fermanje Stiens

Leeuwarden – In de doopsgezinde kerk in Stiens (Kakeweg 16) wordt volgende week vrijdag een vredesvesper gehouden als signaal tegen een mogelijke oorlog in Irak.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 januari 2003

Kerk moet de waarden en normen voorleven

Waar spreken we over als we de termen normen en waarden in de mond nemen?

Sportvrijdag, 24 januari 2003

‘Strand van Copacabana lijkt op trainingsveld’

Het clubblad Onder Ons van ONS Sneek heeft een buschauffeur als webmaster, Kerst Boomsma. Met als grote uitdaging het hotste nieuws op de site te krijgen. Verschrikt vraagt de redactie van Onder Ons zich af of de website in de toekomst ook een bedreiging gaat vormen voor het clubblad.

Sportvrijdag, 24 januari 2003

Rise and Shine draver van het jaar

Wolvega - Rise and Shine heeft de verkiezing ‘draver van het jaar’ gewonnen. De driejarige hengst, die in Wolvega in training staat bij Arnold Mollema, voltooide vorig jaar de Triple Crown (Sprintkampioenschap, Derby en Fokkerstrofee).

Weervrijdag, 24 januari 2003

Later regen

Het blijft vanavond en vannacht droog met enkele opklaringen maar ook bewolking. Het kwik zakt tot ongeveer 1 à 2 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen schijnt eerst de zon, vanuit het westen volgt later regen met temperaturen rond 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties