Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 januari 2006.

Bijschriftdinsdag, 24 januari 2006

Twist

Een woordenstrijd geeft vaak hete hoofden en koude harten, heeft daarom weinig zin en dient nergens toe.

Dossierdinsdag, 24 januari 2006

Triatlon, niet langer een sport voor gekken


Dossierdinsdag, 24 januari 2006

Let’s play darts!


Economiedinsdag, 24 januari 2006

Nog werk genoeg in bouw ondanks vorst

Leeuwarden - De huidige vorstperiode leidt er voorlopig niet toe dat bouwbedrijven geen werk meer hebben. De komende weken is er nog voldoende binnenwerk.

Hoofdartikeldinsdag, 24 januari 2006

Expeditie Leeuwarden

Expeditie Leeuwarden – de pr-slogan voor de Friese hoofdstad – zit niet op dood spoor, maar wel op een boemelspoor. De Nederlandse Spoorwegen menen dat Leeuwarden geen intercity-station meer hoeft te zijn, maar dat kan worden volstaan met een stoptrein vanaf Zwolle, twee keer per uur. Groningen behoudt wel drie vlotte verbindingen per uur met Zwolle en verder.

Regiodinsdag, 24 januari 2006

IJsbanen in Fryslân gaan morgen open voor de kinderen

Leeuwarden – De meeste ijsbanen in Fryslân gaan morgen open voor kinderen. Vandaag is het ijs nog niet dik genoeg. ,,Vanochtend lag er 3,2 centimeter ijs. Dat is eigenlijk nog een centimeter te weinig’’, vertelt Jouke Brouwer van de IJsclub Balk e.o. ,,Om het veilig genoeg te maken voor de kinderen moet het vannacht nog even goed vriezen en dan moet het ook morgen overdag onder nul blijven.’’

Regiodinsdag, 24 januari 2006

Heerenveen staat nog droog

Heerenveen – SC Heerenveen morste zaterdagavond dure punten tegen degradatiekandidaat Sparta. Het was alweer de tweede achtereenvolgende wedstrijd in 2006 waarin de Friezen niet tot scoren kwamen; de eerste keer dit seizoen in het eigen Abe-Lenstrastadion. Een zorgelijke ontwikkeling voor de club die ingezet heeft op een plaats bij de topvijf.

Regiodinsdag, 24 januari 2006

Miljoenen vrij voor watersport Langweer

Langweer – De komende twee jaar wordt er ongeveer 3,5 miljoen euro gestoken in de verbetering van de watersportvoorzieningen in Skarsterlân. De investeringen maken onderdeel uit van het Friese Merenproject. De provincie betaalt 1,25 miljoen, de gemeente ongeveer 1,2 miljoen en daarnaast is er 700.000 euro aan Kompasgelden veiliggesteld.

Regiodinsdag, 24 januari 2006

Nog verdeeldheid over de manier waarop het Zaailand wordt ingericht

Leeuwarden – Een meerderheid van de Leeuwarder gemeenteraad kan zich vinden in de plannen voor het Zaailand. De investering van 114 miljoen euro moet de economische kracht van de stad versterken, vindt een kleine meerderheid van de collegepartijen en D66.

Regiodinsdag, 24 januari 2006

Partijen melden zich voor gemeenteraadsverkiezingen

Leeuwarden – De Friese lokale politiek lijkt wakker geschud te moeten worden, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart aanstaande. In zeventien gemeenten doen geheel nieuwe of nieuwe plaatselijke afdelingen van bestaande partijen een gooi naar een of meer raadszetels. Veranderingen doen zich voor in de hoek van D66, SP, GrienLinks en CU.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 januari 2006

Samen zingen uit ‘Tussentijds’

Leeuwarden - Er wordt nog ,,te weinig’’ uit de liedbundel Tussentijds gezongen, vindt Foppe Reitsma van het Centrum voor de Kerkzang. Deze verscheen mei vorig jaar. Zaterdag wordt in de Fenix in Leeuwarden een kerkmuziekmiddag rond de zangbundel gehouden.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 januari 2006

Kok profiteert van succes Narnia

Kampen - De film The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe is een groot succes. Ook Uitgeverij Kok in Kampen profiteert van de hype. De verkoop van Narnia-boeken ,,loopt geweldig’’, vertelt Margaretha Oostinga van de afdeling promotie en publiciteit.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Verlies voor belofteteam Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden - Jong Cambuur Leeuwarden heeft maandagavond in de vrieskou in het eigen stadion land niet stand kunnen houden tegen het hoger geplaatste beloftenteam van Stormvogels Telstar: 1-3.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Cramer kan Spelen definitief vergeten

Heerenveen – Het diende zich voor dit weekeinde al aan, maar na het WK sprint is het zeker: Wieteke Cramer kan deelname aan de Olympische Spelen definitief vergeten. In haar plaats gaat Sanne van der Star. De sprintster voldeed aan de eis om op het WK in Thialf op de 500 meter fictief bij de beste zestien te eindigen.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Samaras heeft in z’n hart al afscheid genomen

Heerenveen – Georgios Samaras speelde zaterdag tegen Sparta waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het pompeblêdenshirt van SC Heerenveen. Althans daar gaat de twintigjarige Griekse aanvaller zelf van uit. In zijn hart heeft hij al afscheid genomen. Bij Heerenveen zijn ze daar helemaal nog niet zo zeker van. Morgen zal de arbitragecommissie van de KNVB zich buigen over het geschil tussen beide partijen. Als het tenminste zo ver gaat komen.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Harkemase Boys kan ook op karakter winnen

Harkema – Het treffen met Be Quick’28 betekende voor Harkemase Boys zaterdag de hervatting van een seizoen waarin de ploeg - tegen alle verwachtingen in – bovenin meedraait. Dat gegeven, gekoppeld aan het feit dat er de komende weken veel thuisduels op de rol staan, doet veel Harrekieten hopen op een kampioenschap. In de strijd om de titel begon de ploeg van trainer Pieter Bijl het jaar 2006 goed. Want hoewel het nogal wat voeten in de aarde had, werd er gewonnen van de tegenstander uit Zwolle.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Drachtster Boys krijgt pak slaag van HHC

Hardenberg – Drachtster Boys had zich een betere hervatting van de competitie in de hoofdklasse kunnen wensen dan die van afgelopen zaterdag. In Hardenberg ging de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende coach Jan ten Hage keihard onderuit. De Drachtsters, die al het hele seizoen vechten om uit de degradatiezone te komen, kregen maar liefst zes tegentreffers te incasseren en stelden daar zelf niets tegenover, 6-0.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Aris niet goed bij de les

Leeuwarden - Woon!Aris leed zaterdagavond voor eigen publiek opnieuw een gevoelige nederlaag. De basketballers uit Leeuwarden waren op het beslissende moment niet goed bij de les in de wedstrijd tegen Polynorm Giants uit Bergen op Zoom en het team van coach André Roorda blijft dan ook bijna hopeloos op de onderste plaats staan in de eredivisie.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Jan de Haan begint aan zijn tweede jeugd

Franeker - De 34-jarige Jan de Haan uit Franeker won zaterdag het Fries kampioenschap tafeltennis, in sporthal De Trije in zijn woonplaats. In de finale versloeg hij met vier games tegen nul zijn opponent Arnout Meijer (21) uit Dokkum. Bij de dames verraste het jonge talent Tamar Kooistra uit Burgum, zij versloeg in de finale de 22 jaar oudere Maria Jansma-de Vries.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

Collectief falen VC Sneek in Weer

Weert – Na de hoopgevende optredens van de laatste weken zijn de volleybalsters van VC Sneek er zaterdag in Weert niet in geslaagd die lijn door te trekken. De Sneker volleybalsters gaven tegen VC Weert collectief ‘niet thuis’ en werden in drie straight sets afgeserveerd. De ploeg van trainer-coach Olof van der Meulen lijkt na zaterdag overgeleverd aan de play outs.

Sportdinsdag, 24 januari 2006

De Lege Geaen grijpt laatste strohalm

Burgum – De korfballers van De Lege Geaen wisten wat er op het spel stond, zaterdagavond in sporthal Westermar in Burgum. Er moest gewonnen worden voor een laatste kans om ook volgend jaar overgangsklasse te spelen. De ploeg uit Sibrandabuorren wist ook dat V en V de punten bijna net zo hard nodig had.

Weerdinsdag, 24 januari 2006

Fraai winterweer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties