Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 februari 2004.

Bijschriftdinsdag, 24 februari 2004

Andermans geloof draagt je

Zijn er hopeloze gevallen, hopeloze situaties?

Cultuurdinsdag, 24 februari 2004

Hoog niveau op Friese voorronde Kunstbende

Drachten – In De Lawei in Drachten werd zaterdag voor de veertiende keer de Friese voorronde van Kunstbende gehouden. Zo’n vierhonderd deelnemers uit heel Fryslân in de leeftijd van dertien tot en met achttien jaar streden in zes categorieën, computer & film, expo, theater, muziek, dans en taal om de gouden, zilveren en bronzen ratjes. Het thema van dit jaar was Alles of Niets .

Economiedinsdag, 24 februari 2004

Project Farm Friends succesvol in Tanzania

Wommels - Het gaat goed met de Stichting Farm Friends uit Wommels. De stichting kan door middel van diverse acties bij bedrijven en particulieren afgelopen jaar, meer dan honderd koeien kopen. Hiermee wordt de veehouderij in Tanzania op kleine schaal ondersteund.

Hoofdartikeldinsdag, 24 februari 2004

Misstanden, regelingen…

Nederland is bezig allerlei zaken op orde te brengen, naar aanleiding van misstanden. Bijvoorbeeld de bouwfraude. Hoe om te gaan met bouwbedrijven die op een of andere wijze laakbare handelingen hebben verricht? Een ander voorbeeld: het laten werken van pedofielen in een kinderrijke omgeving, waardoor de kans op herhaling van een misdrijf groot is. Hoe kun je voorkomen dat daders van een zedenmisdrijf via het werk voortdurend in de verleiding komen?

Regiodinsdag, 24 februari 2004

Gebruikersruimte in centrum

Leeuwarden - Een gebruikersruimte moet in de Zuidoosthoek van de Leeuwarder binnenstad komen en niet in de Oranjewijk. Wethouder Hafkamp van welzijn moet binnenkort met voorstellen komen voor locaties van zo’n plek waar drugsverslaafden drugs kunnen gebruiken. Die opdracht kreeg ze gisteravond van de Leeuwarder raad.

Regiodinsdag, 24 februari 2004

Bureau kijkt Talant op vingers

Drachten – Een extern bureau moet onderzoeken of de Raad van Bestuur van de gehandicaptenzorg-organisatie Talant wel voldoende sociaal handelt tijdens de aanstaande bezuinigingen. Dat maakte de vakbond CNV gisteravond bekend tijdens een informatiebijeenkomst voor het Talant-personeel over de nieuwste geldnood.

Regiodinsdag, 24 februari 2004

Raad akkoord met plan Beursplein

Leeuwarden – De meerderheid van de Leeuwarder gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met de voorstellen van het college om de omgeving van het Beursplein anders in te richten.

Regiodinsdag, 24 februari 2004

Thuiszorg moet fors bezuinigen

Drachten - Thuiszorg De Friese Wouden in Drachten moet vijf miljoen euro bezuinigen. De kortingen op het budget van de Thuiszorg is de aanleiding voor de noodzakelijke inkrimping, die gepaard gaat met tientallen ontslagen.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2004

Pools orgel wordt met Fries geld opgeknapt

Leeuwarden – Acht leden van de Gereformeerde Kerk van Heerenveen-Zuid vertrekken woensdag naar Polen, met een envelop waar ruim 3000 euro in zit. Het geld zal gebruikt worden voor de restauratie van het orgel van de katholieke kerk van het dorp Kowary. Behalve geld nemen ze ook een traporgeltje van een gemeentelid mee en een grote stapel kleding. De Heerenveners blijven vier dagen in Polen.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2004

Om te vasten hoef je geen gelovige te zijn

Leeuwarden - Morgen is het Aswoensdag, het begin van de christelijke vastentijd die veertig dagen duurt; dan is het Pasen. Vasten wordt lang niet (alleen) uit religieuze motieven gedaan; ook het streven naar een gezond lichaam of bezinning op de welvaartscultuur kan een goede reden zijn.

Sportdinsdag, 24 februari 2004

Beloften Heerenveen onderuit in bekerstrijd

Rotterdam - De beloften van Heerenveen zijn er maandagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jan de Jonge verloor de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 3-1.

Sportdinsdag, 24 februari 2004

Aukes keert bij DOS’46 terug op het oude nest

Nijeveen – Gerald Aukes uit Grou keert volgend seizoen terug als trainer van korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen.

Sportdinsdag, 24 februari 2004

Sport Fryslân doet onderzoek bij sportclubs

Leeuwarden - Sportondersteuningsorganisatie Sport Fryslân gaat in kaart brengen hoe de Friese sportverenigingen er financieel en organisatorisch voorstaan.

Weerdinsdag, 24 februari 2004

Winterse buien

Vanavond en vannacht enkele winterse buien met kans op sneeuw en minima rond het vriespunt. Morgen winterse buien met sneeuw en temperaturen rond 4 graden. Het waait daarbij matig tot krachtig uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties