Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 februari 2009.

Cultuurdinsdag, 24 februari 2009

Wandeltocht in de sporen van Jopie Huisman

Workum - Het Jopie Huisman Museum organiseert op 30 april een wandeltocht langs plekken waar de Friese schilder Jopie Huisman zijn sporen heeft nagelaten. De 25 kilometer lange tocht door Workum en omgeving leidt langs twaalf plekken die als inspiratiebron hebben gediend voor schilderijen en tekeningen van Jopie Huisman. Ook gaat de route langs plaatsen waar de mensen hebben gewoond die veelvuldig in zijn werk naar voren komen.

Economiedinsdag, 24 februari 2009

Overslag haven Harlingen daalt met 20 procent

Harlingen - De in- en uitvoer in de haven van Harlingen is in 2008 met 22 procent gedaald ten opzichte van 2007. Voor een groot deel heeft volgens de haven te maken met de economische crisis, zo meldde deze gisteren.

Economiedinsdag, 24 februari 2009

Miljoenenorder voor dochterbedrijf van Oranjewoud

Gouda - Delta Consultants, een Amerikaans dochterbedrijf van ingenieursbureau Oranjewoud met de hoofdvestiging in Heerenveen, gaat een voormalig oliedepot in de Verenigde Staten saneren. Met de order is een bedrag gemoeid van 7,1 miljoen dollar (5,5 miljoen euro), zo maakte Oranjewoud gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 24 februari 2009

De grap van Nuon...

Wel beschouwd is het een goede grap: het Nederlandse bedrijf Nuon dat in handen is van provincies, wordt verkocht. Dat gebeurt omdat de goeroes van het marktdenken de politiek hebben betoverd tot het standpunt dat de energievoorziening het beste gewaarborgd is als die uit handen van de overheid valt, in de armen van commerciële bedrijven. En in wiens handen valt Nuon? In die van de Zweedse overheid.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Aaisykjen mag ook deze lente

Leeuwarden - Kaarthouders van de Bond van Friese Vogelbeschermingswachten (BFVW) mogen dit seizoen kievitseieren rapen. De bestuursrechter heeft dinsdagmiddag het verzoek van de Faunabescherming om het ‘aaisykjen’ te verbieden, afgewezen.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Hulp aan mantelzorger schiet tekort

Leeuwarden - De hulp van overheid aan mantelzorgers schiet tekort. Wettelijke regelingen, zoals zorgverlof, zijn bij veel mensen onbekend en bieden bovendien te weinig soulaas. Een deel van de mantelzorgers heeft mede daarom moeite zorg en werk te combineren.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Automobilisten zijn in Oudwoude straks te gast

Oudwoude - De herstructurering van Oudwoude gaat nog dit jaar van start. Dat kon Dorpsbelangen Oudwoude gisteravond beloven aan de bewoners.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Ontbrekend testrapportje kan ‘aaisikers’ nekken

Leeuwarden - Formeel-juridische details gaan bepalen of het aaisykjen dit jaar kan doorgaan. De vraag of de traditie überhaupt goed of slecht is voor de kievit (ljip) werd gisteren wel opnieuw opgeworpen, maar doet voor de rechtsgang eigenlijk niet ter zake.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Toeristen lokken met merk Zuidoost-Fryslân

Heerenveen - Fryslân is watersport, de elf steden en de Waddeneilanden. Wat moeten ondernemers in de toeristische sector in Zuidoost-Fryslân doen om niet buiten de boot te vallen? Gisteren dachten ze er samen over na.

Regiodinsdag, 24 februari 2009

Nieuwe school in gebruik: het is nog even wennen

Sneek - De kinderen van cbs De Vuurvlinder en obs De Wyken uit Sneek hebben hun eerste schooldag in hun nieuwe school achter de rug.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2009

Open gesprek over biodiesel

Nijensleek - Het is een tijd lang stil geweest rond de Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslân. Nu laat ze weer van zich horen en wil het gesprek aangaan over de ethische kant van schaalvergroting en de biobrandstoffen.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2009

Gronings debat over protestantisme

Groningen - Dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, en dr. Eduard Kimman, voormalig secretaris-generaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie gaan dinsdag 3 maart in debat over het protestantisme.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2009

Zondags uitslapen? Dan zaterdagavond naar kerk

Leeuwarden - Te druk om zondags naar de kerk te gaan? Kerken in Leeuwarden spelen in op de behoefte van mensen. Ze houden een eerste gezinsdienst op de zaterdagavond. Het thema is: het leven een circus, de kerk een circustent.

Sportdinsdag, 24 februari 2009

Baanrecord op 1000 meter voor Anema

Heerenveen Reina Anema heeft gisteren op Thialf bij de meisjes junioren C een nieuw baanrecord op de 1000 meter gereden. Tijdens baanwedstrijden kwam de schaatsster uit Gorredijk tot een tijd van 1.22,65.

Sportdinsdag, 24 februari 2009

De Westereen geen ljeppersplak meer

Heerenveen Net als de afgelopen twee seizoenen zullen er ook komend seizoen geen fierljepwedstrijden meer in De Westereen zijn. Dat heeft het Frysk Ljeppers Boun (FLB) gisteravond op de adviesraad in Heerenveen bekend gemaakt.

Sportdinsdag, 24 februari 2009

Carbonpolsen dikker om de veiligheid te vergroten

Heerenveen - Het Frysk Ljeppers Boun (FLB) gaat binnenkort twee nieuwe, dikkere carbonpolsen aanschaffen. Dat heeft het FLB gisteravond besloten tijdens de tweede adviesraad in Heerenveen, vooruitlopend op de algemene vergadering van 20 april.

Sportdinsdag, 24 februari 2009

Cambuur wil wel af van het belofteteam

Sneek - Waar sc Heerenveen en Emmen komend seizoen de krachten bundelen op het gebied van de aanstormende talenten, wil SC Cambuur-Leeuwarden af zijn belofteteam. Cambuur-directeur Alex Pama ziet er slechts een forse kostenpost in. ,,Ik zie er niet of nauwelijks opleidingswaarde in.”

Sportdinsdag, 24 februari 2009

Jong Cambuur onderuit

Sneek De beloften van SC Cambuur-Leeuwarden hebben op het kunstgras van ONS in Sneek geen vervolg kunnen geven aan hun overwinning van vorige week op Jong Zwolle. Ze verloren tegen koploper Jong Haarlem met 0-3.

Sportdinsdag, 24 februari 2009

Kroniek vanuit het hart van het wielerpeloton

Nadat in 2002 bekend was geworden dat de in eendagskoersen gespecialiseerde Karsten Kroon door de Rabobank-ploegleiding was geselecteerd om de Ronde van Frankrijk te rijden, werd hij gebeld door de sportredactie van het Dagblad van het Noorden met de vraag of hij mee wilde werken aan een dagelijkse column tijdens de Tour de France.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties