Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 februari 2011.

Cultuurdonderdag, 24 februari 2011

Regenboogkoor uit Drachten in ‘Nederland Zingt’

Drachten - Het Regenboogkoor uit Drachten gaat meewerken aan het tv-programma Nederland Zingt van de EO. Dat heeft een woordvoerster van het koor gisteren gemeld. Het 83 leden tellende koor, dat onder leiding staat van Jaco Mulder, zal samen met andere koren van de dirigent te zien zijn in het programma.

Cultuurdonderdag, 24 februari 2011

Tijdschrift ‘ensafh’ houdt feest met poëzie en pop

Leeuwarden - Het Friese literaire tijdschrift ensafh houdt op 12 maart een literair en muzikaal evenement in Poppodium Romein in Leeuwarden. Met het evenement willen de organisatoren ,,een nieuw en jonger publiek bereiken en warm maken voor het blad en de Friese literatuur”.

Cultuurdonderdag, 24 februari 2011

Topstuk Jopie Huisman in Spanje

Workum - In Spanje is een topstuk van Jopie Huisman opgedoken: De Kermisgangers (1964). Het olieverfschilderij van 103 bij 103 centimeter is in bezit van de in Benidorm woonachtige Eveline Posthuma-de Soet die het kocht op een door Thom Mercuur georganiseerde expositie.

Economiedonderdag, 24 februari 2011

‘Geen vertraging bij stop intensieve veehouderij’

Groningen - Het verbod op uitbreiding van grootschalige kippen- en varkenshouderijen in de provincie Groningen zal er komen. Coalitiepartij PvdA is niet van plan de beperking uit te stellen, zegt PvdA-Statenlid Bert Dieters. Coalitiepartijen CDA en ChristenUnie en de VVD pleitten daar gisteren in een Statencommissie voor.

Economiedonderdag, 24 februari 2011

Koffieboer heeft niets aan hulp

Utrecht - Het verduurzamen van agrarische productie is goed voor het milieu, maar de arme boer heeft er geen baat bij. Samenwerkingsverbanden zijn te commercieel gericht en leveren geen verbetering op de lange termijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.

Hoofdartikeldonderdag, 24 februari 2011

Meisjes, jongens...

Meisjes profiteren dubbel van de tweede fase die sinds 1998 is ingevoerd in de hoogste klassen van havo en vwo, zo bleek deze week uit onderzoek. Meisjes zijn van nature beter in studievaardigheden die voor de tweede fase belangrijk zijn, zoals zelfstandig werken en plannen. Daarnaast zijn de vaardigheden die jongens beter liggen, bijvoorbeeld analytisch denken, minder belangrijk geworden voor de eindbeoordeling.

Regiodonderdag, 24 februari 2011

Sahar mag blijven als het aan de burgemeester is

Sint Annaparochie - Als burgemeester Gerrit Krol van gemeente het Bildt kan beslissen over het lot van Sahar, zou hij haar gelijk laten blijven in Nederland. Krol reageert hiermee op de uitspraken van Gerd Leers, minister van Immigratie en Asiel, die overweegt om burgemeesters in uitzonderlijke gevallen de beslissingsbevoegdheid over het lot van asielzoekers te geven. Dat zei hij dinsdagavond in het tv-programma Pauw & Witteman. ,,Ik vind het een uitstekend idee”, zegt Krol. ,,Wel ben ik dan benieuwd naar de ruimte binnen die beslissingsbevoegdheid.”

Regiodonderdag, 24 februari 2011

Rapport over Fries blijft eerst in de la

Leeuwarden - Een belangrijk rapport over de toekomst van het Friese taalonderwijs wordt niet op de afgesproken datum openbaar gemaakt. Volgens gedeputeerde De Vries wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor publicatie met de provincie Fryslân over de inhoud praten. Zij vindt dat onacceptabel.

Regiodonderdag, 24 februari 2011

Wil je blijven leven, wacht dan even

Dronryp - In vier Friese gemeenten komen bij de spoorwegovergangen borden met ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’. De tekst moet passanten op het hart te drukken dat het levensgevaarlijk is over te steken als het licht op rood staat, de bellen rinkelen of de spoorbomen gesloten zijn. Prorail overweegt een Friese versie.

Regiodonderdag, 24 februari 2011

Fries vaker thuis overvallen

Leeuwarden - Steeds meer Friezen worden thuis overvallen. De daders zijn meestal uit op een snelle geldbuit en kiezen bij voorkeur oudere slachtoffers. Daarbij wordt grof fysiek geweld niet geschuwd. Dat zegt de politie Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 februari 2011

Jeugdwerk van de grond af opnieuw doordenken

Drachten - Een kerkelijke jeugdactiviteit moet fun zijn, maar niet alléén maar fun. Dat geven Drachtster jongeren aan in een onderzoek naar hun behoefte aan kerkelijk jeugdwerk. Om hen te bereiken zijn nieuwe vormen echter niet genoeg, blijkt uit het Kaski-onderzoek. Belangrijker is het opnieuw positioneren van het jeugdwerk.

Sportdonderdag, 24 februari 2011

Nieuwe generatie Heerenveense ijshockeyers staat op

Heerenveen - Jarenlang waren Hans Kroon en gebroeders Erik en Jacco Landman bepalende gezichten bij Flyers. Deze generatie Friese ijshockeyers is gestopt, maar een nieuw drietal staat te popelen de oude garde te doen vergeten. De in Heerenveen geboren Dennis Schreur (24), Brent Janssen (23) en Sander Dijkstra (24) zijn de ‘nieuwe’ vaste waarden bij het Friese ijshockeybolwerk en dit seizoen staan ze hun mannetje. Het Friesch Dagblad zocht Dijkstra op.

Sportdonderdag, 24 februari 2011

Flyers besluit North Sea Cup met doelpuntenfestijn

Den Haag - De ijshockeyers van A6.NL Flyers Heerenveen hebben gisteravond de reguliere competitie van de North Sea Cup afgesloten met een kolderieke 13-8 nederlaag tegen HIJS The Hague. Het duel werd op 11 februari nog afgelast omdat een Zamboni het ijs had beschadigd. Aan de klassering veranderde niets. Den Haag eindigde als eerste. Flyers werd derde en begint vrijdagavond de play-offs tegen Geleen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties