Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 februari 2012.

Cultuurvrijdag, 24 februari 2012

Voorproefje van nieuwe Fries Museum in MCL

Leeuwarden | In het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is de komende tijd een voorproefje te zien van het nieuwe Fries Museum. Onder de titel Kijken naar Friesland tonen drie Friese schilders hun visie op het Friese landschap. De drie landschappen maken in september 2013 deel uit van een van de openingstentoonstellingen in het nieuwe museum. Getoond wordt dan onder meer hoe verschillende kunstenaars Fryslân in beeld hebben gebracht.

Economievrijdag, 24 februari 2012

Friese ondernemers somberst in het Noorden

Leeuwarden | Onder noordelijke ondernemers is de stemming stevig omgeslagen. Tot eind vorig jaar heerste nog een gematigd postieve houding over de nabije toekomst, nu heeft het pessisme de overhand. Friese ondernemers zijn het meest negatief over omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Economievrijdag, 24 februari 2012

Groei bij elektrische fietsen zorgt voor forse winst Accell

Heerenveen | Fabrikant van fietsen en fitnessapparatuur Accell heeft in 2011 een forse groei in omzet en winst geboekt. De stijgende verkoop van elektrische en sportieve fietsen, vooral in Duitsland, zorgden samen met onder meer de lucratieve verkoop van Derby Cycle voor een goed resultaat. De omzet van Accell steeg met 9 procent naar 628,5 miljoen euro. De winst kwam 11 procent hoger uit op 40,3 miljoen euro.

Economievrijdag, 24 februari 2012

Vergroening van de economie kan sneller

Leeuwarden | Ondanks de klacht over een obstakels opwerpende overheid overheerste bij de forumleden afkomstig uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten, optimisme over een vergroening van het Nederlands bedrijfsleven.

Hoofdartikelvrijdag, 24 februari 2012

De schaatswereld mag niet klagen

Fryslân heeft een kans laten liggen, meent Doekle Terpstra. In plaats van nieuwbouw van Thialf, kiest een meerderheid van Provinciale Staten voor de half zo dure verbouw op de huidige locatie.

Regiovrijdag, 24 februari 2012

Met 750 tandenborstels naar de Dominicaanse Republiek

Leeuwarden | Een bezoek aan de tandarts: de meeste kinderen staan er niet om te springen. Op het platteland in de Dominicaanse Republiek ligt dat anders, heeft mondhygiëniste Lia Haarman uit Leeuwarden gemerkt. Samen met haar werkgever Jan Willem Tiel en vijf collega’s van Tandheelkundig centrum Bilgaard reisde ze begin februari naar de provincie Puerto Plata om daar werk te doen voor Bocas Sanas, een stichting die zich inzet voor goede tandheelkundige zorg voor kinderen in het land. ,,Onze T-shirts van Bocas Sanas werden door kinderen herkend. Dan loop je daar over straat en komen kinderen enthousiast op je afrennen om je een knuffel te geven.”

Regiovrijdag, 24 februari 2012

Raad nu voor vernieuwbouw

Heerenveen | De gemeenteraad van Heerenveen zal op 5 maart waarschijnlijk unaniem voor vernieuwbouw van Thialf kiezen. De fractievoorzitters hebben gisteravond afgesproken dat een eenduidig besluit wenselijk is. Ze moeten hierover nog wel met hun achterban in conclaaf.

Regiovrijdag, 24 februari 2012

Jongeren in Bolsward krijgen weer een centrum

Bolsward | De jongeren in Bolsward krijgen eindelijk weer een eigen centrum. Het jongerencentrum komt in het voormalige vleeskeuringsgebouw achter het stadhuis. Dat heeft de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân gisteravond besloten.

Regiovrijdag, 24 februari 2012

Bodemsanering moet sneller

Drachten | De provincie werkt aan het probleem van vervuilde grond, maar het trage tempo waarin dit gebeurt baart zorgen. Dat schrijft de Noordelijke Rekenkamer in het rapport Schone bodem in zicht? Op een spoedlijst van 18 oktober 2011 staan elf locaties op land en elf waterbodems waar sprake is van risico’s voor de volksgezondheid. Van de meeste daarvan is de vervuiling al lang bekend. De Rekenkamer stelt dat daar nog meer locaties bij kunnen komen en dat er weinig garanties zijn dat in 2015 volgens afspraak alle locaties schoon zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 februari 2012

Solidariteitsbrief naar kerken in Syrië

Genève | Het dagelijks bestuur van de Wereldraad van Kerken heeft een brief naar de kerken in Syrië gestuurd, waarin solidariteit betuigd wordt met de kerken in het door geweld verscheurde land. De brief wordt verstuurd op een moment waarin de situatie in Syrië steeds meer verergert. Al in december vorig jaar was door de Wereldraad gesproken over de ontwikkelingen in Syrië. Dit gebeurde op een bijeenkomst, die bijgewoond werd door vertegenwoordigers van ongeveer twintig christelijke kerken in Syrië. Het dagelijks bestuur brengt de hoop op een einde van het geweld tot uiting en pleit voor een nationale dialoog, die een uitweg zou kunnen bieden uit het conflict.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 februari 2012

Netwerken via voetbaltoernooi

Ede | Op vrijdag 30 maart vindt in Ede het eerste Gabriël Bedrijfsvoetbaltoernooi plaats. Bedrijven kunnen zich inschrijven om met een team collega’s te voetballen, te netwerken en te ontspannen. Op deze manier worden teambuilding en maatschappelijk verantwoord ondernemen op een sportieve manier gecombineerd, aldus de initiatiefnemers. Er wordt gevoetbald voor het goede doel, want de opbrengst van het toernooi gaat naar Stichting Geloofshelden. Deze stichting combineert geloofsgetuigenissen van (ex)profsporters met sportiviteit. Directeur René Ruitenberg is enthousiast over het toernooi: ,,Door het werk van onze stichting zien we dat je door te sporten makkelijk contact legt met anderen. Dit voetbaltoernooi is daarom een geweldige manier van vernieuwend netwerken.”

Geloof & Kerkvrijdag, 24 februari 2012

Boeddhisten en hindoes naar Vrije Universiteit

Amsterdam | Vanaf september 2012 start de Vrije Universiteit in Amsterdam een nieuwe bacheloropleiding en premaster Religie en Levensbeschouwing met de trajecten boeddhisme en hindoeïsme.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 februari 2012

Klokkenluiders brengen Rome in diskrediet

De laatste weken is de top van de Rooms-Katholieke Kerk opnieuw in opspraak gekomen. Of beter gebracht. Maar dit keer door eigen klokkenluiders. Vaticaan-watcher Frans Wijnands over de rel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties