Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 februari 2014.

Hoofdartikelmaandag, 24 februari 2014

Mistig kwaliteitsbegrip waart rond in zorg

In binnen- en buitenland maken artsen zich zorgen over de effectiviteit van medisch handelen. In de Verenigde Staten, bleek uit onderzoek van artsen, kan van slechts 40 procent van behandelingen in de zorg worden aangetoond dat ze zinvol zijn. In Nederland zijn dergelijke gegevens niet bekend, maar ook in ons land worden behandelingen uitgevoerd waarvan de resultaten niet bij voorbaat positief zijn. Handelingen die bij sommige artsen standaard zijn, blijken bij kritische beschouwing eerder schadelijk dan zinvol. En in diverse gevallen zijn er minder schadelijke alternatieve behandelingen voorhanden.

Regiomaandag, 24 februari 2014

Tasbeugel op vondstendag IJstijdenmuseum

Buitenpost | De jaarlijkse bodemvondstendag in het IJstijdenmuseum in Buitenpost heeft zaterdag ruim honderd bezoekers getrokken. Zij namen diverse vondsten mee, waaronder een tasbeugel uit de zestiende eeuw, een zalfpotje uit de derde eeuw, gouden ringen, zwerfstenen en pijlpunten.

Regiomaandag, 24 februari 2014

Waddenvereniging wil één plan voor windmolens

Kornwerderzand | De Waddenvereniging vindt dat er een overkoepelend plan moet komen voor windenergie in het waddengebied. Op dit moment bepalen de drie waddenprovincies los van elkaar waar windmolens komen en dat gaat ten koste van de natuurwaarden in het gebied, aldus de belangenorganisatie.

Regiomaandag, 24 februari 2014

Dat ene bord aardappels vergeet je nooit meer

Hoornsterzwaag | ,,Eindelijk weer een bord met aardappelen en jus. Wat was dát toen lekker.” Joop ‘Jopie’ Verheijen (84) uit Arnhem weet nog precies hoe blij hij was dat hij tijdens de hongerwinter in 1945 op de boerderij van Jan en Pietje Heida in Hoornsterzwaag weer eens een goede maaltijd kreeg. Zaterdag kwam hij voor de 69e keer terug naar de plaats die al die jaren voor hem erg belangrijk is gebleven.

Regiomaandag, 24 februari 2014

Historie van Martenastate eindelijk in één boek vastgelegd

Koarnjum | Het kasteeltje en het bijbehorende landschapspark hebben een rijke historie, maar die was nog nooit in één publicatie vastgelegd. Dat werd hoog tijd, vond de Stichting Martenastate. Het resultaat, Landgoed Martenastate Koarnjum, ligt sinds vorige week in de boekwinkel. In het boek komen alle relevante aspecten uit de geschiedenis van Martenastate, zijn bewoners en het park aan de orde. Er is ook aandacht voor de organisaties die het voortbestaan en het beheer van Martena-state garanderen en voor de huidige herstelplannen. Foto’s, tekeningen en bouwschetsen ondersteunen de tekst.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Verliezend LDODK tankt tegen topper TOP vertrouwen

Sassenheim | Het is de korfballers van LDODK zaterdag niet gelukt om tegen koploper TOP te zorgen voor een stunt. De korfballers uit Gorredijk en Terwispel verloren op bezoek in Sassenheim met 28-24.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Flyers loopt thuisvoordeel play-offs mis

Unis Flyers begint vrijdag als nummer drie van de eredivisie aan de play-offs. De Heerenveense ijshockeyers gingen gisteren in Thialf met 1-2 onderuit tegen Den Haag. Die club geniet nu het thuisvoordeel, tot frustratie van Flyers-coach Chris Eimers.

Sportmaandag, 24 februari 2014

VC Sneek schrijft in Zwolle geschiedenis met bekerwinst

Zwolle | De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteren in het Landstede Sportcentrum in Zwolle geschiedenis geschreven. De formatie van coach Petra Groenland bezorgde de fusieclub, in 1997 ontstaan na het samengaan van Olympus en Animo, met het winnen van de nationale volleybalbeker de eerste prijs. 22 jaar nadat Avéro Olympus Sneek voor het laatste bekersuccesje tekende in de volleybalstad. In een spannende finale rekende Sneek gistermiddag met 3-1 (19-25, 28-26, 25-20 en 28-26) af met het Limburgse Peelpush.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Sporttribunaal

Gisteravond kwam er een einde aan de Winterspelen in Sotsji. Ze waren een ongekend succes voor de Nederlandse ploeg, dat met liefst 25 plakken eremetaal huiswaarts keerde. We vroegen drie bekende Friese sporters om hun favoriete sportmoment van de afgelopen zestien dagen.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Column: Het bedrog van Poetin

Wat zou hij hebben gedaan na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji?

Sportmaandag, 24 februari 2014

Cambuur kan doel bijstellen na sportieve wraak op Roda JC

Leeuwarden | De kans dat SC Cambuur ook volgend jaar in de eredivisie speelt, is zaterdag aanzienlijk toegenomen. Door de 1-0 winst op rodelantaarndrager Roda JC heeft Cambuur voor het eerst dit seizoen namelijk een noemenswaardig gat - het verschil is zeven punten - geslagen tussen zichzelf en de laatste plaats. Het gevaar van rechtstreekse degradatie is vooralsnog geweken. ,,Maar”, zo bleef trainer Dwight Lodeweges rustig als altijd, ,,we hebben nog niks”.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Het licht gaat op alle fronten uit voor kleurloos Heerenveen

Heerenveen | Even voor half acht viel zaterdagavond het licht uit in Abe Lenstrastadion. Een unieke primeur voor het in 1994 in gebruik genomen onderkomen van sc Heerenveen. Het was zaterdag echter symptomatisch voor de ploeg van Marco van Basten in het thuisduel tegen NAC Breda. Op alle fronten, zowel binnen als buiten de lijnen. Het leverde de Friese formatie uiteindelijk een puntje (0-0) op voor de moeite.

Sportmaandag, 24 februari 2014

Alles valt op zijn plaats in Sotsji

Sotsji | Eén medaille meer dan de acht van Vancouver. Die doelstelling sprak chef de mission Maurits Hendriks uit in aanloop naar de Olympische Spelen. In Sotsji viel alles op zijn plaats, vooral voor de Nederlandse langebaanschaatsers. Met 24 medailles beleefde Oranje de beste Winterspelen aller tijden, en sneuvelde zelfs bijna het record van de Zomerspelen van Sydney (25 plakken).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties