Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 november 2014.

Hoofdartikelmaandag, 24 november 2014

Groot in landbouw, maar tot welke prijs?

Land- en tuinbouw komen geregeld in het nieuws. Nu is het onderwerp vogelpest actueel. Tienduizenden dieren worden gedood om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Als er niet wordt geruimd, dreigt een explosieve uitbreiding die miljoenen kippen treft. Een ander actueel onderwerp is de schade door muizen aan grasland. Er is sprake van een muizenplaag. Niet alleen boerenland, maar ook waterkerende dijken raken beschadigd.

Regiomaandag, 24 november 2014

Altijd hopen op die ene bijzondere schelp

Leeuwarden - ,,Dat is een Noordkromp", zegt Wiebe Taekema zonder aarzelen tegen de achtjarige Ayana Schrader die voor de tafel staat. ,,Die kan wel vierhonderd jaar oud worden. Maar deze is ongeveer 150 jaar oud."

Regiomaandag, 24 november 2014

Veevoer was niet gecertificeerd

Augustinusga - Veevoerleverancier Van Kats Food en Feed uit Lopik was al sinds maart 2010 niet in het bezit van het GMP+-certificaat, het kwaliteitscertificaat voor veevoer. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan kalvermester Chris Naalden in reactie op een brief over de furazolidon-kwestie. Naalden is eigenaar van kalverhouderijen in Augustinusga en de Noordoostpolder die zijn geruimd nadat het verboden middel werd aangetroffen.

Regiomaandag, 24 november 2014

Huiselijk geweld kan elke vrouw overkomen

Leeuwarden - Nooit had Anita Wix gedacht dat het haar zou overkomen. En lange tijd slaagde ze erin te ontkennen dat zij het slachtoffer was van huiselijk geweld. Ook als ze onder de blauwe plekken zat of huilend van pijn in bed lag omdat haar man haar ribben had gebroken. ,,Want dan nog zei hij daarna: Weet je wel hoe erg het voor mij is dat ik dit moet doen? Als jij nu maar meer van mij hield, dan hoefde dit niet."

Regiomaandag, 24 november 2014

Nieuwe Friese aanpak probleemgezinnen

Leeuwarden - De hulp aan probleemgezinnen in Fryslân moet beter. Met dat doel werken de Friese gemeenten aan een nieuw beleidsplan om in te spelen op probleemsituaties, naar voorbeeld van de succesvolle rampenprocedure Grip. In de toekomst moet het hiermee duidelijk zijn welke zorgverlener in welk zorgstadium verantwoordelijk is voor een probleemsituatie binnen het gezin.

Sportmaandag, 24 november 2014

Twee breekpunten Cambuur binnen een tijdsbestek van 180 seconden

Het keerpunt in een wedstrijd' is een voetbalcliché in de categorie 'aangeschoten hands' en 'we zijn vergeten te voetballen'. Wedstrijden met twee keerpunten zijn een stuk unieker. Het duel tussen Utrecht en Cambuur was er zo een. De twee wedstrijdbeslissende momenten volgden elkaar snel op. Eerst voorkwam Leonard Nienhuis de 2-0 door een penalty te stoppen. Amper 180 seconden later kopte Martijn Barto de 1-1 op het scorebord.

Sportmaandag, 24 november 2014

Joey van den Berg pleit voor tien Kuipers in de eredivisie

Dat wat zaterdagavond nog zo mooi begon, eindigde in mineur voor sc Heerenveen. Dankzij de rode kaart van Luciano Slagveer vlak voor rust, de blessure van Jordy Buijs en schorsingen van Slagveer en Joey van den Berg. En met dank aan scheidsrechter Kevin Blom, want dat was de grote zondebok in de ogen van Heerenveen. ,,Na de rode kaart had ik al het idee van 'daar gaan we weer'. Tank de bus maar af en ga naar huis. Met elf man is het al lastig genoeg om hier te winnen, maar met tien man kun je wel thuisblijven", zei Joey van den Berg.

Sportmaandag, 24 november 2014

Guus' chique oplossing

Het zal nog wel even duren en dan, ergens in koude weken waarin we ons drukker maken om oliebollen, vuurwerkincidenten en de ijsdikte op de Luts, komt de KNVB met een persbericht over de toekomst van Guus Hiddink. Waarin staat hoe de voormalige topcoach op chique wijze weggepromoveerd wordt. Het zal vast pijn doen bij Guus. Maar hij zal zeggen dat het hem om de toekomst van het Nederlandse voetbal gaat en vervolgens een fijne sigaar opsteken.

Sportmaandag, 24 november 2014

VC Sneek ook langs Peelpush

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek blijven nog minimaal een week koploper in de eredivisie. De topper tegen het Limburgse Peelpush werd zaterdagavond met 3-1 (25-22, 21-25, 25-22 en 25-18) overtuigend gewonnen door de formatie van trainercoach Petra Groenland, die overmorgen in Apeldoorn het Europese avontuur in de Challenge Cup moet zien veilig te stellen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties