Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 december 2004.

Bijschriftvrijdag, 24 december 2004

Engelen (2)

Dr Hans Moolenburgh, huisarts te Haarlem, zelf niet kerkelijk, schreef het opzienbarende boek Engelen .

Economievrijdag, 24 december 2004

Verkoop van schotelantennes is verdubbeld

Siegerswoude – De verkoop van schotelantennes is de afgelopen maanden verdubbeld vergeleken met de maanden in het begin van dit jaar. Er zijn nu 800.000 huishoudens met een schotel; in mei waren dat er nog maar 596.000. Dit bevestigt directeur R. Edens van Arob Antennebouw uit Siegerswoude. ,,Ons bedrijf heeft een stijging gerealiseerd van 80 procent.’’ De gegroeide belangstelling voor schotels heeft vooral te maken met het verminderde aanbod van voetbal op netten die via antenne zijn te ontvangen. Dat zal nog sterker worden door de verkoop van de belangrijkste uitzendrechten aan John de Mol, wiens zender Nickleodeon alleen op de kabel zit.

Economievrijdag, 24 december 2004

Visser levert eerste nieuwe ambulance af

Drachten – Ambulancegroep Kijlstra neemt vandaag de eerste van een nieuw type ambulance van het Leeuwarder carrosseriebedrijf Visser bv in gebruik. De nieuwe ambulance, type IV, is gebouwd van koolstofcomposiet in plaats van staal. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de Formule I-sport en de vliegtuigindustrie en heeft als voordeel dat het zowel sterk als licht is.

Hoofdartikelvrijdag, 24 december 2004

Kerstfeest afschaffen…

,,Ik meen dat er alle reden is het kerstfeest als christelijk feest af te schaffen. Hoe meer de kerstman daarin zijn intrede doet en hoe meer het vervanger wordt van het Sinterklaasfeest, des te duidelijk dat wordt.’’

Regiovrijdag, 24 december 2004

Nazdar heeft haar eerste sollicitatiegesprek

Leeuwarden - ,,Wat lijkt je leuk aan het werken in een supermarkt?’’, vraagt Paul Lubbers aan de zeventienjarige Nazdar Sebari. ,,Vakken vullen’’, antwoordt het meisje beslist.

Regiovrijdag, 24 december 2004

Een windmolenpark in Achtkarspelen kan

Buitenpost – In de gemeente Achtkarspelen is één locatie voorhanden waar een cluster windmolens kan worden neergezet. Tot die conclusie is het college van burgemeester en wethouders gekomen na een onderzoek naar de plaatsingsmogelijkheden voor windturbines. De enige geschikte plek is volgens het gemeentebestuur het gebied ten oosten van Buitenpost, langs de spoorlijn Leeuwarden-Groningen.

Regiovrijdag, 24 december 2004

Actie levert 80 nieuwe pleeggezinnen op

Leeuwarden - De campagne ‘Ouders voor even’ van Pleegzorg Friesland heeft tachtig nieuwe pleeggezinnen opgeleverd. Pleegzorg is tevreden over het resultaat. Maar het tekort aan pleegouders is daarmee niet weggewerkt.

Regiovrijdag, 24 december 2004

Harlinger jongeren zien huilend hun kerk afbranden

Harlingen - ,,Het was triest om te zien hoor. Hele groepen jongeren die hier voor stonden te huilen omdat hun kerk in vlammen opging.’’ Welmoed Woudstra woont aan de Franekertrekvaart, vlakbij Trebol, in Harlingen. Aan de andere kant van het water heeft ze ’s zondagsmiddags, als de ‘vrijgemaakten’ kerken, altijd zo’n mooi uitzicht op de kleurrijke glas-in-loodramen van de uit 1926 daterende kruiskerk. ,,Toen de vlammen uit het dak kwamen, dacht ik: nu zie ik die prachtige ramen voor het laatst. Jammer dat ik er nooit een foto van heb gemaakt.’’

Regiovrijdag, 24 december 2004

Hogeschool vecht boete aan

Leeuwarden – De Christelijke Hogeschool Nederland gaat in beroep tegen de boete die staatssecretaris Rutte van Onderwijs heeft opgelegd wegens onterecht gedeclareerde rijksbijdragen. In tegenstelling tot de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft de CHN, volgens Rutte, bewust gesjoemeld met de studentenaantallen, om meer geld van de overheid te krijgen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 december 2004

Gebedsactie voor Noord-Korea

Ermelo - Stichting Open Doors begint op 1 januari met een grote gebedsactie voor Noord-Korea. Het is de bedoeling dat er drie jaar lang een continu gebed is voor het Aziatische land.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 december 2004

‘Live’ bevalling tijdens kerstnachtdienst in Edam

Edam – In de kerstnachtdienst in de Grote Kerk in Edam zal vrijdagavond een ‘live’ bevalling te zien zijn. De kerkelijke gemeente, die eerder opzien baarde met een kerk van kaas en een bijbels bierpaviljoen, wil zo het kerstverhaal onder de aandacht brengen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 december 2004

Aanloophuis Leeuwarden opent op zaterdag de deuren

Leeuwarden - Het Aanloophuis in Leeuwarden opent vanaf februari naast de zondag ook op zaterdagmiddag de deuren. Een wervingscampagne heeft twintig nieuwe vrijwilligers opgeleverd, en alle deelnemende kerken hebben hun bijdrage verhoogd om het aantal uren van de coördinator te kunnen uitbreiden. Openstelling gedurende het hele weekeinde is voorlopig niet aan de orde, zegt voorzitter Bartle Vianen.

Sportvrijdag, 24 december 2004

Heerenveen krijgt tv-schermen in het Abe Lenstra-stadion

Heerenveen – Sportclub Heerenveen zal de toegenomen gelden uit de tv-rechten onder meer gaan investeren in twee grote tv-schermen. De club verwacht deze begin volgend seizoen in gebruik te kunnen nemen. Ze worden in het Abe Lenstra-stadion aan de noord- en de zuidzijde opgehangen.

Sportvrijdag, 24 december 2004

De Lang uit bestuur van de PC

Franeker - Foppe de Lang (63) uit Dronrijp zal per 1 april 2005 zijn bestuurslidmaatschap van de Koninklijke Permanente Commissie (PC) der Franeker Kaatspartij neerleggen. De Lang bekleedde zestien jaar de functie van bouwmeester bij de belangrijkste kaatspartij van het jaar. De Lang wordt opgevolgd door Theunis Bakker uit Winsum.

Sportvrijdag, 24 december 2004

Toekomst Van den Berg is nog wijd open

Heerenveen – Over de toekomst van turnster Berber van den Berg uit Heerenveen is nog helemaal niets besloten. Dat heeft vader Tjalling van den Berg gisteren desgevraagd bevestigd. ,,Het is helemaal niet zeker of ze weggaat uit Heerenveen. Ze gaat volgende week in Oldenzaal naar turntrainer Vincent Wevers, na de jaarwisseling doet ze dat nog eens. Pas daarna gaat ze kijken wat ze wil: stoppen, hier blijven of daar doorgaan.”

Sportvrijdag, 24 december 2004

Pijper verlengt contract in Schotland

Leeuwarden – Speedwaycoureur Theo Pijper uit Rinsumageest zal ook volgend seizoen als professional actief zijn in de sport. De 24-jarige Fries zal zijn contract bij het Schotse Edinbrough Monarchs met een seizoen verlengen. Teameigenaar John Campbell was zo tevreden over de prestaties van Pijper, dat hij hem een verlenging en een verbeterd contract aanbood. Het wordt Pijpers vierde seizoen in dienst van de speedwayclub, die op het hoogste niveau acteert in Groot-Brittannië.

Sportvrijdag, 24 december 2004

Bosan-turntoernooi blijft vooral een demonstratie

Heerenveen – Al jaren is het een fraaie afsluiting van weer een jaar in turnland. Het Bosan-kersttoernooi voor turners in Heerenveen heeft een eigen gezicht, een eigen format en inmiddels een rijke historie. Donderdag werd het evenement voor de twaalfde keer georganiseerd, maar een competitief turntoernooi is het niet. ,,Het show- en demonstratiekarakter staan voorop. Dat kunnen we de komende jaren niet veranderen, want dat is een kwestie van geldgebrek”, zegt Tjalling van den Berg, voorzitter van de organisatie-commissie. Volgens hem biedt Sportstad Heerenveen mogelijkheden voor de lange termijn.

Weervrijdag, 24 december 2004

Winterse buien

Vanmiddag schijnt nu en dan de zon, met een enkele bui. Het wordt 9 graden bij een vrij krachtige tot stormachtige wind. Vannacht gaat het flink regenen bij 6 graden. Morgen krijgen we in de loop van de middag winterse buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties