Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 december 2013.

Achtergronddinsdag, 24 december 2013

Meer samen doen om samen meer te doen

Wie aan beleid of beheer doet voor het waddengebied prijst zich gelukkig. Wie wil er immers niet werken voor zon parel in de kroon van ons land? De eerste hoofdstukken van een beleidsstuk over de wadden lezen meestal als een roman. Er spreekt passie uit, er staan prachtige vergezichten geschetst, stippen gloren aan de horizon. Wie beleid of beheer van het waddengebied onderzoekt stuit op al die passie van al die werkers, spreekt over kluwens en wirwar, over te veel initiatieven.

Hoofdartikeldinsdag, 24 december 2013

Kerstfeest: de kop van de slang verbrijzeld

Kerkmuziek is een rijke bron voor onderzoek naar hoe in eerdere eeuwen christenen geloofden. De muziek van Bach is wel in het bijzonder zon bron, denk aan de vele cantates die van hem bewaard zijn gebleven. De teksten daarvan geven een diep inzicht in de wijze waarop in de kring van Bach werd geloofd, en werd getheologiseerd in de schaduw van Luther. De omgang met de Bijbel was heel anders dan velen nu gewend zijn, maar de verwonderde kennismaking daarvan is vooral een verrijking.

Regiodinsdag, 24 december 2013

Grondruil in Dantumadiel

Damwld/Broeksterwld | Op het terrein van het voormalige dorpshuis Mnetille aan de Foarwei in Damwld en op het braakliggende stuk grond aan de Auke Jansstrjitte in Broeksterwld komen waarschijnlijk koopwoningen.

Regiodinsdag, 24 december 2013

Webcareteam weet precies wat er speelt

Leeuwarden | Vanuit de bovenste verdieping van de Achmeatoren houdt het webcareteam van de gemeente Leeuwarden alle sociale media in de gaten. Via Twitter en Facebook weet het team precies wat er leeft onder de bezoekers van Serious Request in de Leeuwarder binnenstad. Waar nodig en mogelijk speelt het hier op in.

Regiodinsdag, 24 december 2013

Schaatsgebied bij vorst niet toegankelijk

Tijnje | Een van de populairste schaatsgebieden in Frysln is bij een eventuele vorstperiode niet of nauwelijks toegankelijk. In het laagveengebied De Deelen wordt gewerkt aan een beschoeiing voor de kwetsbare legakkers. In verband met aanbestedingsregels en natuurregels met het werk voor 15 maart klaar zijn.

Sportdinsdag, 24 december 2013

Alfred Finnbogason is de MVP van eerste seizoenshelft

Heerenveen | Alfred Finnbogason mag zich de meest waardevolle speler van de eerste seizoenshelft in de eredivisie noemen. De IJslandse spits van sc Heerenveen scoorde al zeventien keer en leverde vijf assists. Met een totaal van 22 punten leidt Finnbogason het MVP-klassement, gevolgd door Lucas Piazn van Vitesse met negentien punten. De Braziliaanse huurling van Chelsea maakte elf doelpunten en deed acht keer het voorbereidende werk.

Sportdinsdag, 24 december 2013

Piek kan Winterspelen genoeglijk vergeten

Oberdorf | Jeroen Piek kan de Olympische Winterspelen in Sotsji genoeglijk vergeten. De bobsleer uit Heerenveen, die onlangs als reserveremmer samen met Sybren Jansma, Arno Klaassen en piloot Edwin van Calker in het Amerikaanse Lake Placid olympische kwalificatie afdwong in de viermansbob, was gisteren bij een selectietest voor eerste reserve in de viermansslee niet goed genoeg. In het Duitse Oberhof kwam Yannick Greiner als beste naar voren.

Sportdinsdag, 24 december 2013

Artistieke uppercut komt hard aan

Kijken naar boksen is magie. Kijken naar alles wat eromheen gebeurt evenzeer. Jan van den Berghe wilde ooit journalist of bokser worden. In het vuistdikke De artistieke uppercut wil hij het alletwee zijn. Grote namen, sterke verhalen, een scherp tempo om de lezer in de ring te houden. Als idee is het geweldig, net zoals de techniek van een bokser die wil winnen dat moet zijn. Maar alles komt aan op de uitvoering. Meeslepend is het zeker. Maar er is een gebrek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties