Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 maart 2014.

Achtergrondmaandag, 24 maart 2014

Weg met de Afsluitdijk?

Wat zou er gebeuren als het IJsselmeer en het Markermeer opnieuw in open verbinding komen te staan met de zee?

Hoofdartikelmaandag, 24 maart 2014

De kerk heeft een verhaal over insluiten

Er waren kritische geluiden over het besluit om een kerkdienst te houden naar aanleiding van de commotie rondom uitspraken van Wilders over Marokkanen. Moet de kerk zich op deze wijze bemoeien met een maatschappelijk onderwerp dat zo gepolariseerd is en zijn er niet genoeg andere onderwerpen die óók reden zijn voor een aparte dienst?

Regiomaandag, 24 maart 2014

Eierzoekers bereiken het raapquotum

Leeuwarden | Er mogen dit jaar geen kievitseieren meer worden geraapt. Gistermorgen rond kwart voor twaalf werd het quotum van 5693 eieren bereikt. Vorig jaar werden er maar zeventien kievitseieren gevonden, op een quotum van 6307.

Regiomaandag, 24 maart 2014

Geen excuses Wilders: PVV Fryslân scheurt

Leeuwarden | De Friese Statenleden Pieter Buisman en Otto van der Galiën zijn uit de PVV gestapt. Zaterdagochtend gaven de twee aan niet verder te kunnen onder de vlag van de partij nadat Geert Wilders voor een zaal aanhangers gevraagd had of zij ‘meer of minder Marokkanen wilden’. Max Aardema, het derde Friese PVV-lid, wil eerst met Wilders spreken voor hij een keuze maakt tussen aanblijven of opstappen.

Geloof & Kerkmaandag, 24 maart 2014

Eigen beperkte blikveld opgeven schept ruimte voor verbondenheid

Den Haag | Ieder van ons is volmaakt geschapen naar Gods beeld en gelijkenis en als je dat echt tot je laat doordringen, dan impliceert dat dat we elkaar aardiger, hoffelijker en in ieder geval gastvrijer tegemoet moeten treden. Dat zei Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap, gisteren tijdens een dienst tegen racisme in de Haagse Kloosterkerk.

Sportmaandag, 24 maart 2014

Sneek wint tegen koploper Alterno eindelijk vijfsetter

Apeldoorn | De volleybalsters van VC Sneek hebben gistermiddag in de kampioensgroep eindelijk weer eens een vijfsetter in winst omgezet. Na het teleurstellende optreden van drie dagen eerder in de eigen Sneker sporthal tegen Peelpush (2-3 verlies), waardoor de formatie van trainercoach Petra Groenland was uitgeschakeld in de titelrace, werd koploper Alterno in eigen hal verrassend verslagen met 2-3 (25-16, 16-25, 16-25, 25 -20 en 11-15).

Sportmaandag, 24 maart 2014

Sporttribunaal | Even niets doen. Heerlijk. Voor je het weet is het alweer winter

Met de intocht van de lente komt er een einde de wintersporten. Het was een winter die niet een echte winter wilde worden, tot grote teleurstelling van de natuurijsliefhebbers. Die konden wél genieten van prachtige Nederlandse successen tijdens de Winterspelen van Sotsji. De vraag die nu nog resteert is deze: hoe komen de wintersport de zomer door?

Sportmaandag, 24 maart 2014

Niet te lang douchen, want dan gaat in Achlum de boiler leeg

Een breed huis met vijf grote ramen. Een deur aan de voorkant en een aan de zijkant. In wat je de achtertuin zou kunnen noemen, doen een paar bomen, uitgestrekte landerijen en een verdwaalde windmolen dienst als een decor waarin wit-zwarte en rood-witte shirts scherp afsteken tegen een nagenoeg blauwe lucht. Welkom in de reserve vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Welkom bij Stormvogels’64 uit Achlum. Voer voor romantici.

Sportmaandag, 24 maart 2014

Column | Op de barricaden


Sportmaandag, 24 maart 2014

Roept u maar | Finnbogason bakt er helemaal niets van

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over de wedstrijd sc Heerenveen - NEC (2-2).

Sportmaandag, 24 maart 2014

Tussen 22 maart 2013 en 22 maart 2014 zit voor Cambuur een wereld van verschil

Het was afgelopen zaterdag 22 maart. Het is de datum waarop Hugo de Groot in 1621 in een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein, waarop in 1933 concentratiekamp Dachau werd geopend en waarop in 1977 het kabinet-Den Uyl viel. De dag waarop het in 1958 min 5,6 en in 2012 juist plus 19,2 graden Celsius was, waarop het voor het laatst in 1818 Pasen was en het dat voor het eerst in 2285 pas weer zal zijn. Maar: het was óók de dag waarop Alfons Arts op non-actief werd gesteld door Cambuur. Een jaar later is er veel veranderd. Tijd voor een terugblik.

Sportmaandag, 24 maart 2014

Raitala: Het was geen gemakkelijke tijd

Veel reden om te lachen was er niet voor de spelers van sc Heerenveen. Het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger NEC bood wat dat betreft ook weinig soelaas. Maar bij Jukka Raitala brak na afloop toch een flauw zonnetje door, nadat hij voor het eerst dit seizoen mocht aantreden in de hoofdmacht. ,,Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens negentig minuten heb kunnen spelen in het eerste elftal’’, zei de 25-jarige Fin.

Sportmaandag, 24 maart 2014

Psychologie van koude grond werkt ten dele voor Heerenveen

Trainer Marco van Basten wilde zijn aanvalslinie op scherp zetten voor het duel tegen NEC. Maar de psychologie van de koude grond werkte maar gedeeltelijk, want het thuisduel tegen de laagvlieger leverde sc Heerenveen slechts één punt op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties