Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 april 2003.

Agendadonderdag, 24 april 2003

Allingawier, Kerk: expo Nicolaas Huppes (schilderijen), t/m 30 apr.

Agendadonderdag, 24 april 2003

Klassiek

Uitagenda van 24april-1 mei 2003

Agendadonderdag, 24 april 2003

Klassiek

Uitagenda van 24 april-1 mei 2003

Bijschriftdonderdag, 24 april 2003

Opgewekt

Eens op een paaszondagmorgen bezochten mijn vrouw en ik een dienst ergens in het Oosten van ons land.

Cultuurdonderdag, 24 april 2003

Musea Leeuwarden gratis voor Willems en Alexanders

Leeuwarden - Alle mensen met de naam Willem of Alexander, de naamgenoten van de Prins van Oranje, krijgen zondag gratis toegang tot het Fries Museum en het Princessehof in Leeuwarden. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 24 april 2003

Fedde en Martha Bergsma-priis voor Romke Toering

Leeuwarden - De driejaarlijkse Fedde en Martha Bergsma-priis wordt dit jaar toegekend aan Romke Toering. Hij krijgt de prijs (700 euro) voor zijn stuk Baarderlân .

Cultuurdonderdag, 24 april 2003

NNC organiseert orgelproject rond Bach

Groningen – Het Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen houdt in mei een groot internationaal orgelproject rond componist Johann Sebastian Bach. Dat heeft het conservatorium woensdag laten weten.

Economiedonderdag, 24 april 2003

Voordelen Zuiderzee spoorlijn twijfelachtig

Er staat ons in het Noorden mogelijk een belangrijke ingreep in het landschap te wachten. Zowel Rijksoverheid als regionale overheden (de drie noordelijke provincies en de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Smallingerland, Heerenveen, Noordoostpolder, Lelystad en Almere) werken momenteel aan een project dat zijn weerga niet kent, namelijk de Zuiderzeelijn.

Economiedonderdag, 24 april 2003

Bokma Bouw verwacht meer prijsvragen

Leeuwarden - Net als zoveel andere bouwbedrijven moest ook Bokma Bouwbedrijf bv uit Leeuwarden het afgelopen half jaar fors inkrimpen. Door een tekort aan bouwkavels op het platteland en het inzakken van de economie gingen vijftien van de vijfenzestig banen verloren. Directeur Jan Bokma is echter optimistisch over de ontwikkeling van zijn bedrijf. ,,Eind vorig jaar was het erg rustig. Maar door een aantal mooie orders kan Bokma na de bouwvakvakantie toch weer groeien naar het oude niveau.’’ Momenteel bouwt het Leeuwarder bedrijf onder meer 52 nieuwe woningen in Lelystad en onlangs won Bokma een prijsvraag voor het realiseren van 42 woningen in Rutten, gemeente Noord-Oostpolder.

Economiedonderdag, 24 april 2003

Vogelpest: onrust bij Huhtamaki in Franeker

Franeker – Huhtamaki Franeker, producent van industriële verpakkingen, wordt mogelijk getroffen door de vogelpest. Dat bevestigde directeur Symen van der Velde gisteren. Een aanzienlijk deel van de productie bestaat uit verpakkingen van eieren.

Economiedonderdag, 24 april 2003

Winst Prins Dokkum daalt met elf procent

Dokkum – Prins Holding in Dokkum heeft vorig jaar een winst gerealiseerd van bijna 1,5 miljoen euro. Ten opzichte van 2001 is dat een winstdaling van elf procent. In 2001 werd nog een resultaat behaald van 1,6 miljoen euro.

Hoofdartikeldonderdag, 24 april 2003

Chantage…

Nu de oorlog in Irak is geluwd, eisen de ontwikkelingen in Noord-Korea weer de aandacht van de internationale gemeenschap op. In Peking wordt momenteel gepraat door Noord-Koreanen, Chinezen en Amerikanen over de sinds oktober escalerende ruzie over de Noord-Koreaanse nucleaire ambities.

Regiodonderdag, 24 april 2003

PvdA Wymbritseradiel laakt bezuinigingsronde

IJlst – De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Wymbritseradiel vindt de ingrijpende bezuinigingen van 1,1 miljoen euro in de voorjaarsnota onacceptabel.

Regiodonderdag, 24 april 2003

Sneek gaat voor ‘betrouwbaar’

Sneek – De burgemeester van Sneek moet betrouwbaar zijn, ten minste zes jaar beschikbaar, bestuurlijke ervaring hebben en het Fries passief beheersen. Dat staat in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Sneek. Burgemeester Siebold Hartkamp stopt er in december mee.

Regiodonderdag, 24 april 2003

Marwei-gedetineerde op 9 mei voor rechter

Leeuwarden - De 29-jarige gedetineerde van gevangenis De Marwei in Leeuwarden die op 29 januari een medewerkster doodde, moet zich op vrijdag 9 mei voor de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden. De strafzaak wordt dan inhoudelijk behandeld, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Regiodonderdag, 24 april 2003

‘Deze ophaalbrug is onze kerk’

Ravenswoud – Op de brug van Ravenswoud hangt een bord. Zaterdag wordt het bord onthuld, maar woensdag is het alvast opgehangen. De boodschap is duidelijk. De brug moet blijven.

Regiodonderdag, 24 april 2003

ChristenUnie wil ‘bijsturen’

Leeuwarden – De ChristenUnie is bereid in een kabinet met CDA en VVD te stappen, ook wanneer dat geen streep haalt door de liberale wetgeving waartegen de partij altijd gestreden heeft. Het is voor de ChristenUnie voldoende als ze de praktijk op medisch-ethisch terrein ,,positief kan bijsturen’’ en als het oprekken van de wetgeving niet verder doorgaat.

Regiodonderdag, 24 april 2003

Oudste karndeksel van Nederland gevonden

Leeuwarden - Naar nu bekend is geworden, is enige jaren geleden tijdens archeologische opgravingen in de Bullepolder ten noorden van Leeuwarden het oudste karndeksel van Nederland gevonden.

Regiodonderdag, 24 april 2003

Leraarstudie wint weer aan populariteit

Leeuwarden - Het aantal aanmeldingen voor lerarenopleidingen neemt sinds lange tijd weer toe. Dat blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep (IBG) in Groningen. Ook de lerarenopleidingen in Fryslân winnen aan populariteit.

Regiodonderdag, 24 april 2003

‘Natuurclubs moeten ook natuur onder water redden’

Suwâld – Er moet een belangenvereniging voor de Friese boezem komen, die zich gaat inzetten voor de natuur onder water. Met de natuur op land en boven water houden voldoende organisaties zich bezig, maar het ontbreekt aan het verbeteren van de natuur onder water. Dat bepleitte Henk de Vries van It Fryske Gea woensdag in Suwâld tijdens een presentatie over de visstand. Volgens de laatste cijfers is de visstand in Fryslân namelijk in vier jaar tijd gehalveerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 april 2003

Benefietconcert voor werk gezin Bijleveld in Soedan

Leeuwarden – In de Zuiderkerk in Bunschoten vindt zaterdag een concertavond plaats voor het werk van Hildebrand en Tineke Bijleveld.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 april 2003

Televisieportret van noordelijk bisdom

Leeuwarden – Het bisdom Groningen wordt komende zondag geportretteerd in het tv-programma Nachtgedachten/De eerste gedachte van de RKK. Het gaat om het eerste deel van een serie waarin alle zeven Nederlandse bisdommen in beeld worden gebracht.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 april 2003

Het geloof verbeeld en verwoord

Leeuwarden – Tien jaar geleden gingen zeven Leeuwarders bij elkaar zitten in de interkerkelijke groep Hobby & Geloof. De groep groeide in de loop der jaren uit naar twintig personen, van wie een kwart mannen. Het jubileum wordt de komende dagen gevierd met een expositie over het thema ‘Feest’ in de Pelikaankerk van Leeuwarden.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 april 2003

Hoe uniek is het christendom?

Amsterdam - In onze dagen wordt iemand die de boodschap van Jezus als uniek presenteert, gemakkelijk gezien als intolerant en zelfs als pretentieus. Als het erop aankomt gaat het in alle godsdiensten toch om hetzelfde? Nee, zegt dr Ajith Fernando, directeur van Youth for Christ op Sri Lanka. ,,Jezus Christus kan maar in het heilige boek van één religie gevonden worden. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 24 april 2003

Armeense diensten in Bethelkerk Drachten

Drachten – De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten gaat dit najaar een serie Armeense kerkdiensten houden. Met de vieringen die in september, november en december worden gehouden, wil men ,,kerk en vluchteling bij elkaar brengen’’, aldus de gemeente in een persbericht.

Sportdonderdag, 24 april 2003

Anton de Vries nieuwe trainer dames VC Sneek

Sneek - Volleybalclub Sneek heeft geen hoofdsponsor gevonden, maar wel bijna een trainer vastgelegd voor het damesteam, Anton de Vries. Hij is de huidige trainer van het eerste herenteam.

Sportdonderdag, 24 april 2003

Over Drachtster Boys valt ’t meeste te zeggen

Menaldum - Voor de Friese vertegenwoordigers in de hoofdklasse C is het zaterdag de dag van de waarheid.

Weerdonderdag, 24 april 2003

Warm en zonnig

Het blijft vanavond en vannacht vrijwel helder en het kwik zakt daarbij tot ongeveer 8 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. Morgen wordt het warm en zonnig met temperaturen rond 22 graden en een matige zuidoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties