Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 april 2009.

Cultuurvrijdag, 24 april 2009

Laatste nominaties voor Liet 2009 bekendgemaakt

Leeuwarden - Janna Eijer, Anne Ruurd Oosterwoud en Henri Hendriksx zijn de laatste drie genomineerden die kans maken op een plaats in de finale van Liet 2009. De drie solisten kregen de nominatie woensdagavond tijdens de vijfde en laatste voorronde in Leeuwarden.

Cultuurvrijdag, 24 april 2009

NNO kloek én fluisterzacht

Je kunt nog altijd af en toe een beetje jaloers zijn op de mensen uit de tijd van Mozart, Haydn of Beethoven. Die gingen naar een concert en dan hoorden ze een stuk dat ze nog nooit eerder hadden gehoord. Haydns symfonie ‘met de paukenslag’, die in het Engels als bijnaam Surprise heeft, was voor de mensen toen nog een echte verrassing.

Cultuurvrijdag, 24 april 2009

Fries volkslied door groot gitaarorkest in Prinsentuin

Leeuwarden - Het Queensday Guitar Orchestra, een gelegenheidsorkest bestaande uit liefst vijftig gitaristen, speelt volgende week tijdens Koninginnedag in de Leeuwarder Prinsentuin. De groep brengt onder meer het Wilhelmus en het Fries volkslied ten gehore.

Cultuurvrijdag, 24 april 2009

Henk Pietersma exposeert werk in Sint Jan in Gouda

Leeuwarden - De Leeuwarder kunstenaar Henk Pietersma gaat zijn psalmkunstwerken tentoonstellen in de Grote of Sint Janskerk in Gouda. Dat heeft een woordvoerder van uitgeverij Mozaďek gemeld.

Economievrijdag, 24 april 2009

Geen extra steun voor ZZP’er in Dongeradeel

Dokkum - Een motie van de PvdA in de gemeente Dongeradeel om de toegang tot de Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ) voor Zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) te verbeteren, kon gisteravond op weinig steun rekenen van de rest van de Dongeradeler gemeenteraad.

Hoofdartikelvrijdag, 24 april 2009

Korte metten...

Vijfentwintig jaar Europees visserijbeleid is uitgelopen op een echec. Ondanks goede wil, vele miljarden subsidies en strenge regels laat de huidige situatie zich in één zin samenvatten: er wordt met te veel boten gevist op te weinig vis. Veel te weinig vis. Van een derde van de vissoorten in de Europese wateren is nog maar zó weinig over dat het onzeker is of ze zich ooit zullen herstellen. Zelfs al zou er niet meer op gevist worden. Bijna 90 procent van de vissoorten in de Europese wateren is overbevist (mondiaal is dat een kwart). Nu al zijn de visstanden zo laag dat tweederde van de Europese visconsumptie gedekt moet worden met import uit andere werelddelen.

Regiovrijdag, 24 april 2009

Ambachtelijke scheepsbouw krijgt flinke impuls

Workum - Workum is een cultuurhistorische attractie rijker: de gerestaureerde Blazerhaven bij de sluis. In het haventje liggen klassieke schepen die worden opgeknapt door de monumentale Scheepstimmerwerf De Hoop.

Regiovrijdag, 24 april 2009

Bezoek de bieb en denk: wow, ik ben in New York

Oosterwolde - ,,We wonen hier zo ongeveer in het minst stedelijke gebied van Nederland. Het leek me leuk om in mijn ontwerp het tegenovergestelde te laten zien: New York.”

Regiovrijdag, 24 april 2009

Beurs: baan voor 135 Friezen

Leeuwarden - Ruim zesduizend mensen bezochten gisteren de BaanBrekersBeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Er werden meer dan 7500 sollicitatiegesprekken gevoerd en 135 mensen konden direct een contract ondertekenen.

Regiovrijdag, 24 april 2009

NW-Fryslân wil spreiding van Polen

Ferwert - Arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Polen moeten zoveel mogelijk gespreid over de gemeente ondergebracht worden. Ferwerderadiel volgt daarin de aanpak van Franekeradeel. Ook de andere gemeenten in Noordwest-Fryslân voelen wel voor spreiding om eventuele problemen voor te zijn.

Regiovrijdag, 24 april 2009

De koe is verdwenen van het schrijftafeltje

Leeuwarden - Op het beroemde Romeinse schrijftafeltje van Tolsum heeft een heel andere tekst gestaan dan we een eeuw lang hebben aangenomen. Het gaat niet over een koe, maar over een geldlening. Door

Geloof & Kerkvrijdag, 24 april 2009

Tijdens preek zo lang mogelijk zuigen op King-pepermuntje

Amsterdam - Hoe vat je de geschiedenis van de gereformeerden in beelden samen? Het is soms onmogelijk, aldus Willem Bouwman. ‘Omdat typisch gereformeerde aangelegenheden nauwelijks te verbeelden zijn’. Sinds gisteren is er echter Het Gereformeerden Boek met 350 foto’s.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 april 2009

‘Pionieren kan alleen met voldoende draagvlak’

Lunteren - De synode heeft gisteren het beleidsplan Geloof - Hoop - Liefde - na veel discussie - toch unaniem aangenomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 april 2009

Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar nieuwe preses landelijke kerkvergadering Protestantse Kerk

‘Ik hou zielsveel van de kerk’

Geloof & Kerkvrijdag, 24 april 2009

Peter Verhoeff nieuwe voorzitter synode PKN

Lunteren - De synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft gisteren Peter Verhoeff gekozen tot voorzitter. De 46-jarige predikant van de Protestantse Gemeente Alkmaar volgt ds. Gerrit de Fijter uit Kampen op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties