Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 april 2010.

Cultuurzaterdag, 24 april 2010

Gezamenlijke muziekbond van de baan

Leeuwarden - De Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland (FKM) heeft zich per direct teruggetrokken uit de fusie-onderhandelingen voor een nieuwe, gezamenlijke muziekorganisatie. Dat heeft de FKM gisteren bekendgemaakt. Hiermee is de komst van een gezamenlijke muziekbond voorlopig uitgesloten.

Cultuurzaterdag, 24 april 2010

Expositie examenkunst in Museum Belvédère

Heerenveen - Museum Belvédère in Heerenveen houdt in het najaar een expositie met werk van eindexamenkandidaten van Academie Minerva in Groningen. Dat heeft educatief medewerker Susan van den Berg gisteren gemeld. Het gaat om een samenwerking die bij succes wordt voortgezet.

Economiezaterdag, 24 april 2010

Wagenborg neemt drie watertaxi’s in gebruik

Harlingen - In Harlingen zijn gisteren drie watertaxi’s van rederij Wagenborg in gebruik genomen. Met de taxi’s kunnen mensen in ruim een kwartier van en naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog varen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de havens in respectievelijk Holwerd en Lauwersoog.

Economiezaterdag, 24 april 2010

‘Economische groei moet niet topprioriteit hebben’

Wageningen - Het is twijfelachtig of economische groei prioriteit moet hebben, omdat meer produceren en consumeren volgens natuurkundige wetten onverbiddelijk leidt tot meer vervuiling van bodem, water en atmosfeer. Dat stelde prof.dr.ir. Willem Norde gisteren bij zijn afscheid als hoogleraar Bionanotechnologie aan Wageningen Universiteit.

Hoofdartikelzaterdag, 24 april 2010

De natuur...

Een oud-directeur van Natuurmonumenten heeft onlangs enige ophef veroorzaakt door boude uitspraken over Natura 2000. Hij vindt dat het Europabrede beleid om flora en fauna te beschermen, te ver is doorgeschoten.

Regiozaterdag, 24 april 2010

Nijsportaal biedt nieuws met verdieping

Leeuwarden - Een bibliotheek, een regionale omroep en een krant die samen nieuws maken. Dat gebeurt vanaf vandaag in Fryslân en in Zeeland tegelijk. Het experiment, dat in Fryslân de naam Nijsportaal draagt, wordt nauwlettend gevolgd door Den Haag.

Regiozaterdag, 24 april 2010

Vuil suikerwater velt bijen

Leeuwarden - Door vervuild bijenvoer uit België zijn de afgelopen winter vele honderden bijenvolken in Nederland gedood. Beroepsimkers verloren honderden volken, maar ook kleinere imkers hadden te maken met grote sterfte.

Regiozaterdag, 24 april 2010

Minder hulp; hogere lasten voor burger

Leeuwarden - Hoe gaan gemeenten om met de bezuinigingen van de komende jaren? Leeuwarden schuift meer taken naar burgers toe, gaat minder diensten leveren en verhoogt de belastingen. Gisteren presenteerde het nieuwe college zijn programma, waaruit één ding duidelijk blijkt: de overheid trekt zich terug.

Regiozaterdag, 24 april 2010

Het zelfvertrouwen groeit met de letter

Leeuwarden - Gerrit Hooijenga - een beer van een kerel, imposante buik en grote tattoo op de onderarm - staat in de zaal waar over een paar minuten een voorleeswedstrijd wordt gehouden. Een wedstrijd speciaal voor mensen die moeite hebben gehad met lezen en schrijven en via cursussen hun vaardigheden hebben opgekrikt. In zijn hand de tekst die hij voor gaat lezen, voor hem de rijen stoelen voor het publiek en het podium waar de dertien kandidaten plaats moeten nemen. ,,Dit heb ik nog nooit gedaan of gedurfd”, bekent hij.

Regiozaterdag, 24 april 2010

Honderd jaar De Brêge door lammerdei

It Heidenskip - Lammerdei. Zonder de jaarlijkse feestdag had de school in It Heidenskip misschien niet eens meer bestaan. Vandaag viert cbs De Brêge samen met het dorp honderd jaar christelijk onderwijs.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 april 2010

Het klaaglied moet weer klinken in de kerk

Aanbidding. Sommigen krijgen van het woord alleen al de kriebels. Toch is dit het waar het volgens Brian Doerksen in het leven om gaat. Daar hoort ook het klaaglied bij.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 april 2010

NBV is nu officieel kerkbijbel

Lunteren - De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft gistermiddag ingestemd met de aanwijzing van De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) als vertaling die in de erediensten gebruikt mag worden. Daarmee wordt het de derde officiële vertaling, naast de ‘NBG 1951’ en de Statenvertaling uit 1637.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 april 2010

Predikant verplicht op cursus

Lunteren - Predikanten en kerkelijk werkers in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) moeten voortaan verplicht een nascholingsprogramma volgen. Het betekent het einde van het aloude ‘studieverlof’.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 april 2010

Musicals ‘Saul’ en ‘Ester’ brengen hele dorpen in beweging

Langweer/Sexbierum - In Langweer en Sexbierum komen honderden mensen komend weekeinde bij elkaar om het verhaal van de Bijbelse figuren Saul of Ester te zien. De vele musicals die door Friese kerkelijke gemeenten worden gehouden, werken aanstekelijk in de dorpen.

Sportzaterdag, 24 april 2010

Eagles eerste horde voor Cambuur

Roosendaal - Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Namelijk: de naam van de eerste tegenstander in de play-offs. Cambuur weet sinds gisteravond dat het Go Ahead Eagles treft. Het werd voor kennisgeving aangenomen na de eigen nederlaag bij RBC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties