Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 mei 2006.

Agendawoensdag, 24 mei 2006

Klassiek

Klassiek

Economiewoensdag, 24 mei 2006

Univé Friesland is tevreden met de resultaten van 2005

Burgum - Univé Friesland is tevreden over de resultaten over 2005. De verzekeraar behaalde een winst van 2,2 miljoen euro voor belastingen, een verbetering van het resultaat met ruim 28 procent ten opzichte van de 1,7 miljoen euro winst van 2004. Dat maakte de verzekeraar gisteren bekend.

Economiewoensdag, 24 mei 2006

Met zeventig jaar weer aan het werk

Met zeventig jaar een nieuwe baan aannemen. Elektrotechnisch ingenieur Jan Stienstra uit Wânswert schrikt er niet voor terug. Hij mag zich de nieuwste werknemer noemen van Trilobes uit Joure, bouwer van bio-energiecentrales.

Economiewoensdag, 24 mei 2006

Tsjil rolt van ene naar andere opdracht

Surhuisterveen - ,,Voor alle duidelijkheid: we maken veel meer dan alleen maar websites.” Aan het woord is mede-eigenaar Henk Everts van ict-bedrijf Tsjil Internet Solutions uit Surhuisterveen. ,,Wanneer we vertellen dat we een bedrijf hebben in de ict, wordt vooral aan websites en snelle jongens gedacht. Wij willen bedrijven ondersteunen in de gehele digitale informatievoorziening naar mensen buiten de organisatie maar ook naar mensen daarbinnen.”

Economiewoensdag, 24 mei 2006

Vos Surhuisterveen krijgt herkansing

Surhuisterveen - Sluiting van de vestiging van Vos Logistics in Surhuisterveen is voorlopig van de baan. De vestiging krijgt een half jaar de tijd om uit de verliezen te komen. Dat meldde FNV-bestuurder Leo Benjamins vandaag. Directeur Wim Roelofsen moet het veld ruimen. De bonden en het personeel zegden het vertrouwen op in de directeur.

Economiewoensdag, 24 mei 2006

Reorganisatie werpt vruchten af

Harkema - Spinder products uit Harkema maakt weer winst. De meubel- en fietsdragerfabrikant heeft na de ontslagen van eind vorig jaar de stijgende lijn weer te pakken, zo meldde interim-directeur Wim Slot gisteren.

Expowoensdag, 24 mei 2006

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Harm Kuyers (grafiek), t/m 7 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 24 mei 2006

Al-Qaida: praten...

De oorlog tegen het terrorisme lijkt zo uitzichtloos dat zelfs in Amerika voorzichtig stemmen opgaan de dialoog met de terreurorganisatie al-Qaida te zoeken. Vorige week pleitte een belangrijke politicoloog daarvoor. Maar het aangaan van een gesprek betekent ook dat onder ogen moet worden gezien dat op de eisen van al-Qaida serieus moet worden ingegaan. Zijn concessies mogelijk?

Regiowoensdag, 24 mei 2006

Aanbestedingsprocedure betwist

Heerenveen - Vervoerbedrijf Arriva stapt naar de rechter. Het wil het besluit van de provincie Fryslân om de concessie voor het busvervoer in Noord- en Zuidwest-Fryslân te verlenen, ongedaan maken. Volgens het bedrijf heeft de beslissing gevolgen voor het personeel op het hoofdkantoor in Heerenveen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Regiowoensdag, 24 mei 2006

Connexxion vervangt Arriva

Leeuwarden - Het aantal busritten in Noord- en Zuidwest-Fryslân gaat na de jaarwisseling fors groeien. Connexxion krijgt van de provincie Fryslân voor zes jaar het busvervoer in die regio in handen. Het vervoerbedrijf uit Hilversum neemt honderd extra buschauffeurs mee.

Regiowoensdag, 24 mei 2006

Regen en windstoten bij de introductie van de toeristische Rembrandttocht

Sint Annaparochie - Ze hadden nog zo gehoopt op zonnig weer. De vrijwilligers van de werkgroep Rembrandt op het Bildt, die samen met Fryslân Marketing de introductie organiseerden van de toeristische route Rembrandt op Vrijersvoeten, hadden flink uitgepakt. Een muziekgroep, een kinderkoor, burgemeester Aucke van der Werff en Rembrandt met zijn echtgenote Saskia van Uylenburgh waren er. Alleen het weer werkte niet mee.

Regiowoensdag, 24 mei 2006

De leerafdeling is gewild

Drachten - De leerafdeling is populair. Overal schieten varianten van deze vorm van stagelopen uit de grond. Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, het Friesland College en de NHL boeken goede resultaten door mbo’ers en hbo’ers in combinatie in te zetten. Uiteindelijk runnen studenten op eigen kracht een ziekenhuisafdeling.

Weerwoensdag, 24 mei 2006

Buien

Vanmiddag is het bewolkt en we krijgen te maken met buien en perioden met regen. Daarbij is er ook een kleine kans op onweer. Het wordt ongeveer 14 graden en de west tot zuidwestenwind is matig tot krachtig, bij zee soms hard, 7 Bft. Morgen 14 graden en droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties