Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 mei 2008.

Cultuurzaterdag, 24 mei 2008

Professional kan redding zijn voor koor

Leeuwarden - Koren in Fryslân hebben professionele ondersteuning nodig. Op die manier kan worden voorkomen dat ze verder leeglopen en uitsterven. De Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB) wil dat de overheid in het nieuwe Kunstenplan geld uittrekt voor koren.

Cultuurzaterdag, 24 mei 2008

Marjan Beuker maakt in Ginnum kolossaal werk over Jezus

Ginnum - De Leeuwarder kunstenares Marjan Beuker (46) werkt in het kerkje van Ginnum, bij Dokkum, aan een vijftig meter lange tekening over het leven van Jezus. De megatekening van de vrijgemaakt-gereformeerde Beuker is op 24 juli voor het eerst te bewonderen. De kunstenares legt dan op het Waagplein in Leeuwarden de laatste hand aan de creatie.

Hoofdartikelzaterdag, 24 mei 2008

Spreken over God...

Voor de een is God de grote onbekende van wie niemand weet dat hij bestaat. Laat staan dat Hij van zich laat horen. De andere spreekt over Hem als ‘iets’, of als een kracht. Weer een ander weet dat God voor hem een vader is.

Regiozaterdag, 24 mei 2008

Boeren hebben het gehad met al die ganzen

Workum - Boeren in gebieden in Fryslân waar veel ganzen overwinteren, zitten zo langzaamaan met de handen in het haar. Het aantal ganzen neemt hand over hand toe. De vogels richten enorme schade aan het grasland aan. Ook boeren die meedoen aan de ganzengedoogregeling - waarbij ze ganzen in hun weilanden laten overwinteren en daarvoor een vergoeding krijgen - klagen. De vergoeding is lang niet meer voldoende, stellen ze.

Regiozaterdag, 24 mei 2008

‘Hoe meer je eet, hoe meer goede smaak je krijgt’

Rypstjerk - Zijn spraakwaterval, kracht bijgezet met breed gegesticuleer, verraadt Gianni Formizzi Opitz al van afstand. Na de lunch zit hij op de veranda aan de achterzijde van Vinoteca Il Casale, even buiten Ryptsjerk, wat na te tafelen. Zometeen moet hij weer aan de bak in de keuken, want Formizzi Opitz is topkok, en speciaal naar Fryslân gekomen om de nieuwe houtoven van de kookstudio in te wijden met zijn kookkunst.

Regiozaterdag, 24 mei 2008

Provincie: doe ons veerdienst maar

Vlieland - De provincie Fryslân wil de verantwoordelijkheid voor de veerdiensten naar de Waddeneilanden overnemen van het rijk. Volgens gedeputeerde Adema kan er zo een veel betere samenhang met de rest van het openbaar vervoer gecreëerd worden. Desnoods wil de provincie ook wel de vaargeulen in de Waddenzee op diepte houden.

Regiozaterdag, 24 mei 2008

Weten wat er zoal speelt in de samenleving

Kollum - 26 jaar is Hilbrand Visser nog maar en als zijn kandidatuur wordt goedgekeurd, is hij over een kleine maand wethouder van Kollumerland. ,,Jo kinne in hiel protte neidielen opneame fan in jonge bestjoerder. Mar der binne ek foardielen”, verzekert hij.

Regiozaterdag, 24 mei 2008

‘Eerlijk gezegd verveel ik me best wel een beetje’

Voor 7870 Friese scholieren zijn de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt er vijf die deze proeve van bekwaamheid ondergaan. Vandaag: Robin Mulder maakt zich niet zo druk om de examens. ,,Zenuwachtig? Echt niet!”

Sportzaterdag, 24 mei 2008

Friese tennissers willen geschiedenis schrijven

Leeuwarden - Hij heeft naar eigen zeggen al even zitten rekenen. Het antwoord laat even op zich wachten. ,,Acht jaar’’, klinkt het plotseling. De woorden worden uitgesproken door Joost Willekes, tennisser van het eerste team van TC ’t Nijlan uit Leeuwarden. Hij speelt er sinds 2000 en morgen wil hij geschiedenis schrijven. ’t Nijlan kan kampioen worden en promoveren naar de landelijke eerste klasse, een niveau waarop nog nooit een Friese club acteerde. Succes kent vele vaders; in Leeuwarden is Willekes een daarvan.

Sportzaterdag, 24 mei 2008

Ter Leede wil bizar seizoen op positieve manier afsluiten

Leeuwarden - Met herkanser Ter Leede treft Drachtster Boys vanmiddag op sportpark Ervenbos (Flevo Boys) in Emmeloord een gerenommeerde hoofdklasser. De club uit Sassenheim, opgericht op 30 april 1930, kende een bizar seizoen met pieken en dalen. Maar ondanks alle malheur wil Ter Leede vanmiddag het seizoen positief afsluiten en handhaving in de hoofdklasse bewerkstelligen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties