Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 juni 2003.

Bijschriftdinsdag, 24 juni 2003

Tussen herinnering en verwachting

Tussen herinnering en verwachting speelt zich ons leven af.

Cultuurdinsdag, 24 juni 2003

Stijlvol jubileum Dirk S. Donker

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Dirk S. Donker begon met het geven van orgelconcerten in de Martinikerk van Sneek. Ook veertig jaar geleden werd hij Stadsbeiaardier van Sneek. Beide feiten werden maandagavond gevierd met een jubileumconcert in de Martinikerk.

Economiedinsdag, 24 juni 2003

Woonarkenbouw ziet omzet halveren

Heerenveen – Woonarkenbouwers zagen hun omzet het afgelopen jaar met gemiddeld de helft teruglopen. ,,Eigenlijk moet ik morgen twintig van mijn zestig werknemers ontslaan’’, zegt Herman Spruyt, directeur van Spruyt Arkenbouw.

Economiedinsdag, 24 juni 2003

Exxin in onderhandelingen

Drachten – Het bedrijvenverzamelcentrum Exxin (voorheen Adverium) is in onderhandeling met meerdere partijen voor vestiging in het pand.

Hoofdartikeldinsdag, 24 juni 2003

Enschede…

Het Malieveld als belofte van een hete zomer. Dat beeld is door het kabinet Balkenende II geschapen toen het met de vele bezuinigingsplannen voor de komende jaren kwam. Het is met name minister Zalm geweest die heeft aangegeven niet wakker te zullen liggen van de protesten die vanaf het Malieveld richting Binnenhof zullen waaien. Als het zo uitkomt en hij ziet demonstranten, zal hij naar ze zwaaien.

Regiodinsdag, 24 juni 2003

Ruimte gezocht voor 450 hectare glas

Berlikum – Op honderd meter van een terp of van een dijk moeten de kassen absoluut niet komen. En ook bij beschermde dorps- of stadsgezichten moet bij voorkeur vijfhonderd meter afstand worden gehouden.

Regiodinsdag, 24 juni 2003

Waddendokter moet op stage

Terschelling – De huisartsen op de waddeneilanden moeten eens per jaar stage lopen op de verloskundige afdeling van een ziekenhuis. Dit is een aanbeveling van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Op deze manier kunnen de artsen, die zeer zelfstandig moeten werken, hun deskundigheid op het gebied van verloskunde beter op peil houden.

Regiodinsdag, 24 juni 2003

Oppositie tegen bezuiniging

Leeuwarden – De Leeuwarder oppositiepartijen hebben maandagavond tegen de bezuinigingsplannen van de gemeente Leeuwarden gestemd. Niet omdat ze ervoor willen weglopen, maar omdat de zogeheten Kaderbrief ,,nauwelijks houvast’’ biedt, aldus raadslid G. Jacobse van de Nieuwe Leeuwarder Partij (NLP).

Regiodinsdag, 24 juni 2003

Dronrijp wil een mfc van drie miljoen euro

Dronrijp – Drie miljoen euro moet het multifunctionele centrum (mfc) van Dronrijp gaan kosten. Een hele smak geld beseft, Rudy Kremer van Vereniging Dorpsbelang Dronrijp.

Regiodinsdag, 24 juni 2003

Het blijft slecht gaan met de weidevogelstand

Leeuwarden – Het blijft slecht gaan met de weidevogels in Nederland. Vooral met de scholekster (strânljip) en veldleeuwerik (fjildljurk) is het slecht gesteld. Het aantal veldleeuweriken nam sinds 1990 met meer dan de helft af en in deze periode verdween de helft van het aantal scholeksters. Daarentegen nemen het aantal kuifeenden (túfein) en tureluurs (tjirk) toe.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juni 2003

EO doet ‘zomerproef’ met kerktelefoon

Leeuwarden – De Evangelische Omroep doet deze zomer een proef met goedkope kerktelefoon.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juni 2003

‘Het orgel is gemeenschapsgoed’

Bolsward - Anderhalf jaar hebben liefhebbers uit het hele land de klanken van het Hinszorgel uit Bolsward moeten missen. Dinsdagavond klinkt het orgel voor het eerste weer ‘officieel’, nadat het al enkele weken weer tijdens kerkdiensten is gebruikt. De restauratie is voltooid.

Sportdinsdag, 24 juni 2003

Seizoenrecords sneuvelen op de fierljepschansen in Ijlst

IJlst – Op de fierljepschansen van IJlst sneuvelden maandagavond zowel bij de senioren als bij de dames de seizoenrecords. In de zesde eerste klasse wedstrijd in IJlst, die eerder vanwege het slechte weer op 4 juni werd afgelast, tekenden Bart Helmholt en Antke van der Wal voor die grenzen verleggende prestaties.

Weerdinsdag, 24 juni 2003

Bewolking en zon

Vannacht komen er brede opklaringen voor en koelt het af tot rond de 10 graden. Het waait daarbij zwak tot matig. Morgen krijgen we bewolking en zon, misschien later in de middag en avond wat regen. Het wordt zo’n 19 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties