Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 juli 2012.

Cultuurdinsdag, 24 juli 2012

Logo op gevel van nieuw Fries Museum

Leeuwarden | Medewerkers van het Leeuwarder bedrijf Eurorouting hebben maandag het logo op de gevel van het nieuwe Fries Museum geplaatst. De roestvrijstalen letters van het Fries Museum zijn per stuk ongeveer een meter groot en wegen zes á zeven kilo. Het gaat om het logo van de nieuwe huisstijl van het museum. De letters ‘us’ zijn daarbij uitgevoerd in spiegelend rvs, de andere in geborsteld rvs. Op de voorgevel aan het Wilhelminaplein is het grootste logo geplaatst. Op het Lombardplein en op de hoek bij de ingang van de parkeergarage zijn kleinere uitvoeringen van het logo te zien.

Economiedinsdag, 24 juli 2012

Belastingadviseurs gebruiken nog Diginotar

Den Haag | De Belastingdienst ontvangt nog steeds aangiftes opgemaakt door belastingadviseurs die gebruik maken van oude internetcertificaten van Diginotar. Dat staat op de site van het ministerie van Financiën. Ruim 15.000 adviseurs hebben echter al een nieuw certificaat. Dat moet ook sinds 1 juli. Zij die dat niet hebben, krijgen nu nog een waarschuwing dat de overgangsfase voorbij is. Vanaf augustus worden aangiften met een Diginotarcertificaat niet meer geaccepteerd.

Economiedinsdag, 24 juli 2012

Record deelname aan beurs Expansie 2012

Jubbega | Ruim tachtig organisaties en bedrijven hebben zich ingeschreven voor de consumentenbeurs Expansie 2012 die van 13 tot en met 16 september in Jubbega wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is dat een record voor de oudste en succesvolste beurs van Fryslân. De eerste Expansie werd vijftig jaar geleden georganiseerd. De verscheidenheid onder de deelnemers is volgens de organisatie groot. De inschrijving voor de beurs sluit op 14 augustus (www.expansie2012.nl).

Hoofdartikeldinsdag, 24 juli 2012

Aan het wapenbezit wordt niet getornd

Waar in de meeste Europese landen het aantal doden door particulier wapenbezit jaarlijks uiteenloopt van dertig tot tweehonderd, is dat in de Verenigde Staten bijna tienduizend. Er is dan ook een duidelijk verband tussen het recht van Amerikaanse burgers om wapens te dragen en de vele doden die daardoor te betreuren zijn. Toch zal niet getornd worden aan de wetgeving rond het wapenbezit. Ook niet na het jongste opzienbarende schietincident.

Regiodinsdag, 24 juli 2012

Kliederen met verf in de Spulwike


Regiodinsdag, 24 juli 2012

Joodse onderduiker zoekt kunstwerkjes

Sneek | Hij heeft er al heel wat tweedehandswinkels voor afgestruind, maar nog niet gevonden wat hij zocht. Godfried Cohen (85) uit Amsterdam zat als Joodse tiener in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Fryslân. Om de verveling tegen te gaan begon hij houten wandplaatjes te maken die door het verzet werden verkocht om het onderhoud van de onderduikers te bekostigen.

Regiodinsdag, 24 juli 2012

Hoeveelheid afval neemt weer iets toe

Leeuwarden | Na een jarenlange daling is er vorig jaar weer iets meer afval opgehaald per hoofd van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op de langere termijn is het aantal kilo’s afval per inwoner in vijf jaar tijd wel fors gedaald.

Regiodinsdag, 24 juli 2012

Uitgeprocedeerde Irakezen demonstreren in Drachten

Drachten | Zestig uitgeprocedeerde asielzoekers hebben vandaag een demonstratie bij het gemeentehuis in Drachten gehouden. De asielzoekers vroegen hiermee aandacht voor hun situatie bij demissionair minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel).

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juli 2012

Christenen VS willen nu echt debat over wapens

De schietpartij in de stad Aurora heeft opnieuw het debat doen oplaaien over het recht op het bezit van wapens in de VS. Christenen en andere religieuze gemeenschappen willen nu dat er daadwerkelijk iets gebeurt.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juli 2012

CHE biedt preekavontuur voor studieverlof

Ede | De Christelijke Hogeschool Ede biedt in het kader van de Permanente Educatie - het vroegere studieverlof - de post hbo-opleiding Het avontuur van de preek aan. Twee jaar geleden zei PKN-scriba dr. Arjan Plaisier in het kader van een Europese lezing dat ‘de preek zich in ons land in een crisis bevindt’.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 juli 2012

Braziliaanse protestanten willen reformatie

Rio de Janerio | Een groep Braziliaanse christenen is een beweging gestart die zich de ‘New Protestant Reformation’ noemt. Onder meer via Facebook en Twitter heeft ze haar standpunten wereldkundig gemaakt. De groep is deel van een breder protest dat ondersteund wordt door een groep die zich ‘I Want a Church’ (Ik wil een kerk) noemt.

Sportdinsdag, 24 juli 2012

Michel Mulder pakt op EK skeeleren brons

Szeged | Michel Mulder heeft gisteravond in het Hongaarse Szeged op de eerste dag van het EK skeeleren voor het eerste Nederlandse eremetaal gezorgd. De Zwollenaar won het brons op de 300 meter.

Sportdinsdag, 24 juli 2012

Helmholt doet er nog een schepje bovenop

Burgum - Dat Bart Helmholt de beste fierljepper van het seizoen is en hij dus het algemeen klassement op soevereine wijze leidt, is voor niemand een verrassing. Dat hij dat tot nu toe voor elkaar bokste zonder heel grote uitschieters te kennen, was dat wel.

Sportdinsdag, 24 juli 2012

Een samengebald sportleven dat in Londen tot explosie moet komen

In het Olympisch Stadion in Londen wordt vrijdagavond het vuur ontstoken van de 27e moderne Olympische Spelen. In aanloop naar het grootste sportevenement ter wereld verschenen er de afgelopen maanden tal van boeken.

Sportdinsdag, 24 juli 2012

Tienstra stelt brede ploeg samen voor WK kaatsen in Franeker

Franeker | Bondscoach Pieter Tienstra heeft gisteren de selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap kaatsen dat van 26 augustus tot en met 1 september in Franeker wordt gehouden. Tienstra heeft, in de gelegenheid gesteld omdat het WK in eigen land is, gekozen voor een brede afvaardiging.

Sportdinsdag, 24 juli 2012

Marit Bouwmeester krijgt nieuw zeil

Weymouth | Marit Bouwmeester krijgt een nieuw zeil van het IOC. In de Laser Radiaal-klasse, waarin de Wartense tot de favorieten voor olympisch goud behoort, varen alle deelnemers aan de Spelen met exact dezelfde materialen. Gisteren bleek echter dat in het zeil dat Bouwmeester kreeg een aantal plooien zaten die er niet horen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties