Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 juli 2013.

Economiewoensdag, 24 juli 2013

Bouwvakkers werken vaker door in de zomervakantie

Bedrijven in de bouw en aanverwante sectoren kiezen er steeds vaker voor (deels) door te werken. De traditionele bouwvak waarbij al deze bedrijven drie of vier weken dicht zijn verdwijnt.

Hoofdartikelwoensdag, 24 juli 2013

Duo Opstelten/Teeven op gevaarlijke wegen

Het rommelt bij het Openbaar Ministerie. Minister Opstelten (VVD) heeft diverse bezuinigingen doorgevoerd, die het nodige ongemak met zich mee brengen. De samenvoeging van parketten en rechtbanken verloopt niet bepaald vlekkeloos; strafrechters klagen erover dat ze zaken moeten uitstellen omdat het Openbaar Ministerie met onvolledige dossiers komt aanzetten.

Regiowoensdag, 24 juli 2013

Vrijwilligers Rode Kruis ingezet bij SKS

Leeuwarden | Werken in de schaduw, kinderen binnenhouden tussen twaalf en drie en voedselijsjes voor de dieren. Fryslân zucht onder de hitte, maar met de juiste maatregelen is het best uit te houden.

Regiowoensdag, 24 juli 2013

Politie deelt boetes uit aan bootjepesters

De Westereen | De politie heeft gistermiddag drie boetes à 130 euro uitgedeeld aan jongens die passerende bootjesmensen lastigvielen. In het weekeinde had de politie het nog geprobeerd met waarschuwingen, maar gisteren was de maat vol in en om de Kúkhernster Feart die van Noardburgum naar De Westereen voert. ‘Veel geld = gewoon niet doen’, twitterde de dienstdoende wijkagent Sander Wijnsma na afloop.

Regiowoensdag, 24 juli 2013

Friese jeugdwerkloosheid neemt toe in alle sectoren

Leeuwarden | Friese jongeren met een economisch-administratieve op-leiding komen maar moeilijk aan het werk. In een jaar tijd is het aantal Friezen tot 27 jaar dat thuis zit bijna verdubbeld, van 350 naar 624. Dat blijkt uit een rapportage per sector van het UWV en de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Horring haalt in Chaam sportieve gram op Brus

Chaam | Lars Horring uit Valthe is gisteravond in Chaam Nederlands kampioen van eliterenners zonder contract geworden. De winnaar van de Friese Woudenomloop van dit jaar nam daarmee revanche op vorig jaar toen het NK in Exloo in zijn eigen achtertuin werd gehouden en waar hij millimeters achter Marco Brus uit Schijndel tweede werd. Nu werd Brus tweede. Peter Merx uit Warfhuizen werd derde. Het trio maakte deel uit van een kopgroep van tien rennerws.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Aris trekt met Theus nieuwe pointguard aan

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft met Darius Theus een nieuwe pointguard aangetrokken. De 22-jarige Amerikaan speelde de afgelopen vier seizoenen voor VCU, dat uitkomt in de Atlantic-10 conference. Daar was hij in zijn seniorjaar goed voor gemiddeld 7 punten, 5 assists en 2,5 steal per wedstrijd.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Postma op EK Finn na drie races veertiende

Rostock | Pieter-Jan Postma is de eerste zeildag op de Europese titelstrijd in de olympische Finnklasse wisselend begonnen.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Wolfslag debuteert op wereldkampioenschap

Leeuwarden | Miranda Wolfslag uit Leeuwarden maakt eind volgende maand in Rio de Janeiro haar WK-debuut. De 25-jarige judoka komt uit in de klasse tot 52 kilogram.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Chacon en Basaçikoglu met Oranje onderuit

Alytus | Het Nederlands voetbalelftal onder 19 jaar heeft gisteren in het Litouwse Alytus de tweede groepswedstrijd van het Europees kampioenschap tegen Portugal ruim verloren: 1-4. Michael Chacon en Bilal Basaçikoglu, het duo van sc Heerenveen A1, speelde net als in de gewonnen openingswedstrijd tegen Litouwen (3-2) de gehele wedstrijd.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Bakens keert na 12 jaar terug bij De Graafschap

Leeuwarden | Tim Bakens keert terug bij De Graafschap, waar hij twaalf jaar geleden zijn carrière begon. De centrale verdediger werd afgelopen seizoen met SC Cambuur kampioen in de eerste divisie, maar koos ervoor zijn aflopende contract daar niet te verlengen.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

De olietanker heeft meters gemaakt

Leeuwarden | Zelden genoot algemeen directeur Gerald van den Belt (40) meer van het uitzicht in het Cambuurstadion dan gisteravond tijdens de oefenwedstrijd tussen sc Cambuur en de Spaanse tweededivisionist RCD Mallorca. Het gloednieuwe kunstgrasveld werd voor het eerst ‘getest’ door de spelers en Van den Belt zag dat het goed was. ,,Ik stond hier laatst en dacht voor het eerst: goh, mooi veld. Dat heb je mij in het afgelopen seizoen dus nooit horen zeggen.”

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Cambuur nipt onderuit tegen Mallorca

Leeuwarden - SC Cambuur verloor gisteravond met minimaal verschil van de Spaanse tweededivisionist RCD Mallorca: 0-1. De eerste beproeving op het nieuwe kunstgras in het Cambuurstadion was verre van enerverend te noemen, maar de Leeuwarders weerden zich kranig tegen de eilandbewoners, die afgelopen seizoen degradeerden uit de hoogste Spaanse afdeling. ,,We begonnen angstig, beseften niet dat we het spel naar ons toe konden trekken, terwijl we op het punt van dominantie stonden”, sprak Cambuur-coach Dwight Lodeweges.

Sportwoensdag, 24 juli 2013

Van Gerner mist mogelijk het WK vanwege enkeloperatie

Emmeloord | Turnster Céline van Gerner uit Emmeloord moet deze week een operatie aan de enkel ondergaan. Haar deelname aan de wereldtitelstrijd eind september in Antwerpen is hierdoor hoogst onwaarschijnlijk geworden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties