Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 augustus 2011.

Cultuurwoensdag, 24 augustus 2011

Friese theaters: voorverkoop zegt niet meer zoveel

Leeuwarden - De theaters in Fryslân hebben in de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen minder kaarten verkocht dan vorig jaar. Die daling heeft echter niet direct iets te maken met de btw-verhoging van 6 naar 19 procent. De voorverkoop loopt al jaren achteruit, doordat mensen steeds vaker op het laatste moment beslissen of ze naar theater gaan. Bovendien heeft het Noorden nog zomervakantie.

Hoofdartikelwoensdag, 24 augustus 2011

Onduidelijke besluiten in moeilijk klimaat

Het lijkt er steeds meer op dat de besluitvorming van de Europese leiders op 21 juli om de euro te redden, slecht is geweest. De verwarring over wat er precies is besloten, lijkt alleen maar te groeien en de kritiek op de besluiten neemt allengs toe.

Regiowoensdag, 24 augustus 2011

Administratie afvaloven Harlingen klopt niet

Harlingen - Omrin in Harlingen hangt een dwangsom boven het hoofd als de afvalverwerker op 1 november de administratie niet beter op orde heeft van de stoffen die in de Reststoffen Energie Centrale (REC) worden verbrand. Van alle leveranciers moet worden vastgesteld welke stoffen ze aanleveren. Tot twee keer toe liet Omrin in de administratie na dit te vermelden. Het bedrijf is hierover door de provincie per brief op de vingers getikt.

Regiowoensdag, 24 augustus 2011

Lucky is groot genoeg voor het zeehondenverblijf

Leeuwarden - Veel zin om uit de transportkist te komen leek de twee maanden oude Lucky gisteren niet te hebben, maar aangemoedigd door haar verzorgers hobbelde ze dan toch voorzichtig naar buiten om het zeehondenverblijf van Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden te verkennen.

Regiowoensdag, 24 augustus 2011

Friese huizenprijzen zijn opnieuw gedaald

Leeuwarden - Gegevens van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten opnieuw een daling zien van de huizenprijzen in Fryslân, in vergelijking met vorig jaar. Dat kan ook bijna niet anders, zegt Albrecht Kok voorzitter van de NVM Makelaars in Fryslân. ,,Om de markt in beweging te krijgen moet er scherp worden geprijsd.”

Regiowoensdag, 24 augustus 2011

Plastisch chirurg kijkt ook naar het innerlijk van de patiënt

Gezond leven is in. Het Friesch Dagblad belicht deze zomer de rages en de blijvertjes. Vandaag de plastisch chirurg, die in minder dan 10 procent van de gevallen ‘puur voor het mooie’ opereert.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 augustus 2011

Dorpskerk Offingawier straalt intimiteit uit

270 kerken doen dit jaar mee aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Offingawier doet voor de tweede keer mee. De Nicolaaskerk is een plek van rust en een echte dorpskerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 augustus 2011

‘Plaats geen zonnepaneel op monumentale kerk’

Leeuwarden - De campagne van Kerk in Actie voor zonnepanelen op daken van kerken is niet geschikt voor monumentale kerken. Dat vindt directeur Gerhard Bakker van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. ,,Het is een te ingrijpende aantasting van het monumentale karakter.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 24 augustus 2011

Nieuwe autobiografie van Aleid Schilder

Leeuwarden - In november verschijnt de persoonlijke autobiografie van Aleid Schilder. Het boek heeft als titel Door de glazen deur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties