Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 september 2011.

Cultuurzaterdag, 24 september 2011

40.000 euro voor muziekproject Ateliers Majeur

Heerenveen - Het muziekproject POP in de School van het Heerenveense kunstencentrum Ateliers Majeur ontvangt 40.000 euro voor deelname aan het programma Kinderen Maken Muziek. Dit is een nieuw, landelijk onderwijsprogramma met als doel kinderen in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. Pop in de School omvat dertig basisschoollessen voor toetsen, gitaar, drums en zang waarbij er bands gevormd worden waarmee twee popsongs worden ingestudeerd.

Cultuurzaterdag, 24 september 2011

Werk van Friese kunstenaars in de Tweede Kamer

Den Haag - De Tweede Kamer in Den Haag is vanaf volgende week gevuld met kunstwerken van Friese kunstenaars. Er zijn Friese landschappen en stadsgezichten te zien van onder anderen Jentsje Popma, Tjeerd Landman, Wigle Engelsma en Douwe Elias. De expositie is een initiatief van het Friese Tweede Kamerlid Jacques Monasch in samenwerking met de Kunstuitleen Sneek van Peter Bax en zoon Redmer Bax. De laatste is ook werkzaam als fractiemedewerker van Monasch. Monasch, die zelf een galerie in Russische kunst heeft, wil Friese kunstenaars zo een podium in Haagse kringen bieden.

Economiezaterdag, 24 september 2011

Akkerbouw in de VS vooral gericht op gifgebruik

Washington - De productie van akkerbouwgewassen in de Verenigde Staten wordt gedomineerd door het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen onkruid. Vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, het Ministerie van Milieubescherming en de Weed Science Society maakten vorige maand een rondgang langs belangrijke productiegebieden. De focus bij het tegengaan van onkruid ligt tot nu toe nog vooral op het gebruik van gif.

Economiezaterdag, 24 september 2011

FrieslandCampina betaalt meer geld voor koe in de wei

Amersfoort - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina wil jaarlijks 45 miljoen euro beschikbaar stellen om de weidegang van koeien te stimuleren. Leden-melkveehouders die hun koeien weiden, komen in aanmerking voor een premie van vijftig cent per honderd kilo melk, aldus FrieslandCampina. Nu is dat nog vijf cent per honderd kilo melk.

Economiezaterdag, 24 september 2011

Akkerbouwers blij met mooi weer voor laatste deel oogst

Leeuwarden - Voor de akkerbouwers is het de komende week een kwestie van stevig doorwerken. Met het droge weer zal naar verwachting dan het grootste deel van de aardappelen kunnen worden gerooid. In de afgelopen weken moest er steeds tussen de buien door worden gewerkt om de gewassen binnen te krijgen.

Hoofdartikelzaterdag, 24 september 2011

De getallen en de kerksluitingen

Het gaat in de kerk niet om aantallen - het geestelijke laat zich niet in cijfers uitdrukken - maar toch gaat het in de kerk vaak om het getal, en gaat het over aantallen als het óver de kerk gaat. Deze week, bijvoorbeeld: over het aantal kerksluitingen. De komende jaren dreigen honderden kerken in ons land ter worden gesloten en dan hebben we het alleen nog maar over protestantse kerken. De afgelopen jaren zijn er al honderden kerken gesloten: hoeveel kerken houden we eigenlijk over?

Regiozaterdag, 24 september 2011

Tomke heeft een eigen willetje gekregen

Leeuwarden - Op zijn vijftiende verjaardag als tekenfilm- en kinderboekenkleuter ontving Tomke gisteren in Aqua Zoo bij Leeuwarden alle kinderen uit Fryslân die op zijn feestje wilden komen.

Regiozaterdag, 24 september 2011

Schip zonder eigenaar snel in verval

Een prachtige vloot, enthousiaste schippers en eigenaren en een mooie locatie. Voor de Stichting Historische Reddingboten kan het weekend eigenlijk niet stuk. Toch is er puntje van zorg.

Regiozaterdag, 24 september 2011

Aandacht voor zwangeren

Heerenveen - In oude volkswagenbusjes gaat een groep vrouwen de komende dagen gemeenten langs om aandacht te vragen voor moedersterfte in ontwikkelingslanden. Zij doen dit onder de naam Estafette voor Wereldmoeders. Vandaag zijn de vrouwen in Heerenveen.

Regiozaterdag, 24 september 2011

Veertien dagen nazomerweer

Leeuwarden - Waarin de zomer niet slaagde, lijkt deze herfst wel te kunnen. Een lange periode met droog en warm, zonnig weer. Weerkundigen verwachten voor de komende veertien dagen stabiel nazomerweer met aangename temperaturen en nauwelijks neerslag.

Regiozaterdag, 24 september 2011

Alle huisartsen in Fryslân een dag gesloten

Leeuwarden - Alle dokterspraktijken in Fryslân zijn op donderdag 6 oktober gesloten. De huisartsen doen mee aan een landelijke manifestatie in de RAI in Amsterdam tegen de voorgenomen bezuinigingen van minister Edith Schippers. Zij wil huisartsen met 132 miljoen euro korten, wat neerkomt op een bezuiniging van twintigduizend euro per praktijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 september 2011

Theologie hoort niet thuis op een eilandje

Amersfoort - Als er in de toekomst één universiteit voor gereformeerde theologie komt, laat die dan breder zijn dan alleen theologie. Dat stelt hoofdredacteur Bas Luiten voor in het jongste nummer van De Reformatie, een gereformeerd-vrijgemaakte blad.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 september 2011

Nieuwe opzet studieverlof predikant is nodigACTUEEL
Familieberichten
Advertenties