Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 24 september 2012.

Cultuurmaandag, 24 september 2012

Minidanszaal, rock én ketchup op 16e Freeze

Freeze is een levendig festival met vele vaste elementen, steevast aangevuld met nieuwe ideeën en probeersels. Zo kon je zaterdagavond met een praam door de grachten van Leeuwarden varen, inclusief live muziek en in thuisbasis De Harmonie was de garderobe omgebouwd tot een technokelder. Door de hippe nieuwe minidanszaal verhuisde de garderobe naar het cafégedeelte, met lange wachtrijen als gevolg.

Economiemaandag, 24 september 2012

Stijging faillissementen in de hele bouwbranche

Utrecht | De gehele bouwbranche heeft te kampen met een stijgend aantal faillissementen. Het gaat niet alleen om aannemers maar ook om bijvoorbeeld stukadoors, schilders en doe-het-zelfzaken. Dit blijkt uit cijfers over de eerste acht maanden van dit jaar die Faillissementsdossier.nl vanochtend heeft bekendgemaakt. In totaal gingen in de bouwsector in de periode van januari tot en met augustus 1330 bedrijven bankroet. Dat is een stijging met 45 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Hoofdartikelmaandag, 24 september 2012

Haren: raddraaiers en brengers van bloemen

De gebeurtenissen in Haren zijn gespreksstof voor velen. Niet alleen de mensen in Haren zijn er vol van, ook vele anderen. De uitvoerige televisiebeelden lokten reacties uit van de meeste Nederlanders. Het optreden van gemeente en politie speelt daarin nadrukkelijk een rol. Het lijkt er op dat de kritiek overheerst: gemeente en politie hadden zich beter moeten voorbereiden op de komst van enkele duizenden jongeren, onder wie een aantal notoire relschoppers.

Regiomaandag, 24 september 2012

Bij Auke Rauwerda is eigenlijk geen nee te koop

Als Rauwerda het niet heeft, dan is het er niet. Een typisch Leeuwarder uitdrukking die slaat op Auke Rauwerda, de winkel in klompen, ijzerwaren en ladders aan de Westerplantage in Leeuwarden.

Regiomaandag, 24 september 2012

Relschoppers in Leeuwarden wilden Project-X

Leeuwarden | Een groep relschoppers heeft geprobeerd om zaterdagnacht in Leeuwarden een herhaling van de rellen in Haren te veroorzaken. Acht mannen, tussen zeventien en veertig jaar, zijn door de politie aangehouden, vijf van hen zijn afkomstig uit Leeuwarden, de overige drie komen uit Cornjum, Beetgum en Nieuwegein. ,,Een aantal van hen was ook aanwezig bij het Project-X in Haren, de avond ervoor”, zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Regiomaandag, 24 september 2012

Op de burendag kun je eens vragen hoe het nu zit met die zonnepanelen

Op de Nationale Burendag konden inwoners van Oentsjerk zaterdag bij hun buren op bezoek om eens van een bekende te horen hoe het is om zonnepanelen te hebben.

Geloof & Kerkmaandag, 24 september 2012

Australische R.-K. Kerk geeft seksueel misbruik toe

Melbourne | De Rooms-Katholieke Kerk in de Australische staat Victoria heeft bevestigd dat er sinds de jaren dertig van de vorige eeuw meer dan zeshonderd kinderen seksueel zijn misbruikt. Dat meldde de BBC.

Geloof & Kerkmaandag, 24 september 2012

Welvaartsevangelie: zelfvertrouwen voor een nieuwe middenklasse

Het welvaartsevangelie verhoogt zelfvertrouwen, werklust, kwaliteit van service, creativiteit en inkomen. Dat is een van de conclusies van onderzoek van de Indonesische voorganger Rony Kristanto, die afgelopen week in Nederland was.

Sportmaandag, 24 september 2012

Duatlete Bouma ver weg van podiumplek op WK

Nancy | Duatlete Stefanie Bouma is zaterdag op het WK in het Franse Nancy als negende over de finish gekomen. Dat was een tegenvaller, omdat de uit Drachten afkomstige atlete vorig jaar vierde werd en dit keer mikte op een podiumplaats.

Sportmaandag, 24 september 2012

Ernst wint NK snelschaken in Meppel

Meppel | Grootmeester Sipke Ernst uit Danwâld heeft zaterdag voor de tweede keer de Nederlandse titel snelschaken weten te bemachtigen. In de finale was de 33-jarige Fries te sterk voor regerend kampioen en Internationaal meester Manuel Bosboom.

Sportmaandag, 24 september 2012

Clint W Boko is ook in Wolvega onbetwist de beste

Wolvega | Vier weken geleden won Clint W Boko voor Friese eigenaren de Derby op Duindigt. Zaterdag op de drafbaan Victoria Park in Wolvega moest hij nogmaals bewijzen dat hij echt de beste van zijn jaargang is. In de met 60 mille gedoteerde Fokkers Trofee stuitte hij op zes tegenstanders die hem met alle liefde van de troon wilden stoten. Ze roken bloed.

Sportmaandag, 24 september 2012

Verlies voor Aris in voorlaatste oefenduel

Leeuwarden | De basketballers van Aris hebben het voorlaatste oefenduel van de voorbereiding gisteren verloren. In Leeuwarden ging de Friese eredivisionist met 68-85 onderuit tegen het Duitse Vechta.

Sportmaandag, 24 september 2012

VC Sneek verliest bij debuut in de topdivisie

Sneek | De volleyballers van VC Sneek zijn zaterdag de competitie in de topdivisie gestart met een 1-3 (22-25, 23-25, 28-26 en 15-25) nederlaag tegen Twente 05.

Sportmaandag, 24 september 2012

VC Sneek verliest bij debuut in de topdivisie

Sneek | De volleyballers van VC Sneek zijn zaterdag de competitie in de topdivisie gestart met een 1-3 (22-25, 23-25, 28-26 en 15-25) nederlaag tegen Twente 05.

Sportmaandag, 24 september 2012

Vader en zoon Pool delen de punten in eerste tweestrijd

Gorredijk | Mid Fryslân pakte gistermiddag door een 17-17 gelijkspel een mooi puntje in de Friese korfbalderby in de hoofdklasse A tegen LDODK. En dus eindigde de eerste confrontatie tussen vader Jan Sjoerd Pool, trainer-coach van de formatie uit Gorredijk, en zijn bij Mid Fryslân spelende zoon Sjoerd Pool onbeslist. Een resultaat dat bij de gasten met vreugde werd ontvangen.

Sportmaandag, 24 september 2012

Zijn we er toch ingetuind!

Wie kent hem niet, die legendarische uitspraak van de in 2008 overleden sportverslaggever Herman Kuiphof. Het Nederlands elftal komt in de WK-finale in 1974 tegen het toenmalige West-Duitsland na slap verdedigen door een doelpunt van Gerd Müller op een 2-1 achterstand. ,,Zijn we er toch ingetuind!”, was destijds zijn veelzeggende commentaar.

Sportmaandag, 24 september 2012

‘Hemmen wordt met 25 goals topscorer in de eerste divisie’

SC Cambuur boog vrijdag in een spectaculaire wedstrijd tegen Sparta een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Spits Michiel Hemmen maakte twee treffers, waardoor zijn doelpuntenaantal in de eerste divisie op zes komt uit evenveel duels. Kan de 25-jarige aanvaller een gooi doen naar de topscorerstitel?

Sportmaandag, 24 september 2012

Defensief Heerenveen komt geen stap vooruit

Enschede | In zijn ontdekkingsreis naar de ideale elf gelastte Marco van Basten gisteren in de Grolsch Veste een rustpauze in. Het foefje van vijf verdedigers was aardig bedacht, maar toekomstmuziek zit er niet in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties