Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 oktober 2007.

Economiewoensdag, 24 oktober 2007

Milieu verbeteren met klimaatbewust eten

Leeuwarden - De consument kan met zijn keuze in voeding veel bijdragen aan een beter milieu. Door vaker te kiezen voor Nederlandse boontjes en aardappelen in plaats van rijst en voor kip in plaats van rundvlees kan de uitstoot van broeikasgassen flink teruggebracht worden. Dat blijkt uit onderzoek van bureau CLM Onderzoek en Advies, dat deze week is gepubliceerd.

Hoofdartikelwoensdag, 24 oktober 2007

Polen wil...

Met nauw verholen opluchting heeft de Europese Unie de verkiezingsuitslag in Polen begroet. De pro-Europese liberalen van Donald Tusk versloegen de Europa-sceptische partij Wet en Gerechtigheid van premier Jaroslaw Kaczynski.

Regiowoensdag, 24 oktober 2007

Toch drie kunstgrasvelden

Sneek - De voetbalclubs v.v. Sneek, W.Z.S. en O.N.S. Sneek krijgen toch drie kunstgrasvelden. Alle politieke partijen in Sneek verwezen het voorstel van wethouder Metz om maar twee velden aan te leggen resoluut naar de prullenbak. Vorig jaar beloofde de raad de clubs om drie kunstgrasvelden aan te leggen en trok daarvoor een miljoen euro uit. Dat bedrag bleek echter veel te laag: drie velden kosten ruim 1,7 miljoen euro. Dus stelde het college voor om een veld te schrappen, om zo het budget niet te ver te overschrijden.

Regiowoensdag, 24 oktober 2007

Pas op als je ‘vaaier stripp’n’ wilt afstempelen

Tien literaire werken in Gronings

Regiowoensdag, 24 oktober 2007

Toch kans op zoute inlaat Lauwersmeer

Leeuwarden - De provincies Fryslân en Groningen zien toch mogelijkheden om op beperkte schaal zout water in te laten in het Lauwersmeer. Deze zomer is onderzocht of het mogelijk is om in delen van het Nationaal Park brak water met bijbehorende flora en fauna te laten voorkomen, binnen de strenge veiligheidsvoorwaarden van de waterschappen.

Regiowoensdag, 24 oktober 2007

GGD redt inspecties niet

Leeuwarden - De GGD in Fryslân is niet in staat om alle kinderopvangplaatsen in Fryslân dit jaar te controleren. In totaal zijn er zo’n driehonderd opvanginstellingen - variërend van naschoolse opvang tot gastouderbureaus - waarvan er dit jaar zo’n honderd niet gecontroleerd worden. Er zijn eenvoudigweg niet voldoende inspecteurs.

Regiowoensdag, 24 oktober 2007

Trein voorlopig te druk

Leeuwarden - Arriva heeft op de korte termijn geen oplossing voor de grote drukte in de treinen tussen Leeuwarden en Groningen. Reizigers moeten maar een trein eerder of later nemen, adviseert de vervoerder. Inmiddels zet reizigersvereniging Rocov vraagtekens bij de groei van het aantal reizigers.

Sportwoensdag, 24 oktober 2007

Korfbal als hobby en toch ’s werelds beste zijn

Leiden - Zes dagdelen per week trainen en dat drie maanden lang. Tel daarbij een fulltime baan op en je begrijpt dat korfbalster Bianca Joustra, afkomstig uit Tytsjerk, het de afgelopen maanden bepaald niet rustig heeft gehad. Maar het einddoel was het allemaal waard: het wereldkampioenschap korfbal dat van 1 tot en met 10 november in het Tsjechische Brno plaatsvindt. ,,We zijn het sterkste land ter wereld. Die status moeten we behouden.”

Sportwoensdag, 24 oktober 2007

Om lekker in het leven te staan moet je je lekker in je lijf voelen

Drachten - ,,Kinderen ontwikkelen zich door te spelen en door te sporten. Om lekker in het leven te staan moet je je lekker in je lijf voelen.” Nieske Ketelaar, wethouder van sport in Smallingerland, roemde maandagavond de goede eigenschappen van sporten tijdens haar toespraak op de sportmarkt in het Fries congrescentrum in Drachten. De sportmarkt was opgebouwd rond het thema jeugd en sport en trok 160 belangstellenden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties