Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 oktober 2012.

Cultuurwoensdag, 24 oktober 2012

Premičre theaterstuk ‘Maitiid’ uitgesteld

Jirnsum | De voorstelling Maitiid door theatergezelschap Fjoer is een maand uitgesteld wegens ziekte van regisseur Afke Toren. De voorstelling zou in november vier keer te zien zijn in de Formanje in Jirnsum. De premičre is uitgesteld tot 7 december. Maitiid speelt verder op 8, 14 en 15 december.

Cultuurwoensdag, 24 oktober 2012

Slauerhoff beschildert wand van De Galerij

Drachten | Guus Slauerhoff maakt komend weekend live voor het publiek een nieuw schilderij. Hij zal daarvoor een witte wand van De Galerij in Drachten onder handen nemen. Tot 9 december is in de expositieruimte en de aangrenzende schouwburg De Lawei een overzichtsexpositie van zijn werk.

Cultuurwoensdag, 24 oktober 2012

Twee euro subsidie per Oerol-bezoeker

Leeuwarden | De Stichting Terschellings Oerol Festival krijgt de minste subsidie per bezoeker. Dat blijkt uit de rapportage Cultuur in Cijfers 2012 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De subsidie per bezoeker aan het Oerolfestival bedroeg vorig jaar 2,15 euro.

Economiewoensdag, 24 oktober 2012

Betonstaalbedrijf Taekema maakt een doorstart

Twijzelerheide | Betonstaalbedrijf Taekema in Twijzelerheide gaat in afgeslankte vorm verder. Begin deze week werd nog het faillissement uitgesproken over het bedrijf, maar de gebroeders Taekema hebben met een nieuw bedrijfsplan een doorstart kunnen maken.

Economiewoensdag, 24 oktober 2012

Dertig van vijftig man verder bij Miedema

Leeuwarden | Miedema Hout en Bouwmaterialen in Leeuwarden maakt een doorstart. Daarover heeft de voormalige directie van het bedrijf overeenstemming bereikt met de curator. 31 van de 50 werknemers kunnen mee.

Hoofdartikelwoensdag, 24 oktober 2012

Uitslaande brand dreigt in M-Oosten

Libanon wordt steeds meer een strijdtoneel van voor- en tegenstanders van het bewind in buurland Syrië. Er dreigt een burgeroorlog na de moordaanslag vrijdag op topman Wissam al-Hassan van de Libanese veiligheidsdienst. Het is zo goed als zeker dat Damascus de hand in die aanslag had. Hassan had eerder dit jaar een complot ontrafeld waaruit bleek dat Syrië probeert Libanon te destabiliseren.

Regiowoensdag, 24 oktober 2012

Burdaard regelt eigen bus

Burdaard | Burdaard heeft een eigen buurtbus. Vanaf maandag rijdt iedere werkdag een bus van het dorp op en neer naar de bushalte bij de N361 (Lauwersseewei). Deze Omnibus gaat ook kinderen uit het nabijgelegen Wânswert naar de basisschool in Burdaard brengen. Daarnaast brengt de bus ouderen voor dagbesteding naar Woonzorgcentrum Foswert in Ferwert en terug.

Regiowoensdag, 24 oktober 2012

De kogge van Kampen is ook interessant voor Fryslân

Kampen, Stavoren en Terschelling werkten tussen 1200 en 1500 samen in de Europese scheepvaart. Het koggewrak dat is gevonden in de IJssel bij Kampen, onthult daarover misschien meer.

Regiowoensdag, 24 oktober 2012

Trein De Blesse ontsnapt twee keer aan ongeval

De Blesse | Onbekenden hebben maandag- en zondagavond materiaal op het spoor bij De Blesse gegooid, meldt de politie. Zondagavond werden een betonblok en afzetborden op het spoor gevonden, maandagavond lag er een hek op het spoor bij de spoorwegovergang bij de Pepergaweg. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 oktober 2012

Bouw parkeergarage impuls voor Friese lutheranen

Leeuwarden | De Friese lutheranen grijpen de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de ingang van hun kerkgebouw in Leeuwarden aan om zichzelf op de kaart te zetten. Het kerkgebouw moet een plek worden waar buurtbewoners, winkelend publiek en ambtenaren zich thuis kunnen voelen.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 oktober 2012

Kloostervuur naar project Nijkleaster

Jorwert | Hardlopers uit Jorwert brengen zondagmiddag het kloostervuur van het oude klooster Oldeclooster (Bloemkamp) in Hartwert naar Nijkleaster in Jorwert. Onderweg doen ze verschillende plekken aan die herinneren aan kloosters in Fryslân. Het kloostervuur wordt ’s middags bij de officiële opening (om 15.00 uur) van het eigentijdse monastieke project de kerk van Jorwert binnengedragen.

Sportwoensdag, 24 oktober 2012

‘Pressing’ brengt Aris thuisvoordeel en monsterzege

Leeuwarden | De basketballers van Aris hebben gisteravond hun tweede overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Kalverdijkje boekten de Leeuwarders tegen Den Helder net als in de seizoensouverture tegen Rotterdam opnieuw een monsterscore: 99-60. Toch wilde trainer Erik Braal niets weten van een thuisvoordeel.

Sportwoensdag, 24 oktober 2012

Flevo Boys en Staphorst door in bekertoernooi

Emmen | Flevo Boys heeft zich gisteravond ten koste van Drenthina geplaatst voor de tweede knock-outfase in de Noordelijke beker. De hoofdklasser, die zaterdag in de competitie op De Bosk op bezoek komt bij Harkemase Boys, won met 1-2. De twintigjarige Jarno van der Wal maakte beide doelpunten voor de ploeg uit Emmeloord. Ook Staphorst, met ONS Sneek en DVS’33 koploper in de hoofdklasse C, bekert verder door in en tegen Meppel met 1-3 te winnen.

Sportwoensdag, 24 oktober 2012

ONT is de leukste Friese sportvereniging

Opeinde | De voetbalvereniging ONT uit Opeinde/Nijega/De Tike is uitgeroepen tot leukste sportvereniging van Fryslân. ONT kreeg bij de verkiezing op de website leukstesportvereniging.nl 152 stemmen en daarmee bleef de club de nummer twee, karatevereniging Iryoku uit Stiens (53 stemmen) rui, voor. ONT dingt nu op zaterdag 3 november tijdens de Papendal Sport Parade op sportcentrum Papendal mee naar de titel leukste sportvereniging van Nederland.

Sportwoensdag, 24 oktober 2012

Zakenman Van den Borg wil megacomplex Cambuur

Een nieuw multfunctioneel stadion met plaats voor 35.000 toeschouwers moet er komen. Met als bijkomend voordeel een mooi samenwerkingsverband met de Duitse topclub Schalke 04. Kosten: zo’n zeventig miljoen euro.

Sportwoensdag, 24 oktober 2012

Na Jans krijgt ook Sollied de wacht voortijdig aangezegd

Gent | Nog geen 24 uur na het ontslag van Ron Jans bij Standard Luik, is in België al een tweede trainer ontslagen. En opnieuw is het een trainer die eerder onder contract stond bij Heereveen. AA Gent zette Trond Sollied (53) gisteren op straat. Sollied was in juni 2011 aan zijn derde termijn bij Gent begonnen. Afgelopen weekeinde ging de ploeg thuis onderuit tegen KV Kortrijk (0-1), waardoor het pas zevende staat in de Belgische Eerste Klasse.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties