Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 oktober 2014.

Economievrijdag, 24 oktober 2014

Bijna elk huis is gasloos te verwarmen

Leeuwarden - Het lijkt haast te mooi om waar te zijn: een verwarmingssysteem dat een einde maakt aan de gasrekening. Volgens Floris Wolters maakt de Solar Freezer dat mogelijk.

Hoofdartikelvrijdag, 24 oktober 2014

Europese Commissie heeft zware agenda

De nieuwe Europese Commissie is van start gegaan onder de last van een zware agenda: Europa moet dichter bij de burger komen, Europa moet efficiŽnter met het geld omgaan dat de lidstaten opbrengen. In kringen van de Europese Commissie wordt zelfs gesproken over 'de laatste kans' voor Europa. Zonder een impuls bij beide genoemde aspecten dreigt Europa een mislukking te worden, zei Jean Claude Juncker, de man die de Europese Commissie leidt.

Regiovrijdag, 24 oktober 2014

Dokkumer pubers kicken af van suiker

Dokkum - Tien dagen zonder suiker. Negentig tweedeklassers van het vmbo-gt (mavo) aan het Dockinga College in Dokkum proberen dat sinds woensdag vol te houden. De actie is bedacht door biologiedocente Jessica Jansen. Ze voorspelt dat de leerlingen zich eind volgende week een stuk energieker zullen voelen.

Regiovrijdag, 24 oktober 2014

Families willen vervolging in dug-outzaak

Twijzel - De familie van het meisje dat omkwam bij het ongeval met een dug-out in Twijzel wil dat het Openbaar Ministerie (OM) toch tot vervolging overgaat. Daarvoor wordt een Artikel 12-strafvervolgingprocedure begonnen bij het gerechtshof in Leeuwarden. Dat zegt hun advocaat Liesbeth Poortman. Ook de andere betrokken families willen dat het tot een zaak komt.

Regiovrijdag, 24 oktober 2014

Potmarge wellicht plaats voor stadslandbouw

Leeuwarden - Een internationaal gezelschap van landbouwdeskundigen gaat plannen maken om het Potmargegebied in Leeuwarden geschikt te maken voor stadslandbouw. De wetenschappers uit Turkije, Kameroen, Pakistan, India en Leeuwarden wonen van 5 tot 7 november in Leeuwarden de zesde AESOP-conferentie bij, een internationale conferentie over stadslandbouw waar honderd wetenschappers uit de hele wereld naartoe komen.

Regiovrijdag, 24 oktober 2014

Maatwerk levert Nijland zes startershuizen op

Nijland - Nadat woningcorporatie Elkien aankondigde acht huurhuizen te slopen, kwam Nijland in actie. Dorpsbelang belegde een vergadering en daar werd besloten zelf het initiatief in handen te nemen. De zes woningen waren binnen de kortste keren verkocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties