Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 januari 2008.

Economievrijdag, 25 januari 2008

.Lange weg van streekproduct tot merk

Boksum – Streekproducten op een succesvolle manier in de markt zetten is een zaak van lange adem. Veel boeren die deze producten maken en verkopen, zijn al lang bekend met dit fenomeen. Volgens marketingdeskundige H. Ruijgers is er heel wat meer voor nodig om een streekproduct goed bekend te krijgen dan alleen een grote promotiecampagne. ,,Het is het sluitstuk van een heel proces”, betoogde hij gisteren op het symposium Streekproducten in Fryslân in Verdiepingscentrum Slach by Boksum in Boksum.

Hoofdartikelvrijdag, 25 januari 2008

Onderwijskwaliteit...

Eindelijk staat het in stukken van de overheid: het niveau van taal en rekenen in het onderwijs moet fors omhoog. Jarenlang ontkenden mensen in het onderwijs de dramatische daling van kennis en kunde voor beide vakken en voor algemene ontwikkeling. Bedrijven die klaagden over de geringe vaardigheden werden meewarig aangekeken; ze waren ouderwets en ze realiseerden zich niet dat het er niet om gaat wat jonge mensen weten, maar dat ze moeten weten waar informatie te halen is. En ach, die d- en t-fouten worden toch wel door de spellingschecker van de tekstverwerker verbeterd? Deze week kwam een commissie van deskundigen (de commissie-Meijerink) met een weloverwogen en uitgewerkte aanbeveling voor verbetering van het taal- en rekenonderwijs op de diverse niveaus van het Nederlandse onderwijs.

Regiovrijdag, 25 januari 2008

Minister Cramer: maak dorpen in Noordoost-Fryslân autoluw

Burgum/Oosterwolde - Maak de dorpskernen in Noordoost-Fryslân autoluw. Dan vergroot je de leefkwaliteit er pas echt. Dat opperde minister Jacqueline Cramer van VROM gisteren na afloop van een werkbezoek aan Noordoost-Fryslân en Ooststellingwerf.

Regiovrijdag, 25 januari 2008

Friese variant van nationale veteranendag

Leeuwarden - Als alles meezit, wordt dit jaar op 28 juni de eerste Friese veteranendag gehouden. Voor veel oudere veteranen is de landelijke dag in Den Haag te ver weg. Een regionale dag op reisafstand moet voorkomen dat de oud-strijders thuis blijven zitten, vindt Otto de Vries, voorzitter van de regionale afdeling van de Wapenbroeders.

Regiovrijdag, 25 januari 2008

Alcoholplan van Middel valt slecht

Drachten - De wens van burgemeester Middel van Smallingerland om sportkantines tot maximaal een uur na een wedstrijd alcohol te laten schenken, valt niet goed bij voetbalclubs. De clubs Drachtster Boys, vv Drachten en ONT Opeinde erkennen dat er problemen zijn met jeugd en alcohol, maar hebben niet het idee dat drankgebruik in kantines daarin een grote rol speelt.

Regiovrijdag, 25 januari 2008

Lemster vrouw is verknocht aan haar woning

Lemmer - Eén ding wil Joke Visser graag benadrukken: ze is geen lastpost die koste wat kost haar zin wil doordrijven. Dus doet het best ,,een beetje zeer” dat ze soms het verwijt krijgt dat ze met haar gedrag een compleet bouwplan ophoudt. ,,Dat is helemaal niet aan de orde. Het is absoluut geen kwestie van onwil.”

Regiovrijdag, 25 januari 2008

Brand De Blesse wekt onrust

De Blesse - Een hevige brand in een huis in De Blesse heeft gisteren in en om het dorp tot opschudding geleid. Rond half elf in de ochtend bleek de voormalige bakkerij met achterliggende schuur in brand te staan, waarna vier brandweerkorpsen werden ingeschakeld om het vuur te bestrijden. In het huis was op dat moment niemand aanwezig, beide bewoners waren aan het werk. Wel waren er zeker twee honden in huis. Die hebben de brand niet overleefd.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 januari 2008

Kritiek op de Opwekkingsbundel

Leeuwarden - De liedbundel Opwekking, het ‘psalmenboek’ van evangelisch Nederland, staat ter discussie. Hij zou tekstueel te eenzijdig en te ik-gericht zijn, en bovendien theologisch rammelen. Nadere beschouwing leert dat de critici het hebben over een klein deel van de 666 Opwekkingsliederen.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 januari 2008

Stichting Present en Stichting TijdVoorActie gaan samenwerken

Zwolle - Stichting TijdVoorActie en stichting Present Nederland hebben gisteren in Zwolle een partnerovereenkomst gesloten. Doel van de twee diaconale organisaties is om op plaatselijk gebied samen te gaan werken.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 januari 2008

Present en TijdVoorActie timmeren aan de weg in Fryslân

In Heerenveen klonk onlangs het startschotvoor oprichting van een eerste Friese stichting Present, en in Drachten wordt volgende maand ook een stichting opgericht. In drie andere Friese gemeenten (Leeuwarden, Achtkarspelen en Sneek) wordt serieus nagedacht over het opzetten van een lokale stichting Present, en zijn werkgroepen bezig om naast voldoende draagvlak te creëren ook mensen te zoeken die hun schouders er onder willen zetten.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 januari 2008

Congres TU Kampen over demonie

Kampen - De Theologische Universiteit (vrijgemaakt) in Kampen houdt op 4 april een congres over bevrijdingspastoraat. Het thema is ‘Drijf demonen uit!?’. Het congres is bedoeld voor theologen, theologisch-geďnteresseerden en christelijke psychologen en psychiaters.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Aris is slechts bij momenten hechte ploeg

Leeuwarden - Aris Friesland heeft gisteravond weer eens twee gezichten laten zien. Voor de pauze zagen de toeschouwers een attractief en gelijkopgaande wedstrijd tegen het machtige Giants. Na rust zakten de Friese basketballers ver weg. Met een verschil van dertig punten als triest wapenfeit. Eens te meer bleef de kleedkamerdeur na afloop lang dicht.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Koolhof: er is wel chemie met spelers

Leeuwarden - SC Cambuur-Leeuwarden-trainer Jurrie Koolhof heeft zorgen voor het uitduel van vanavond tegen AGOVV. De coach kan in Apeldoorn niet beschikken over Marc Mboua. De Kameroenees heeft last van zijn enkel. De ernst is nog onduidelijk. Koolhof zei gisteren zich te hebben gestoord aan de berichtgeving in Voetbal International vorige week. Het blad meldde dat er geen chemie meer zou zijn tussen hem en de spelers. De coach bestrijdt dat.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Uitstel in zaak-Alves, partijen in overleg

Zeist - De spoedarbitragezaak die Afonso Alves bij de KNVB heeft aangespannen tegen AZ is gisteren op verzoek van beide partijen aangehouden. De twee proberen vandaag een oplossing te vinden, anders dient de zaak - waarschijnlijk maandag - alsnog. Het betekent dat sc Heerenveen langer moet wachten voor Alves alsnog verkocht kan worden, aan wie dan ook.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

De Friesland Cup is klaar voor haar 26ste editie

Leeuwarden - In de koude ijshal van Leeuwarden start vandaag de strijd om de StarClass Friesland Cup. Met 170 deelnemers uit acht verschillende landen is het shorttrackevenement een van de grootste in Nederland. Een toernooi waar de organiserende vereniging Trias Shorttrack uit Leeuwarden al vanaf oktober druk mee bezig is.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Mogelijk operatie voor Bak-Nielsen

Heerenveen Verdediger Kristian Bak Nielsen van sc Heerenveen is nog zeker twee weken uitgeschakeld. Dat meldde de club gisteren. De 25-jarige Deen is al sinds december geblesseerd aan zijn enkel. De aard van de blessure is nog steeds onduidelijk. Een MRI-scan toonde eerder aan dat er geen schade is aan het gewricht. ,,Maar hij houdt pijn, dus er is toch iets aan de hand'', reageerde coach Gertjan Verbeek. ,,Als het niet beter wordt en we kunnen niets vinden, moet hij misschien een kijkoperatie ondergaan.”

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Verlies Jong Heerenveen tegen PSV

Eindhoven De beloftes van sc Heerenveen hebben gisteravond in Eindhoven een inhaalduel tegen PSV met 3-0 verloren. Brian Vandenbussche, terugkerend van een schouderblessure, stond bij Jong Heerenveen de hele wedstrijd onder de lat. Ook Cecilio Lopes speelde de gehele wedstrijd, terwijl de Noorse aankoop Christian Grindheim een uur meedeed. Ze konden de nederlaag niet voorkomen. Voor PSV scoorden Danny Koevermans, Fagner en Paul Voss.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Prager terug in Oostenrijkse selectie

Wenen Thomas Prager heeft weer goede hoop gekregen op deelname aan de Europese titelstrijd in eigen land. De Oostenrijkse bondscoach Josef Hickersberger nam de middenvelder van sc Heerenveen gisteren op in zijn selectie van achttien man voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland op 6 februari in Wenen.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Punt voor Friese vrouwen in Twente

Enschede De dames van sc Heerenveen hebben gisteravond een punt gepakt tegen FC Twente. Het bleef 0-0. Eerder dit seizoen slaagden de Friezinnen er nog in de allereerste wedstrijd in de dameseredivisie in Enschede in winst om te zetten. Koploper AZ ging onderuit bij FC Utrecht: 3-2. Willem II won uit bij de nummer twee ADO Den Haag, met liefst 4-1.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Bonifacio bij Olympisch elftal Canada

Leeuwarden Cambuur-middenvelder Brandon Bonifacio is opgeroepen voor het Olympisch elftal van Canada. Op 12, 14 en 16 maart speelt het team Olympische kwalificatiewedstrijden tegen Mexico, Haďti en Guatemala. Twee van die teams plaatsen zich voor de halve finale van de CONCACAF-kwalificatiezone. De winnaar en finalist plaatsen zich rechtstreeks voor de Spelen in Peking.

Sportvrijdag, 25 januari 2008

Weening nog niet op de fiets

Harkema Terwijl de meeste wielerploegen in Europa trainingskampen beleggen zit Pieter Weening thuis in Harkema. De Friese prof ondervindt nog steeds last van zijn knieblessure. De 26-jarige Weening moet rust houden en ziet daarmee zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen deels in het water vallen. Over vier weken hoopt hij dat hij van zijn blessure hersteld is. Weening, die voor Rabobank het komende seizoen zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk wil rijden, had begin 2004 ook al eens last van een slepende knieblessure.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties