Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 februari 2013.

Cultuurmaandag, 25 februari 2013

Kunstroute Lauwersland werkt dit jaar met thema

Nes | Atelierroute Lauwersland werkt dit jaar voor het eerst met een thema. De ruim twintig deelnemende kunstenaars laten zich inspireren door het begrip ‘Transformatie’, zo meldt Stichting Route Kunst aan Huis Lauwersland. De 22e editie van de kunstroute is op 9 en 10 maart en op 16 en 17 maart. De 190 km lange route leidt langs ateliers van ruim twintig professionele kunstenaars die wonen en werken in het gebied Noordoost-Fryslân en Noordwest-Groningen.

Economiemaandag, 25 februari 2013

Philips op schema voor eigen groene doelen

Amsterdam | Elektronicaconcern Philips ligt op schema voor het behalen van de zelf opgelegde groene doelen voor 2015. Dat blijkt uit het vanochtend gepubliceerde duurzaamheidsverslag van het bedrijf. Zo haalt het bedrijf inmiddels 45 procent van de omzet uit ‘groene’ producten. Dat zijn producten die tenminste 10 procent beter presteren dan vergelijkbare producten op het gebied van duurzaamheid. In 2015 wil het bedrijf de helft van de omzet hieruit halen.

Hoofdartikelmaandag, 25 februari 2013

Grens van verdacht naar schuldig verschuift

Staatssecretaris Teeven (VVD) van Veiligheid en Justitie heeft weer iets nieuws bedacht: slachtoffers van misdrijven moeten kunnen ‘inspreken’ over de strafmaat die daders krijgen. Het plan maakt deel uit van het beleid om de positie van slachtoffers te versterken. De achtergrond van dat beleid is de mening dat daders worden omringd door instanties en regels, maar dat slachtoffers er vaak bekaaid afkomen. Eerder werden regels ingesteld die slachtoffers een plaats geven in de rechtszaal, via het spreekrecht.

Regiomaandag, 25 februari 2013

Jirnsumer: Atje wie in hiel aardige, gewoane frou

Jirnsum | ,,It wie in hiel aardige, gewoane frou. Foar eltsenien freonlik. Ik moest altyd even yn ’e hûs komme. In bakje kofje drinke.”

Regiomaandag, 25 februari 2013

André Kuipers is de ster op de eerste Eise Eisingadag

Dronryp | ,,Kun je nog normaal over straat lopen?”, vraagt een jongen aan André Kuipers. Om zijn antwoord moet het publiek in de volgepakte Maria Geboortekerk in Dronryp lachen. ,,Nee. Toen ik net terug was op aarde, ging het lopen moeilijk omdat mijn lichaam nog niet aan de zwaartekracht gewend was, en mijn botten en spieren slapper waren. Nu loop ik nog steeds langzaam over straat, maar dat komt omdat ik telkens iemand tegenkom die vraagt ‘Mag ik je handtekening?’ of ‘Mag ik met je op de foto?’”

Regiomaandag, 25 februari 2013

Een treinverzameling is eigenlijk nooit compleet

Joure | Een echte verzamelaar van modeltreinen kan altijd wel weer naar iets nieuws op zoek gaan. Dat blijkt wel op de modeltreinbeurs in Joure, afgelopen zaterdag in ’t Haske. Er staan duizenden verschillende modellen. En wie wél genoeg heeft van de treinen, kan zich nog altijd richten op stations of andere verfraaiingen.

Regiomaandag, 25 februari 2013

Smallingerland wapent zich tegen stappers

Drachten | De gemeente Smallingerland gaat agressieve stappers in het Drachtster uitgaanscentrum harder aanpakken. Dit blijkt uit de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening die B en W hebben opgesteld.

Geloof & Kerkmaandag, 25 februari 2013

Hallumer Van Gruisen-orgel is voorlopig stil

Hallum | Het ruim twee eeuwen oude Van Gruisen-orgel in de Hallumer Sint Maartenkerk is afgelopen week volledig gedemonteerd. Bij orgelmakerij Bakker en Timmenga in Leeuwarden worden de 1366 pijpen nu schoongemaakt en opgeknapt.

Geloof & Kerkmaandag, 25 februari 2013

Benedictus XVI: ik laat kerk niet in de steek

Vaticaanstad | Paus Benedictus XVI heeft gisteren gezegd dat hij de kerk niet in de steek laat, maar in meditatie en gebed de kerk blijft dienen en liefhebben. Benedictus XVI beklemtoonde in zijn Angelusgebed dat hij Gods wil volgt. ,,Maar dit betekent niet dat ik de kerk verlaat. Eigenlijk, als God dit van mij vraagt, kan ik haar blijven dienen met dezelfde toewijding en dezelfde liefde die ik tot nu toe heb getoond”, zei hij.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Atje Keulen-Deelstra deed alles puur uit liefde voor het schaatsen

Het plotseling overlijden afgelopen vrijdag van Atje Keulen-Deelstra (74) leidde tot vele reacties. Een overzicht:

Sportmaandag, 25 februari 2013

Atje

Ik had net de spade in de grond gestoken toen Atje vanachter de met klimop begroeide palenrij verscheen. Ik leunde op de schop; zij op haar rollator. Ik vroeg hoe het met haar ging. ,,Och”, bekende ze. ,,It falt net altiten ta.”

Sportmaandag, 25 februari 2013

LDODK verliest, maar loopt geen extra schade op

Driebergen | Voor de korfballers van LDODK breken de beslissende weken in de strijd om lijfsbehoud aan. Hoewel de Gorredijkers zaterdag onderuit gingen bij het Utrechtse Dalto (29-21), hebben ze een langer verblijf in de Korfbal League nog gewoon in eigen hand. De ploeg van coach Jan Sjoerd Pool is vastbesloten de veilige achtste plaats vast te houden en daarvoor krijgt LDODK met twee opeenvolgende thuisduels tegen uitgerekend naaste rivalen Deetos en Nic. de uitgelezen kans voor.

Sportmaandag, 25 februari 2013

‘Bonuspunten’ blijven uit voor Mid Fryslân

Grou | In de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse was winst op koploper DOS’46 voor de korfballers van Mid Fryslân zaterdag een bonus geweest. De zege kwam er niet, maar wanhopen doet de ploeg allerminst na de 15-26 nederlaag.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Mannen VC Sneek verliezen weer, maar van paniek is geen sprake

Sneek | In de strijd om lijfsbehoud in de topdivisie leed VC Sneek zaterdag een ingecalculeerd verlies tegen de reserves van Lycurgus. De formatie van Arno van Solkema wacht nog steeds op de eerste setwinst van 2013.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Vier medailles voor Friese junioren bij NK indoor-atletiek

Apeldoorn | De Friese afvaardiging op het NK indoor in Apeldoorn heeft dit weekeinde vier medailles weten op te halen. Zo verzekerde Drachtster Markus Meekma van Impala zich bij het hinkstapspringen van de enige zilveren plak, terwijl de Sneker polstokspringer Rein Reinsma en zijn vriendin Lisa Keuken (hoogspringen) brons pakten namens AV Horror. Ook Vera van Aurich mocht bij de 200 meter voor meisjes de derde tree van het ereschavot beklimmen.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Bletterman hoopt na rentree op EK-ticket

Heerenveen | Het is traditiegetrouw voor velen een mooi eerste meetmoment van een nieuw jaar: Het Sidijk turntoernooi in Heerenveen. Voor Michel Bletterman was het dit weekeinde een extra bijzonder meetmoment: na een jaar met veel blessureleed turnde de 21-jarige Leeuwarder weer een belangrijke wedstrijd. Het resultaat: een vierde plaats en zicht op kwalificatie voor het EK.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Victor Djukic, Spaanse hoop in bange dagen Blauw Wit’34

Leeuwarden | Langs het veld op het Wiardacomplex in Leeuwarden klinken bemoedigende geluiden tijdens het competitieduel tussen Blauw Wit ’34 en Waterpoort Boys in de tweede klasse I. ‘Prima voetballer’, ‘Makkelijke draaier’ en ‘Die kunnen we goed gebruiken’, loven enkele Blauw Wit-fans. Ze refereren aan de Spaanse debutant Victor Djukic (20), die zojuist drie tegenstanders heeft dolgedraaid en de bal vervolgens panklaar legt voor Jeroen de Wind.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Heerenveen ontwaakt uit rare nachtmerrie

Heerenveen - ‘Een punt boven de streep; wakker worden’ stond op een spandoek. De boodschap van de supporters was helder en sc Heerenveen ontwaakte met een 2-1 zege op FC Twente uit de rare nachtmerrie.

Sportmaandag, 25 februari 2013

Fortuna Sittard - Cambuur opnieuw afgelast

Sittard - Het competitieduel in de eerste divisie tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur gaat vanavond niet door. Het veld in het stadion in Sittard is door de sneeuw onbespeelbaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties