Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 februari 2016.

Economiedonderdag, 25 februari 2016

Vraag naar leasefietsen groeit sterk

Drachten - Voor Friesland Lease was het na 45 jaar met auto’s werken wel een opmerkelijke stap, erkent marketing manager Mirjam Marinus.

Hoofdartikeldonderdag, 25 februari 2016

Medemenselijkheid in kleinere centra

Nederland werd, net als andere landen in Europa, overvallen door de massale toestroom van vluchtelingen. In allerijl moesten voorzieningen worden getroffen voor huisvesting. Op talrijke plaatsen werden vluchtelingen voor een paar etmalen geplaatst in bijvoorbeeld sportcentra. De aanblik van die opvang deed denken aan die van opvang van mensen na een ramp. Bestuurlijk gezien was de noodzaak van opvang - vaak plotseling - inderdaad een ramp. Onduidelijkheid over permanente opvang, communicatieproblemen over het beleid en soms woedende burgers maakten het voor gemeenten zwaar om goed hun werk te doen.

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Gemoedelijke infomarkt noodopvang Feanwâlden

Feanwâlden - De informatiemarkt die de gemeente Dantumadiel hield voor de inwoners van Feanwâlden over de mogelijke opvang van vluchtelingen is gistermiddag en -avond zonder problemen verlopen. Later dit jaar - misschien zelfs in 2017 - komt er wellicht een opvang op het bedrijventerrein zuidelijk van het dorp. Dantumadiel organiseerde de bijeenkomst om de bewoners te informeren en van gedachten te wisselen.

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Dongeradeel wil aandelen Eneco nog niet kwijt

Dokkum - De gemeente Dongeradeel wil haar Eneco-aandelen, met een waarde van 17,6 miljoen euro, voorlopig niet verkopen.

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Weinig animo voor ombouw kantoren voor statushouders

Drachten - Friese gemeenten zien vooralsnog weinig in het ombouwen van kantoorpanden of andere leegstaande gebouwen voor de huisvesting van statushouders. De provincie heeft geen enkele nieuwe aanvraag gekregen van een gemeente die aanspraak wil maken op deze subsidieregeling. Dat terwijl enkele gemeenten toen de subsidiemogelijkheid werd gepresenteerd, nog wel interesse toonden.

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Provincie wil hogere schoorsteen op REC

Leeuwarden/Harlingen - De schoorsteen op de afvalverbrandingsinstallatie van Omrin in Harlingen moet hoger. Dat hebben Provinciale Staten gisteren vastgesteld in een interpellatiedebat over de Reststoffenenergiecentrale (REC). Gedeputeerde Michiel Schrier moet er alles aan doen om Omrin tot de bouw van een hogere pijp te bewegen en voor de zomer laten weten of dat lukt. Alleen VVD en 50Plus stemden tegen dit voorstel, waarover enkele fracties toegaven dat het zeker ook bedoeld is om de onrust in Harlingen te verminderen, of het nu aantoonbaar nut heeft of niet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties