Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 november 2010.

Cultuurdonderdag, 25 november 2010

Student en docent Popacademie geven workshops in Eritrea

Groningen - Een docent en student van de Minerva Academie voor Popcultuur van de Hanzehogeschool Groningen zijn deze maand naar Eritrea vertokken. Tollak Ollestad en student Henri Kuipers doen daar een maand mee aan een muziekuitwisselingsprogramma bij de Asmara Music School in Asmara, de hoofdstad van Eritrea. Het project moet de basis leggen voor een blijvende samenwerking tussen beide instituten, meldt de Hanzehogeschool.

Cultuurdonderdag, 25 november 2010

Friesland Pop zet designtalenten in de schijnwerpers

Leeuwarden - Friesland Pop en poppodium Iduna hebben een T-shirt ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor Friese talenten op het gebied van vormgeving, fotografie en design. Het is het eerste initiatief dat Iduna en Friesland Pop onder de naam Pop-D-Sign lanceren. De initiatiefnemers willen vaker soortgelijke ontwerpprojecten voor deze groep organiseren.

Cultuurdonderdag, 25 november 2010

Tryater zoekt jongens voor rol in ‘Macbeth’

Leeuwarden - Theatergezelschap Tryater zoekt voor de nieuwe voorstelling Macbeth jongens die om de beurt de rol van de zoon van het echtpaar Macduff wil spelen. Tryater is op zoek naar drie Friestalige jongens tussen de tien en twaalf jaar met enige acteerervaring. De audities voor de rol zijn op donderdag 16 december. Op de website van Tryater is meer informatie te vinden.

Economiedonderdag, 25 november 2010

Sluiting van kaasfabrieken

Leeuwarden - Zuivelfabriek FrieslandCampina sluit twee kaasfabrieken. De vestigingen in Varsseveld en Leerbroek gaan dicht. Ook worden de verwerking en verpakking van kaas uit elkaar gehaald en investeert het concern in automatisering om efficiencyvoordelen te behalen. In Workum komt er personeel bij.

Hoofdartikeldonderdag, 25 november 2010

Luchtballonnen...

Geen bakfietsen, geen Fiat 500 en zeker geen luchtballonnen. Als het aan de CDA-jongeren ligt stopt de moederpartij met alle franje in de verkiezingscampagne. Het moet voortaan om de inhoud gaan. Het CDJA heeft dit opgeschreven in een resolutie waar zaterdag op het CDA-congres over gestemd kan worden.

Regiodonderdag, 25 november 2010

Klasgenoten in actie tegen de uitzetting van Sahar (13)

Leeuwarden - Klas 2D en andere leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden verzetten zich tegen de dreigende uitzetting van hun klasgenoot Sahar Hibrahim Ghel (13) en diens familie, oorspronkelijk uit Afghanistan. Met posters, flyers, een handtekeningenactie, een brief aan de raad en een hyvespagina proberen ze de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op andere gedachten te brengen. De hyvespagina had vanochtend, nog geen etmaal na de opening, al bijna duizend leden.

Regiodonderdag, 25 november 2010

Daklozen welkom aan de Stationsweg in Drachten

Drachten - Het sociaal pension voor dak- en thuislozen mag aan de Stationsweg in Drachten komen. Dat kwam gisteren naar voren tijdens de gemeenteraadscommissie Ruimte, Infrastructuur en Milieu van de gemeente Smallingerland.

Regiodonderdag, 25 november 2010

Fries verkeer niet veiliger voor fietsers

Leeuwarden - Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers is in Fryslân de afgelopen tien jaar niet afgenomen. En het aantal ziekenhuisgewonden is zelfs fors gestegen. Dit staat in schril contrast met de doelstelling van de provincie om het aantal verkeersslachtoffers met een kwart terug te dringen.

Regiodonderdag, 25 november 2010

Al dan niet uit protest: veel kiezers blijven thuis

De inwoners van Súdwest Fryslân zijn gisteren massaal thuisgebleven. Het opkomstpercentage bij de uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen bedroeg 48,7. Bij de vorige raadsverkiezingen was de opkomst in de betrokken gemeenten een stuk hoger.

Regiodonderdag, 25 november 2010

CDA en FNP winnen de verkiezingen in Súdwest Fryslân

Sneek - Het CDA heeft de verkiezingen in Súdwest Fryslân gewonnen. De christendemocraten komen met tien raadsleden in de nieuwe gemeenteraad, die uit 37 leden zal bestaan. Ook de FNP boekte een goed resultaat en beschouwt zichzelf als een serieuze coalitiekandidaat.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 november 2010

‘Gemeenten moeten wennen aan solidariteit’

Leeuwarden/Rotterdam - Besluiten van de Algemene Kerkenraad doen de wenkbrauwen nogal eens fronsen bij wijkkerken. Volgens ds. Laurens Korevaar is goede communicatie onmisbaar en moeten de oude Gereformeerde Kerken nog wennen aan het solidariteitsprincipe in de Protestantse Kerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 november 2010

Drachtster volkskerstzang beleeft derde editie

Drachten - Voor de derde keer wordt er een volkskerstzang gehouden in Drachten. Dit maal niet in het Fries Congrescentrum maar waarschijnlijk - als alles organisatorisch rondkomt - in de Bethelkerk, op 19 december. Bijna ging het evenement dit jaar niet door. Er was niet genoeg geld voor het huren van het Fries Congrescentrum en alle bijkomende kosten: een slordige veertien- à vijftienduizend euro was daarvoor nodig.

Sportdonderdag, 25 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdonderdag, 25 november 2010

VV Sneek door de eeuw heen een volksclub gebleven

Sneek - Het is niet de oudste club uit Sneek, maar zonder meer wel de bekendste en meeste succesvolle. VV Sneek (tegenwoordig VV Sneek Wit Zwart) wist in 1970 algeheel amateurkampioen te worden en kende door de jaren heen alleen maar een bestaan op het hoogste niveau. Dit jaar bestaat de club - die streeft naar echte kameraadschap, aldus het logo - honderd jaar. Tijd om eens lekker achterom te kijken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties