Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 november 2011.

Economievrijdag, 25 november 2011

Werknemers Grontmij tijdelijk weg door asbest

Drachten | De werknemers van ingenieurs- en adviesbureau Grontmij in Drachten voeren hun werk tijdelijk thuis of op een andere locatie uit. In het pand aan de Zonnedauw is asbest gevonden in de vloer. De veertig personeelsleden hebben geen gezondheidsrisico’s gelopen, meldt het bedrijf. De asbest is niet in de lucht gekomen. De werknemers kunnen terug als de asbest is verwijderd en de vloer vervangen.

Hoofdartikelvrijdag, 25 november 2011

Eurozone als speelbal van de markten

De eurozone is nog altijd een prooi van de financiële markten. Het lukte Duitsland deze week niet een beoogd bedrag uit de kapitaalmarkt te krijgen. Ook landen die tot nog toe buiten de gevarenzone waren, zoals België, lijken een speelbal te worden van de wereldwijde handel en speculatie in kapitaal.

Regiovrijdag, 25 november 2011

Geweld tegen leraren komt veel vaker voor

Op Nederlandse scholen komt veel vaker verbaal en fysiek geweld tussen ouders en schoolpersoneel voor dan naar buiten komt. Dat blijkt uit een enquête onder honderdvijftig schoolleiders door de Besturenraad, de christelijke belangenvereniging van 2200 scholen, die samen 800.000 leerlingen vertegenwoordigen. Van de ondervraagden heeft 68 procent dit bevestigd. Tweederde geeft aan dat het gezag van de docent is afgenomen.

Regiovrijdag, 25 november 2011

Minister wil actie voor bouw seniorenhuizen

Leeuwarden | Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil samen met gemeenten, corporaties, particuliere beleggers, ouderenbonden, projectontwikkelaars een actieplan voor ouderenhuisvesting maken. Op die manier moeten er straks voldoende seniorenwoningen zijn.

Regiovrijdag, 25 november 2011

Luxe afkickkliniek voor bijvoorbeeld managers en voetballers

Herstelcentrum Wilhelminaoord in Sint Nicolaasga wordt een luxe afkickkliniek voor welgestelde verslaafden. GGZ Friesland is van plan het monumentale landhuis volgend jaar te verbouwen.

Regiovrijdag, 25 november 2011

Een toilet dat de bloeddruk meet

Ter voorbereiding op de Technasium Top Award laten leerlingen van vijf Friese technasia zich bijpraten over technische ontwikkelingen waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 november 2011

Protestantse Kerk verloor vorig jaar 50.000 leden

Utrecht | Het aantal leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is vorig jaar opnieuw met ongeveer 2,5 procent gedaald. De kerk verloor in 2010 opnieuw ruim 50.000 leden. De kerk vergrijst bovendien sterk. Dat blijkt uit de Statistische Jaarbrief 2011, die de kleine synode van de Protestantse Kerk vrijdag in Utrecht bespreekt.

Sportvrijdag, 25 november 2011

Een avondje Verbeek: over rentree Heerenveen, promotie Cambuur en verwende KNVB-bobo’s

AZ-trainer Gertjan Verbeek zegt (bijna alles) wat hij denkt. Een zeldzaamheid in het steeds meer met grijze muizen doorspekte betaald voetbal. Nodig hem uit als amateurclub en je sponsoren hebben een leuk avondje. Zoals gisteren bij SDS.

Sportvrijdag, 25 november 2011

Boom kiest voor start in veldrit Surhuisterveen

Leeuwarden | Lars Boom heeft gisteren bekendgemaakt dat hij op 20 december mee zal doen aan de internationale veldrit in Surhuisterveen. Naast de wedstrijd in Fryslân maakt de inmiddels succesvolle wegrenner nog zijn opwachting vijf andere crossen. De voormalig wereldkampioen in deze discipline start in Namen (18 december), Heusden-Zolder (26), Loenhout (28), Leuven (30 december) en in Huijbergen (NK). Boom mijdt het WK, in verband met de voorjaarsklassiekers.

Sportvrijdag, 25 november 2011

SPORTQUIZ [Oplossing] Feenstra Verwarming: of hoe goed sponsorschap werkt

De sportquiz van afgelopen maandag voerde terug naar de gouden periode van de ijshockeyers van Feenstra Flyers die in de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw ongenaakbaar waren. Het roemruchte team onder leiding van trainer/coach Larry van Wieren werd in die periode zeven jaar op rij kampioen van Nederland en ook zesmaal bekerwinnaar. Alleen in het seizoen 1979/1980 moest de club die eer laten aan Bisschop Amsterdam.

Sportvrijdag, 25 november 2011

Kaatsbond presenteert ‘speerpunten top-10’

Franeker | Het jaarplan van 2012 moet de ommekeer van het kaatsen inluiden. ,,Mear keatsers en mear publyk’’, vertelde KNKB-voorzitter Sipke Saakstra gisteren tijdens de algemene najaarsvergadering in Franeker. In het plan wordt inhoudelijk rekening gehouden met de resultaten van een groot onderzoek onder leiding van Tjisse Wallendal. ,,Dêr kinne wy net om hinne, trijetûzen minsken hawwe dêrfoar in enkête ynfold.’’ Saakstra refereerde daarbij aan het businessplan wat Wallendal, Dick Zeegers en Veva Ekkelenkamp samenstelden na de enquête.

Sportvrijdag, 25 november 2011

Drachten maakt gehakt van GAVC in inhaalduel: 2-6

Grou | Drachten is gisteren opgeklommen naar de tweede plaats in de tweede klasse K van het zondagvoetbal. In Grou maakte de ploeg gehakt van GAVC: 2-6. De Grousters hadden het verlies aan zichzelf te wijten: al bij rust stond het 0-4.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties