Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 maart 2006.

Bijschriftzaterdag, 25 maart 2006

Gehoorzaam

Tegenover de ‘hoge’ uitspraken over Christus blijkt de schrijver van deze brief gelukkig ook oog te hebben voor de menselijke kant van Jezus’ leven.

Economiezaterdag, 25 maart 2006

Vandaag de laatste dag ‘fuort te suteljen’

Kollum - Zijn hele leven is Taeke Riemersma bijna dagelijks te vinden in een bakkerij. Hij werd geboren in Burum in een bakkershuishouding en verhuisde al jong naar Rinsumageest waar zijn vader hetzelfde beroep uitoefende. Nu, na bijna 79 jaar, komt er vandaag een einde aan het dagelijkse bakkersbestaan. Hij houdt op met bakken en ‘suteljen’ en gaat van zijn vrije tijd genieten. Tot en met vandaag was hij bijna dagelijks in de bakkerij te vinden. Zoon Albert heeft de zaak met zijn vrouw Froukje vijftien jaar geleden al overgenomen en moet het nu zonder de hulp van zijn vader doen. ,,Het werk is zijn hobby zeggen de kinderen. Daarom kon hij er moeilijk een punt achter zetten.’’

Economiezaterdag, 25 maart 2006

PAS mestopslagsystemen failliet

Leeuwarden – PAS Mestopslagsystemen uit Drachten is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Dat geldt ook voor de bv’s die vallen onder de naam I.S.S. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in de levering van tanks, silo’s en opslagsystemen voor toepassingen in alle soorten biogas systemen.

Hoofdartikelzaterdag, 25 maart 2006

Ambulancediensten…

Minister Hoogervorst wilde het ambulancevervoer ‘in de markt zetten’. Bedrijven moeten om de vier jaar concurreren op prijs en kwaliteit. De Nederlandse burger wordt daar beter van, denkt de minister. Gelukkig heeft de Tweede Kamer daar een stokje voor gestoken. De meerderheid wil het systeem zoals we dat nu kennen, houden. Er zit nu al een prikkel in het ziekenvervoer; bedrijven die systematisch de gestelde aanrijdtijd niet halen - dus te laat na een melding op de plaats van bestemming arriveren - kunnen hun licentie kwijtraken.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 maart 2006

‘Geloof en gevecht zijn samengegaan’

Kollumerzwaag - Zes jaar geleden kreeg Jeanet Regnerus (37) uit Kollumerzwaag een herseninfarct. Er volgden enkele heel zware jaren. En toch, hoe gek het ook klinkt, hadden zij en haar man Simon die achteraf niet graag willen missen. De woorden die iemand haar schreef toen ze op de intensive care lag, zijn waarheid geworden: ‘De beste tijd ligt niet achter je, maar voor je’.

Weerzaterdag, 25 maart 2006

Zacht weekend

Vandaag schijnt de zon af en toe, maar kan er ook een bui tot ontwikkeling komen. Het wordt 10 graden en de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Ook morgen is het zacht bij maximum temperaturen rond de 11 of de 12 graden. Naast af en toe zon komt het ook tot enkele buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties