Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 maart 2010.

Cultuurdonderdag, 25 maart 2010

Grootse restyling van Museum Opsterland

Gorredijk - Museum Opsterland in Gorredijk gaat voor bijna vijf ton vernieuwen en verbouwen. De presentatie van de collectie wordt flink onder handen genomen en het museum krijgt een ‘meer eigentijdse uitstraling’. Dat heeft het museum vanochtend bekendgemaakt. Met de vernieuwingen wil het museum de bezoekersaantallen ‘minimaal verdubbelen’. Museum Opsterland trekt nu jaarlijks vierduizend bezoekers. Het museum in Gorredijk krijgt onder meer nieuwe, permanente exposities over onder meer het ontstaan en de ontwikkeling van Gorredijk, de rol van de aristocratie in Beetsterzwaag en de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Gorredijk. De tentoonstellingen krijgen interactieve informatiezuilen en films. In een tweede fase wordt de begane grond, met onder meer de ontvangstruimte en het museumcafé, aangepakt.

Cultuurdonderdag, 25 maart 2010

Fredau Bulwalda programmeur filmhuizen

Leeuwarden - Fredau Buwalda (23) is benoemd tot programmeur voor de Friese filmhuizen. Dat heeft een woordvoerder van Film in Friesland gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 25 maart 2010

Programmering Befrijdingsfestival is rond

Leeuwarden - Elske DeWall en Blaas of Glory zijn toegevoegd aan de line-up van het Befrijdingsfestival Fryslân 2010. Dat is gisteren bekendgemaakt. Met deze twee acts erbij is de programmering rond.

Economiedonderdag, 25 maart 2010

VDL Heerenveen bouwt 106 bussen voor Syntus

Heerenveen - Bussenbouwer VDL Berkhof uit Heerenveen gaat 106 bussen bouwen voor openbaar vervoerbedrijf Syntus. Met de nieuwe order draait de fabriek tot aan augustus op weer op volle capaciteit. Begin dit jaar moest Berkhof honderd van de 180 medewerkers tijdelijk naar huis sturen omdat een order uit Dubai werd vertraagd.

Economiedonderdag, 25 maart 2010

Faillissement voor SL Packaging in Oosterwolde

Leeuwarden – De rechtbank in Leeuwarden heeft het bedrijf SL Packaging in Oosterwolde failliet verklaard. De onderneming is gespecialiseerd in het maken van polyethyleen verpakkingsmateriaal en folie. Bij het bedrijf werken 33 mensen.

Economiedonderdag, 25 maart 2010

Boeren melden 60.000 fouten in perceelsregister

Den Haag - Boeren hebben sinds half januari ongeveer zestigduizend fouten doorgegeven in de perceelsregisters van het ministerie van Landbouw. Het ministerie had alle landbouwpercelen in Nederland opnieuw geregistreerd, maar door de gebruikte satellietfoto’s raakten boeren op papier een deel van hun grond kwijt. Het corrigeren van de fouten was van belang omdat de grootte van de landbouwgrond mede de directe inkomenssteun voor boeren bepaalt.

Hoofdartikeldonderdag, 25 maart 2010

Bezuinigingen...

Waarop moet de komende jaren worden bezuinigd? Deze vraag zal een belangrijke rol spelen in de komende verkiezingscampagne voor de Kamer. De programma’s van de politieke partijen zijn nog lang niet allemaal geschreven en toch buitelen politici al over elkaar heen en beschuldigen ze elkaar van zand in de ogen gooien van kiezers.

Regiodonderdag, 25 maart 2010

Fietsersbond wil vrienden zijn met auto

Leeuwarden - Fietsers, automobilisten en voetgangers moeten veel meer rekening met elkaar gaan houden.

Regiodonderdag, 25 maart 2010

Jelmer is jongste molenaar van het land

Burdaard - Jelmer Talsma is al een jaar of zes in de ban van de molen. En dat heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader Haije - wethouder in Ferwerderadiel - deed in 1986 molenaarsexamen en is sindsdien vrijwillig molenaar op De Zwaluw in Burdaard. Daar krijgt hij binnenkort gezelschap van zijn zoon, die afgelopen zaterdag het molenaarsexamen met succes afrondde. Met het halen van het diploma is Jelmer op dit moment de jongste molenaar van Nederland.

Regiodonderdag, 25 maart 2010

Politie houdt begrotingsprobleem

Sneek - Het Friese politiekorps krijgt de begroting maar niet op orde. Ook het schema voor 2011 levert een tekort op. De burgemeesters maken zich daar flink zorgen over, bleek gisteren tijdens de vergadering van het Regionaal College.

Regiodonderdag, 25 maart 2010

Een mysterieuze jas met historische voorbeelden

Harlingen - Een groepje kinderen rondde gisteren een cursus mode-ontwerpen af met de geschiedenis van Harlingen als inspiratiebron. Een bijzondere combinatie.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 maart 2010

China-hoorzitting van Europees Parlement in juli

Brussel - De subcommissie mensenrechten van het Europees Parlement (EP) houdt in juli een speciale hoorzitting over China. Europarlementariër drs. B. Belder wil dan de benarde situatie van de huiskerken agenderen.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 maart 2010

‘Paus ondernam geen actie tegen priester’

Washington/Rome - Paus Benedictus XVI blijkt in de jaren negentig, toen hij nog kardinaal en belangrijk functionaris van het Vaticaan was, geen actie te hebben ondernomen tegen een Amerikaanse priester die mogelijk zo’n tweehonderd dove jongens misbruikte.

Sportdonderdag, 25 maart 2010

Korfbaldroom LDODK eindigt in Bennekom

Bennekom - LDODK speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse van het zaalkorfbal. De formatie van trainer/coach Gerald Aukes verloor gisteren in Bennekom ook het tweede play-offduel in strijd om promotie naar de Korfbal League. DVO toonde zich in eigen huis met 24-17 de sterkste. In Gorredijk had LDODK al met 20-24 verloren.

Sportdonderdag, 25 maart 2010

Enkelblessure voor Haglund

Heerenveen - Trainer Jan Everse van sc Heerenveen kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC waarschijnlijk niet beschikken over Philip Haglund. De Zweedse middenvelder heeft dinsdag tijdens de wedstrijd met het belofte-elftal tegen NEC (2-3 winst) een fikse enkelblessure opgelopen. Haglund verzwikte zijn enkel bij een ‘bloktackle’.

Sportdonderdag, 25 maart 2010

Zonderland wint goud op rek

Doha - Epke Zonderland heeft gisteren bij wereldbekerwedstrijden in Doha goud gewonnen op rek. De turner uit Lemmer kwam tot een juryscore van 15,950. Voor de nummer twee van het WK was het zijn achtste overwinning in een wereldbekerwedstrijd op zijn favoriete onderdeel. Jeffrey Wammes pakte zijn derde bronzen medaille, ditmaal op sprong met een gemiddelde van 15,612. Zonderland werd ook nog vierde op brug met een score van 15,100.

Sportdonderdag, 25 maart 2010

Oenema moet op zoek naar nieuwe schaatsploeg

Delfzijl - Schaatsster Thijsje Oenema uit Joure moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Zorgverzekeraar VPZ gaf gisteren te kennen te stoppen met de sponsoring van het schaatsteam. Bij VPZ rijden naast Oenema onder anderen Bob de Jong en Jan Blokhuijsen, die in februari brons wonnen bij de Olympische Spelen in Vancouver. De Jong deed dat op de tien kilometer, Blokhuijsen op de ploegachtervolging. Oenema nam in Vancouver zonder veel succes deel aan de 500 meter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties