Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 maart 2015.

Economiewoensdag, 25 maart 2015

Provincie moet prioriteit geven aan versterken Friese economie

Leeuwarden - Het nog te vormen nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) in Fryslân moet zich de komende jaren vooral bezighouden met het versterken van de Friese economie. Dat kan niet zonder intensievere samenwerking met de economische kernen in de provincie. Bovendien moet één gedeputeerde verantwoordelijk worden voor de portefeuille economische zaken en werkgelegenheid.

Hoofdartikelwoensdag, 25 maart 2015

Lokale democratie krijgt meer gaten

Het is de hoogste tijd voor verbeteringen in het lokale bestuur. Dat is de mening van de kersverse hoogleraar Remco Nehmelman in Utrecht. De grond voor zijn overtuiging is een toenemende vertroebeling van democratische controle op het lokale overheidshandelen. Dat proces heeft een sterke impuls gekregen door de grote decentralisatie-operatie per 1 januari 2015. Daarbij hebben de gemeenten taken erbij gekregen voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken. Deze operatie leidt ertoe dat gemeenten samenwerken - in welke vorm ook - met andere gemeenten. Deze vormen van samenwerking zijn lang niet altijd inzichtelijk; voor gemeenteraadsleden niet, zelfs niet altijd voor wethouders en in de meeste gevallen helemaal niet voor de burger.

Regiowoensdag, 25 maart 2015

Woonlasten stijgen bijna overal in Fryslân

Leeuwarden - In vrijwel alle Friese gemeenten is een meerpersoonshuishouden in 2015 meer geld kwijt aan woonlasten. Slechts in De Friese Meren (-1,6 procent), op Vlieland (-5 procent) en in Littenseradiel (-9,4 procent) dalen de woonlasten.

Regiowoensdag, 25 maart 2015

Forse kritiek op provincie over REC-boete

De provincie Fryslân krijgt fikse kritiek van de eigen bezwarencommissie over de twee boetes van totaal 40.000 euro die het vorig jaar oplegde aan de Harlinger afvaloven REC. De boetes voor het te lang opslaan van afval moeten worden teruggedraaid, vindt de bezwarencommissie. Ze spreekt van een 'verbazingwekkende' handelswijze van Gedeputeerde Staten en vergunningverlener FUMO. Vorig jaar kreeg de REC tweemaal een boete omdat het afval langer had opgeslagen dan het afgesproken maximum van vier dagen. De reden voor die termijnoverschrijding was volgens de afvaloven overmacht: twee keer lag de REC dagenlang stil vanwege een grote storing.

Regiowoensdag, 25 maart 2015

GGD in Fryslân blaast inentingen af

Leeuwarden - Honderden Friese kinderen tot vier jaar kunnen deze week geen inenting krijgen op het consultatiebureau vanwege een gebrek aan injectienaalden. GGD Fryslân besloot gisterochtend per direct te stoppen met het gebruik van de omstreden injectienaalden van de fabrikant Terumo. De kinderen krijgen een nieuwe oproep voor een vaccinatie.

Sportwoensdag, 25 maart 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Rijk worden van gegooide munten

Precies zeven euro lag er voor mij. Niet op de keukentafel of naast de spaarpot, maar verspreid binnen het zestienmetergebied in het stadion van FC Utrecht. Ik heb het nog even nageteld en vervolgens netjes laten liggen. De mat van de Galgenwaard zag er uitstekend uit. Dit was een leuk fooitje voor de terreinknecht!

Sportwoensdag, 25 maart 2015

Chinees etentje als voorbode Bolswarder fusieplannen

Door Vincent Houttuin -

Sportwoensdag, 25 maart 2015

Friese bondscoach geeft sporters met beperking een doel

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 25 maart 2015

Hemmen weg bij Cambuur, Ogbeche blijft vermoedelijk

Door Gerard Bos


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties