Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 april 2003.

Bijschriftvrijdag, 25 april 2003

Onverwacht

Soms gebeuren er dingen in je leven die je niet voor mogelijk had gehouden

Hoofdartikelvrijdag, 25 april 2003

ChristenUnie/SGP in het kabinet?

Wij beleven een interessante episode in onze parlementaire geschiedenis. Immers, nimmer waren ChristenUnie en SGP zo nauw betrokken bij een kabinetsformatie, dan wel zo dicht bij de macht.

Regiovrijdag, 25 april 2003

Zes vierkante meter treininfo

Tzummarum – Informatie over de Noord Friesche Locaalspoorweg Maatschappij (NFLS), een videopresentatie, een paspop met de kleding van een stationschef, een modelspoorlijn, oude foto’s van het Dokkumer Lokaaltsje. Dat is binnenkort allemaal te vinden op zes vierkante meter in het openbaar toilet bij het voormalige stationsgebouw in Tzummarum. Het voormalige ‘plaslokaal’, een rijksmonument, wordt door Stichting Doarp en Bedriuw yn Fryslân (DBF) omgetoverd tot een toeristisch informatiepunt.

Regiovrijdag, 25 april 2003

‘Vernielingen grote plaag’

Dokkum - De inwoners van de gemeente Dongeradeel moeten vaker aangifte bij de politie doen van vernielingen aan openbare bezittingen. Daarvoor pleitte wethouder Boorsma gisteren tijdens de raadsvergadering. De schade aan eigendommen van particulieren én van de gemeente loopt de spuigaten uit, aldus de wethouder.

Regiovrijdag, 25 april 2003

Peilverlaging fataal voor gebouwen

Grou – De zwakke bodem, slechte funderingen, een forse verlaging van het waterpeil, droge zomers en dorstige bomen hebben samen geleid tot het verzakken van huizen en boerderijen in het Friese veenweidegebied. Dat er in het kwetsbare gebied ten oosten van Grou sinds 1970 ook gas gewonnen is, was een toevallige bijkomstigheid. Die gaswinning heeft de schade aan gebouwen veroorzaakt noch bevorderd.

Regiovrijdag, 25 april 2003

Thialf kan niet zonder steun van overheid

Heerenveen – Sportcomplex Thialf in Heerenveen kan het hoofd niet boven water houden zonder de financiële steun van gemeente, provincie en rijksoverheid. Dit zegt directeur J. van Nieweg van Thialf.

Regiovrijdag, 25 april 2003

FNP moet vandaag beslissen: regeren

Leeuwarden – De kans is groot dat de FNP vandaag afvalt als kandidaat voor deelname aan het college van Gedeputeerde Staten.

Regiovrijdag, 25 april 2003

Vogelwachters: fietspaden dicht in broedseizoen

Leeuwarden – Fietspaden die door landerijen lopen waar veel weidevogels broeden, zouden in het broedseizoen afgesloten moeten worden. Op deze manier krijgen de broedvogels meer rust. Dat stelt de Bond van Friese Vogelbeschermings Wachten (BFVW) in de nota Weidevogels en de veranderingen in hun leefmilieu .

Geloof & Kerkvrijdag, 25 april 2003

Vijftien jaar gespaard voor orgelrestauratie

Vijftien jaar geleden al werd het besluit genomen dat het orgel van de hervormde kerk van Nijega gerestaureerd zou worden. Pas vrijdag kan de afronding van die restauratie worden gevierd, met een feestelijke bijeenkomst waarbij het orgel wordt bespeeld door Jan Jongepier uit Leeuwarden, die adviseur van restauratie is geweest.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 april 2003

‘De jeugd trekt de kar van World Servants’

Wolvega - Oprichter Joop van der Meer begon in 1987 in een garage in Wolvega met het hulpverlenings- en ontwikkelings-werk van stichting World Servants. Nu, vijftien jaar later is het een professionele organisatie met een kantoorstaf van tien mensen en honderd ondersteunende vrijwilligers. Een ding bleef hetzelfde: het grote enthousiasme van degenen die aan de projecten deelnemen. ,,De jeugd trekt de kar.’’

Weervrijdag, 25 april 2003

Regen

Vanavond neemt de bewolking toe. Vannacht gaat het regenen. De temperaturen liggen rond de 11 graden. Morgen hebben we buien, met later in de middag nu en dan nog wat zon. Het kwik komt te liggen rond 17 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties