Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 april 2007.

Agendawoensdag, 25 april 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 25 april 2007

Een spetterende ‘Vogelhändler’

Door de populariteit van het fenomeen musical komt er de laatste jaren weer een hernieuwde belangstelling voor de operette. Zo ook in Fryslân. Niet in de laatste plaats doordat de provincie een aantal uitstekende schouwburgen rijk is. Ze worden door nationale en internationale gezelschappen graag in hun uitvoeringen opgenomen. Daar komt nog bij, dat de toegankelijkheid voor opera en operette aanzienlijk is vergroot door de beeldvertalingen boven het toneel.

Cultuurwoensdag, 25 april 2007

Golf van reacties op overlijden Rommy

Leeuwarden - Het overlijden van zanger Rommy Henstra heeft zijn fans in en buiten de provincie Fryslân diep geraakt. Op internet is inmiddels een golf van reacties op gang gekomen. Het condoleanceregister op de website van de zanger was vanochtend al door ruim 2800 mensen getekend. Ook op andere sites laten fans hun steunbetuigingen voor de familie van Rommy achter. Vanavond is er in het Cambuurstadion in Leeuwarden een herdenkingsbijeenkomst voor de zanger.

Economiewoensdag, 25 april 2007

Vitalis ondernemer van het jaar 2006

Harlingen - Vitalis is Friese ondernemer van het jaar 2006 geworden. Dat bleek gisteren tijdens de finale van de verkiezing, aan boord van veerboord De Vlieland in de haven van Harlingen. De jury, met onder anderen gedeputeerde Bijman, prees Vitalis voor de ,,innovatieve kracht en de uitstekende prestaties”. Vitalis ontving als winnaar een zilveren sculptuur en 7500 euro, te besteden aan pr en communicatie.

Economiewoensdag, 25 april 2007

‘Meeste personeel Moffett herplaatst’

Oude Leije - Het grootste deel van het personeel van heftruckproducent Moffett in Oude Leije kan worden herplaatst. Dat meldde directeur A. Vogelaar van het bedrijf vandaag. Gisteren werd bekend dat Moffett de productie van de minivorkheftrucks verplaatst naar Ierland, waar een grotere vestiging van het bedrijf staat.

Economiewoensdag, 25 april 2007

‘Gemeente kan personeel moeilijk houden’

Leeuwarden - Gemeenten hebben vaak moeite goed personeel te vinden of te behouden. Noodgedwongen huren zij daarom professionals bij speciale bureaus. Toch heeft die benadering veel voordelen, is de overtuiging van Carolina Vogel, manager van de nieuwe vestiging van detacheringsbureau Sargas in Leeuwarden. Gemeenten krijgen goede professionals en hoogopgeleide jongeren blijven behouden voor het Noorden.

Expowoensdag, 25 april 2007

Allingawier, Expositiekerk: expo kunstschilder Michiel Galama, t/m 28 juni.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Landschap levert 18 miljard op

Den Haag - Investeren in het landschap levert geld (17,8 miljard), geluk en gezondheid op. Dat blijkt uit een rapport dat onderzoeksbureau Bos en Witteveen gisteren heeft aangeboden aan minister Verburg van Landbouw. De minister gaat op korte termijn kijken wie die investeringen gaat doen en hoe de opbrengsten gaan worden verdeeld.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Beheersing Friese taal blijft stabiel

Leeuwarden - De beheersing van de Friese taal is de afgelopen jaren gelijk gebleven of zelfs iets verbeterd. Wel neemt het gebruik van het Fries tussen ouders en kinderen nog altijd af. Dat blijkt uit een enquête van de provincie onder meer dan 17.000 Friezen.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Definitief ‘nee’ voor Interzorg

Damwoude - De gunning van de huishoudelijke hulp in Dantumadeel gaat definitief aan Interzorg voorbij. De aanbesteding wordt niet overgedaan. Ook is niet op voorhand besloten de optie tot verlenging van het contract te schrappen, zoals het CDA en de ChristenUnie graag wilden. Dat heeft de raad gisteravond besloten.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Wetterskip laat water in vanwege droogte

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân laat de komende dagen uit voorzorg extra water uit het IJsselmeer in vanwege de droogte, die al een recordlange periode aanhoudt. Het uitblijven van regen veroorzaakt op dit moment nog geen peilproblemen in de Friese polders. Er gelden daarom nog geen beperkingen in het watergebruik. Bij aanhoudende droogte zal de reguliere watertoevoer uit de Rijn en IJssel verder teruglopen en daarom het waterschap nu alvast een waterbuffer op in de Friese boezem.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Turfroute moet zijn oubollige imago kwijt

Gorredijk - Te weinig vaargasten, niet veel mooie plekjes om aan te leggen en altijd maar wachten voor die vele bruggen en sluizen. En dan het imago: oubollig.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Friese banengroei boven gemiddelde

Leeuwarden - Tussen april 2005 en april 2006 zijn er in Fryslân 2500 banen bij gekomen, een toename met 1,2 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Werkgelegenheidsregister Fryslân, waarin de Kamer van Koophandel en de provincie samenwerken. Met de groei steekt Fryslân uit boven het landelijke groeipercentage van 0,7. De provincie had nog iets in te halen, want in het jaar ervoor was sprake van een daling van 0,7 procent in het aantal banen.

Regiowoensdag, 25 april 2007

Nieuwe bussen van Connexxion mogen de weg op

Leeuwarden - De nieuwe bussen van vervoerder Connexxion zijn goedgekeurd.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 april 2007

Gods eigen globalisering

Leeuwarden - Kerken en christenen in het rijke Westen zouden een andere stijl van globalisering moeten voorleven dan de huidige, die zo sterk gericht is op het behalen van eigen materiële voordelen. Dat zei prof. dr. Bob Goudzwaard, emeritus hoogleraar economie, dinsdagavond op de jaarvergadering van de Friese Raad van Kerken in het Titus Brandsmahuis in Leeuwarden. ,,Gods globalisering is een globalisering die in het teken staat van het leven en overleven van de zwakken.”

Geloof & Kerkwoensdag, 25 april 2007

Verder na de ‘nog-cultuur’

Lelystad - De meeste leden van de Evangelische Omroep (EO) hebben een rotsvast geloof. Vrijwel allemaal vinden ze het geloof van grote betekenis voor hun leven en 85 procent twijfelt niet aan het bestaan van God. Dat blijkt uit het onderzoek De verlegenheid voorbij. De resultaten werden woensdag tijdens een congres in Lelystad gepresenteerd.

Sportwoensdag, 25 april 2007

Oud-directeur Thialf wil nieuwe ijsbaan

Lelystad - Joop van Bekkum, de in 2002 aan de kant gezette oud-eigenaar van Thialf, heeft gisteren de plannen voor een nieuw ijsstadion in Lelystad gepresenteerd. De projectontwikkelaar wil met zijn bedrijf Wisma Beheer in de Flevopolder een multifunctioneel topsportcentrum laten aanleggen. De totale investering van de plannen bedraagt 160 miljoen euro.

Sportwoensdag, 25 april 2007

Johnson blijft toch bij Heerenveen

Heerenveen Sportclub Heerenveen is teruggekomen op de beslissing om het contract van Will Johnson aan het einde van het seizoen niet te verlengen.

Sportwoensdag, 25 april 2007

Boersma mag weg bij Heerenveen

Heerenveen - Age Hains Boersma mag weg bij SC Heerenveen. De Friese club heeft dit gisteren laten weten.

Sportwoensdag, 25 april 2007

Triemstra mist seizoensopening

Weidum Kaatser Taeke Triemstra mist de seizoensopening in Weidum. De klassementswinnaar van 2006 ondervindt nog te veel last van zijn met voetballen opgelopen enkelblessure.

Sportwoensdag, 25 april 2007

Moeilijke dag Nederlandse zeilers

Hyeres De Nederlandse zeilers hadden gisteren tijdens de Semaine Olympique Française een zware dag. Janneke Hin, Marije Faber (Sneek) en Marije Kampen (Stavoren) kwamen in de eerste race nog wel als tweede over de finish. Het drietal zakte later op de dag terug naar een zesde plaats in het klassement.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties