Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 april 2012.

Cultuurwoensdag, 25 april 2012

Inwoners Harlingen stellen expositie samen

Harlingen | In het Hannemahuis in Harlingen opent zaterdag een expositie met werken die normaal gesproken in depot staan. De tentoonstelling, Onderste-boven: keuzes uit het museumdepot getiteld, is samengesteld door inwoners van de stad.

Economiewoensdag, 25 april 2012

Vooruitgang voor Unilever in duurzaamheidsdoelen

Rotterdam | Unilever schakelt eerder dan verwacht volledig over op zogenoemde gecertificeerde palmolie. De eerder gestelde doelstelling om alle gebruikte palmolie te kopen via ‘GreenPalm’ certificaten wordt eind dit jaar gehaald, zo meldde Unilever gisteren. Daarmee loopt de wasmiddelen- en levensmiddelenproducent drie jaar voor op schema.

Hoofdartikelwoensdag, 25 april 2012

EU teruggeven aan de Europese burgers

De strenge begrotingsdiscipline die de Europese Unie eist, heeft al heel wat regeringen de kop gekost. Vorig jaar struikelden regeringsleiders in Griekenland, Ierland, Italië, Spanje en Slowakije over de bezuinigingsmaatregelen. De weerzin tegen de eisen die ‘Brussel’ zou stellen, spreidt zich nu ook uit naar het rijkere, noordelijke deel van Europa.

Regiowoensdag, 25 april 2012

Bijna-botsing bij vliegoefening van Frisian Flag

Leeuwarden | Een Nederlands passagiersvliegtuig en een buitenlandse straaljager zijn vorige week donderdag bijna op elkaar gebotst. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid gisteren bekendgemaakt. Het ging om een Fokker 70 van KLM Cityhopper, onderweg van Amsterdam naar Sandefjord in Noorwegen, en een straaljager van een van de landen die deelnemen aan de grote oefening Frisian Flag.

Regiowoensdag, 25 april 2012

Ergernis over discussie CDA-lijsttrekker

Leeuwarden | Het CDA Fryslân ergert zich aan de interne lijsttrekkersdiscussie. Vanmiddag beslist voorzitter Ruth Peetoom met de rest van het bestuur hoe de partij aan een nieuwe lijsttrekker komt.

Regiowoensdag, 25 april 2012

De kapel is weg, maar de identiteit blijft in nieuw Bertilla

In Drachten ontstond onrust over het voortbestaan de religieuze identiteit van zorgcentrum Bertilla. Onnodig, vindt locatiemanager Francisca van der Pol, de kapel mag dan afgebroken zijn, er blijft voldoende ruimte voor religieuze beleving.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 april 2012

Evangelischen: spirituele hang naar vernieuwing en transformatie

De evangelische beweging in Nederland is allang niet meer zo revolutionair als in de jaren zeventig en tachtig. Dat zegt ook iets over de gevestigde kerken, die zich gewarmd hebben aan het evangelische vuur.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 april 2012

Twitteren met PKN-scriba trending topic

Utrecht | ,,Het is wel voor herhaling vatbaar”, stelde Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland na afloop van zijn twitterspreekuur. ,,Ik vond het zelf erg leuk en de uitdaging om in 140 tekens te reageren viel me mee. Je haalt er goed uit wat er leeft onder theologiestudenten en jonge predikanten.”

Geloof & Kerkwoensdag, 25 april 2012

Eerste Veritas-forum in Groningen, over moraal

Groningen | Aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt woensdag voor het eerst een Veritas-forum gehouden. Onder leiding van oud-minister André Rouvoet geven Antoine Bodar (priester), Frank Hindriks (universitair docent ethiek) en Jan Hooff (professor gedragsbiologie en socio-ecologie) hun visie op de moraal.

Sportwoensdag, 25 april 2012

‘Roorda verkast van Heerenveen naar NEC’

Heerenveen | Geert Arend Roorda speelt de komende seizoenen in het shirt van NEC. De middenvelder maakt na dit seizoen de overstap van sc Heerenveen naar de club uit Nijmegen, zo meldt De Telegraaf.

Sportwoensdag, 25 april 2012

Dost speelt in Almelo mogelijk met masker

Heerenveen | Heerenveen moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mogelijk zonder aanvalsleider Bas Dost stellen. De topscorer van de eredivisie heeft last van een breukje in zijn jukbeen.

Sportwoensdag, 25 april 2012

Cambuur huurt doelman Telgenkamp

Leeuwarden | SC Cambuur heeft zich voor het volgend seizoen verzekerd van de diensten van Dennis Telgenkamp. De 24-jarige doelman wordt gehuurd van Heracles Almelo.

Sportwoensdag, 25 april 2012

Oeverzwaluwen bewijst Leeuwarder clubs dienst

Grijpskerk | Oeverzwaluwen heeft de twee Leeuwarder clubs in de eerste klasse E gisteravond een goede dienst bewezen door in en tegen Grijpskerk met 2-4 te winnen. Grijpskerk is samen met Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit’34 in een fel duel gewikkeld in strijd tegen degradatie. Met nog drie duels te gaan is Zwaluwen, dat de laatste twee duels won, met zestien punten hekkensluiter. Blauw Wit’34 en Zwaluwen hebben drie punten meer. Oeverzwaluwen is middenmoter.

Sportwoensdag, 25 april 2012

Aris maakt het wel heel bont tegen Leiden

Het seizoen lijkt over en uit voor Lasaulec Aris. De Leeuwarder basketballers stonden gisteravond met het schaamrood op de kaken na een ongekende zeperd tegen Leiden in de play-offs: 55-87.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties