Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 april 2014.

Achtergrondvrijdag, 25 april 2014

Windenergie? Overheid, bemoei je er niet mee


Hoofdartikelvrijdag, 25 april 2014

Medische gegevens niet in goede handen

De afgelopen weken staat de privacy van Nederlanders als het gaat om hun medische gegevens weer volop in de belangstelling. Op initiatief van Stichting Bescherming Burgerrechten en Stichting Privacy First is een internetcampagne gestart voor medische privacy. Patiënten moeten de regie krijgen over hun eigen medische gegevens. Zo zouden zij zelf moeten beslissen welke hulpverleners op welk moment hun patiëntendossier kunnen inzien. Op de website www.specifieketoestemming.nl kunnen mensen een brief downloaden om aan bijvoorbeeld de huisarts of apotheker te sturen, waarin ze aangeven in welke mate medische gegevens mogen worden gedeeld. De organisaties zijn niet tegen het delen van medische gegevens, maar vinden dat het niet zo kan zijn dat iedereen zomaar carte blanche geeft zodat misschien wel 1000 zorgverleners hun gegevens kunnen bekijken.

Regiovrijdag, 25 april 2014

Buitendienst vergist zich met Fries in naamborden

Oudemirdum | De buitendienst van De Friese Meren heeft een slordig foutje gemaakt met enkele naamborden van Oudemirdum en Oudega (DFM). Bij de vervanging van enkele kapotte en verdwenen komborden werd de Nederlandse dorpsnaam bovenaan gezet, terwijl in de gemeente Gaasterlân-Sleat de Friestalige namen Aldemardum en Aldegea altijd bovenaan stonden.

Regiovrijdag, 25 april 2014

Onderzoek naar drankgebruik in jeugdketen

Leeuwarden | Het aantal drankketen in Fryslân is de afgelopen maanden mogelijk flink gegroeid als gevolg van de verhoging van de minimumleeftijd voor de verkoop van alcohol in de reguliere horeca. Dat stelt de provinciale gezondheidsorganisatie GGD Fryslân, die inmiddels een onderzoek is begonnen naar de stijging in het aantal jongeren met een eigen plaats om alcohol te drinken.

Regiovrijdag, 25 april 2014

Dirk blijft in Burgum dankzij Buurtzorg

Sippie Miedema

Regiovrijdag, 25 april 2014

Hengstenshow met een extra tintje

Kollumerzwaag | ,,It is altiten wer ûndersykje. En je moatte gelok ha.” Terwijl de nieuwe aankoop, de driejarige hengst Jorn van de Spokedâm, op de Hengstenhouderij Familie Bosma in Kollumerzwaag in de buitenbak zijn eerste rondjes draaft, kijkt eigenaar Tsjibbe Bosma glunderend toe en legt hij uit waarom hij hoge verwachtingen heeft van de aanwinst. De hengst komt uit een goed ras, is groot en beweeglijk. ,,Hy kin de basis wêze foar ús takomst.”

Regiovrijdag, 25 april 2014

Kijkdozen bieden inkijkje in werkkamp Vledder in de oorlog

Het wordt wel het vergeten hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis genoemd: de veertig werkkampen waar Joodse gevangenen dwangarbeid moesten verrichten in de oorlogsjaren. Stichting Joodse Werkkampen opende gisteren in voormalig kamp Vledder een expositie.

Sportvrijdag, 25 april 2014

Den Bosch blaast futloos Aris weg in de Maaspoort

Den Bosch | Aris Leeuwarden ging tijdens de reguliere competitie twee keer roemloos ten onder in Den Bosch. Een dergelijk scenario wilde coach Tom Simpson gisteren koste wat het kost voorkomen in de eerste ontmoeting om de play-offs. Maar weer werd Aris gisteren weggeblazen in de Maaspoort (110-63), waardoor het nu al aftellen lijkt naar het einde van het seizoen.

Sportvrijdag, 25 april 2014

Grootmeester Georgiev: Fries dammen? Waarom niet

Franeker | Nog nooit waagde zevenvoudig en regerend wereldkampioen dammen Alexander Georgiev (38) zich aan een potje Fries dammen. Vandaag gaat de Rus in Stadsherberg Franeker zijn vuurdoop beleven. Daar doet hij mee aan het internationale grootmeestertoernooi Fries dammen.

Sportvrijdag, 25 april 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: Dromen van de echte veiligheid

Deze week telt voor mijn club NAC maar één ding. Zondagmiddag om half drie moet er gewonnen worden van RKC voor handhaving in de eredivisie. Ik zou er ziek van zijn als we ons niet veilig spelen.

Sportvrijdag, 25 april 2014

Keizer wil Cambuur weer een eigen jeugdopleiding geven

Leeuwarden | Marcel Keizer (45) wordt per 1 juli de nieuwe technisch manager van SC Cambuur. De huidige trainer van SC Telstar tekent een contract voor twee jaar en zal zich bezig houden met spelersbeleid en scouting. ,,Daarnaast hoop ik dat Cambuur weer naar een eigen jeugdopleiding kan toegroeien.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties