Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 juni 2005.

Bijschriftzaterdag, 25 juni 2005

Liefde is meer dan romantiek

Door de hele geschiedenis heen is de mogelijkheid van een scheiding tussen twee mensen aanwezig geweest.

Hoofdartikelzaterdag, 25 juni 2005

Vluchtelingen…

De voormalige hoge commissaris voor de vluchtelingen, Ruud Lubbers, vindt dat Nederland de regels voor immigratie te streng hanteert. Ons land zit in een kramp, als het om nieuwkomers gaat, vindt hij. In een land als Spanje wordt het ‘probleem’ van de vluchtelingen heel anders beleefd; veel meer als deel van de oplossing voor het probleem van de vergrijzing.

Regiozaterdag, 25 juni 2005

Warm, maar geen hittegolf in Fryslân

Leeuwarden – Fryslân blijkt het warme weer van de afgelopen dagen in relatieve koelte te hebben beleefd. Waar het KNMI in de Bilt een officiële hittegolf registreerde, haalde het kwik in Leeuwarden de tropische temperatuur van dertig graden Celsius slechts één keer. Dat blijkt uit de gegevens van de vliegbasis Leeuwarden, waar de formele temperatuurmetingen voor de provincie worden gedaan. De hoogste temperatuur die op de basis werd gemeten, was 31,4 graden op maandag. In de dagen daarvoor en daarna (tot donderdag) bleef de thermometer steken bij waarden tussen de 22,2 en 22,5 graden. Daarmee komt Fryslân niet eens in de buurt van de voorwaarden voor een hittegolf. Om een periode van warmte zo te mogen noemen, moet het kwik vijf dagen achter elkaar de 25 graden halen. In die periode moeten minimaal drie dagen met 30 graden of meer zitten. Bij het KNMI in de Bilt werd die mijlpaal gisterochtend om 11.40 bereikt.

Regiozaterdag, 25 juni 2005

Mantelzorger kan zieke verzorgen in eigen achtertuin

Dokkum – Mantelzorgers in Dongeradeel kunnen in de toekomst gebruik maken van een ‘mobiele mantelzorgwoning’. Woningcorporatie Dongeradeel schaft een demonstratie-exemplaar aan.

Regiozaterdag, 25 juni 2005

‘IND laat mensen niet doelbewust wachten’

Den Haag – Het is zeker niet zo dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) alleen uitgeprocedeerde asielzoekers met een ‘makkelijk dossier’ wil helpen bij hun terugkeer naar het land van herkomst. ,,Het adagium is: iedereen die terug wil, moet terug kunnen.” Dat zegt woordvoerder A. Strijbis van de IND in reactie op uitlatingen van directeur Harink van VluchtelingenWerk Fryslân. Samen met portefeuillehouder asielzaken Hemmes van de Vereniging van Friese Gemeenten deed hij donderdag in het Friesch Dagblad zijn beklag over de handelwijze van de IND. ,,Wij hebben meermalen ervaren dat mensen gewoon niet worden toegelaten in het vertrekcentrum in Ter Apel”, zei Harink.

Regiozaterdag, 25 juni 2005

Stichting wil ziekenhuiskinderen opfleuren

Oudega (W ) – Op 12 juli is het precies een jaar geleden dat het dochtertje van Harmen Akerboom uit Oudega (W) overleed. Ze was nog maar zeventien maanden en negen maanden daarvan was ze ziek, vocht ze tegen een ernstige vorm van leukemie.

Regiozaterdag, 25 juni 2005

Stadsregio bouwt op maat

Leeuwarden – De zes gemeenten die deel uitmaken van de Stadsregio Leeuwarden bouwen de komende jaren de huizen waar behoefte aan is. Dat blijkt uit een inventarisatie van de woningbouwprogramma’s tot en met 2009 van deze gemeenten. Wel worden er nog te weinig goedkope huurwoningen gebouwd.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juni 2005

‘Zorg op maat’ voor gemeente

Kampen - Geloofsgemeenschappen die in het slop raken, hebben ‘zorg op maat’ nodig. Dat is een van de conclusies uit een proefproject, dat de Unie van Baptistengemeenten uitvoerde bij een viertal plaatselijke gemeenten. Gedurende drie jaar namen gemeenteopbouwwerkers het voortouw in deze gemeenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juni 2005

Retraite in Umbrië in spoor van Benedictus

Leeuwarden - Het Nederlandse Giotto Cultuurprojecten heeft samen met de monniken in de geboorteplaats van Benedictus, Norcia, een ‘Retraite in Umbrië’ opgezet.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juni 2005

Passie voor het geloof en de piano

Eelde - Raquel Modde-jonge (16) uit Eelde heeft twee grote liefdes: het geloof en de piano. Over beide spreekt ze zondag in het televisieprogramma Hour of Power .

Weerzaterdag, 25 juni 2005

Koeler


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties