Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 juli 2006.

Bijschriftdinsdag, 25 juli 2006

Wachters

Lezen: Psalm 130:5-8

Dossierdinsdag, 25 juli 2006

Testimonial zonder hoofdrol voor Bergkamp

Een speler als Dennis Bergkamp gun je een afscheid waar niets aan ontbreekt. Kosten noch moeite werden dan ook gespaard om zijn testimonial tot een succes te maken. De huidige teams van Arsenal en Ajax werden uitgenodigd voor een helftje voetbal. Oude Arsenal- en Ajax-vedetten werden opgetrommeld voor de andere helft. Thierry Henry en Patrick Vieira werden speciaal overgevlogen vanuit Amerika. En ook Marco van Basten en Johan Cruijff werden verleid tot een halve helft voetbal in Ajax-shirt. Zelfs de opening van het nieuwe Arsenal- stadion werd volledig ondergeschikt gemaakt aan het feestje van Bergkamp. En natuurlijk was er de huldiging op het veld in het bijzijn van vrouw en kinderen, en het dankwoord van Bergkamp zelf na afloop.

Economiedinsdag, 25 juli 2006

Kleinere uienoogst met goede prijzen

Holwerd - De akkerbouwers verwachten dit jaar goede opbrengsten van hun uienoogst. De opbrengsten in kilo's komen door de hitte van de afgelopen maanden lager uit, maar de prijzen kunnen dit naar verwachting compenseren. Volgens woordvoerder U. Hiddema van landbouworganisatie LTO Noord is het voor de akkerbouwers dan wel zaak om voldoende te beregenen. ,,Uien wortelen immers niet diep. Daarom wordt er vaak beregend. Normaal hoeft dat nauwelijks maar er zijn collega's die al wel drie keer hebben beregend.”

Economiedinsdag, 25 juli 2006

Vertrek oprichter Nieuwe Akker in Veenhuizen

Veenhuizen - De teler van oude landbouwgewassen Ruurd Walrecht van De Nieuwe Akker in Veenhuizen is gestopt met zijn werkzaamheden bij het agrobiodiversiteitscentrum. Stichting De Nieuwe Akker legt zich vooral toe op het veredelen en vermeerderen van oude landbouwgewassen en granen uit het noorden van het land. Ook wil de stichting de erfelijke geschiedenis van de ons bekende gewassen laten zien.

Economiedinsdag, 25 juli 2006

Stoppen na tienduizenden trouwringen

Leeuwarden - Tienduizenden trouwringen zijn er door grootvader George, vader Andre en huidig eigenaar Andre Rolf verkocht in de juwelierzaak Rolf aan de Peperstraat in Leeuwarden. Na 103 jaar sluiten de eigenaren Andre, zijn vrouw Hillegonda Rolf-Westerhoff en dochter Hillegonda van Schaik-Rolf vrijdagmiddag de zaak de deur om vier uur. Daarna gaat de zaak om vijf uur nog een keer open, voor relaties en klanten om afscheid te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.

Hoofdartikeldinsdag, 25 juli 2006

Doden bij de Vierdaagse...

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de feiten rond de Nijmeegse Vierdaagse. Als blijkt dat met betrekking tot de dood van twee wandelaars sprake is van strafbare gedragingen, komt er een strafrechtelijk onderzoek. Volgens het OM zijn er nog geen aangiftes binnen en zijn er nog geen verdenkingen. Ook heeft totnogtoe geen van de wandelaars of de nabestaanden een claim ingediend bij de organisatie voor geleden leed.

Regiodinsdag, 25 juli 2006

Op zoek naar scheuren in de veendijk

Terherne - ,,Dit is een hele mooie”, zegt Wout de Vries van Wetterskip Fryslân. Een scheur in een uitdrogende veendijk zien is niet zo gemakkelijk. Daarom heeft De Vries voor deze instructieochtend een stuk veenkade uitgezocht waar hij zeker een paar gebreken in kan aanwijzen. Aan de oostkant van het Snekermeer, vlak voorbij het Heerenzijl bij Terherne.

Regiodinsdag, 25 juli 2006

Rookverbod nauwelijks gehandhaafd

Beetsterzwaag - Opsterland en Oost- en Weststellingwerf hebben vanwege de aanhoudende droogte een rook -en stookverbod ingesteld dat geldt tot november, maar dat verbod wordt slecht gehandhaafd. De ene gemeente - Opsterland - plaatst tientallen borden aan het begin van wandelpaden en komt met extra controles, maar de andere twee doen nagenoeg niets extra’s.

Regiodinsdag, 25 juli 2006

Jouster kinderen timmeren dorp in elkaar

Joure - De gemeente Skarsterlân heeft er de komende vijf weken een nieuw dorp bij: Kinderdorp Klein- Skarsterlân. Lekker timmeren en zagen, creatief bezig zijn en stiekem ook nog wat sociale vaardigheden opdoen is het devies in het dorp dat gisterochtend aan de rand van Joure is ’gesticht’.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 juli 2006

WMO geeft kerk nieuwe kansen

Leeuwarden - De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die op 1 januari 2007 wordt ingevoerd, geeft kerken nieuwe kansen op diaconaal gebied. Dat schrijft Hans van der Knijff van de vereniging voor budgethouders Per Saldo in het zomernummer van het blad Idea van de Evangelische Alliantie. De centrale diaconie van de Protestantse Gemeente te Drachten zit op het vinkentouw, zegt sociaal diaken J.G. van Witteloostuyn.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 juli 2006

Genève: bron van een protestantse erfenis

Genève - In de zomermaanden zwerven miljoenen Nederlandse vakantiegangers uit over de wereld. Velen bezoeken in den vreemde een kerk. En dan het liefst een kerk waar de eigen taal gesproken wordt. In het Friesch Dagblad deze zomer een serie portretten van Nederlandse kerken in het buitenland. Vandaag deel 2: de Nederlandse Kerk rondom het meer van Genève.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 juli 2006

Van sloppenwijk tot koffieplantage

Emke van den Berg (18) uit Ternaard en Annemarije Pompstra (16) uit Kollumerzwaag doen regelmatig verslag van hun belevenissen in Honduras voor het Friesch Dagblad. Emke stelde zich al voor in het Friesch Dagblad van 11 juli. Ook Annemarije is mee met de reis. Vorig jaar februari is ze met Edukans naar Ethiopië geweest. Via deze organisatie kreeg ze informatie over de reis naar Honduras met de organisatie factor TIEN. ,,Vervolgens heb ik mij hiervoor ingeschreven en nu zit ik hier midden in het Honduras-avontuur. Ik wil graag mijn horizon verbreden en daarna door mijn enthousiasme dit door geven aan anderen.”

Sportdinsdag, 25 juli 2006

Verbeek móet presteren met sterke selectie

Heerenveen - Met een ten dele nieuwe selectie wil SC Heerenveen komend seizoen in de eredivisie hoge ogen gaan gooien. Wíl en niet hoopt, benadrukte Riemer van der Velde gisteren tijdens de jaarlijkse persdag, zijn laatste in de hoedanigheid als voorzitter. De club legt de lat weer een stukje hoger. ,,We moeten dit seizoen bij de eerste zes meedoen.’’

Sportdinsdag, 25 juli 2006

Recordaantal Tour-renners in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Stichting Wielercomité Surhuisterveen heeft voor de 25ste editie van de jaarlijkse profronde een recordaantal renners uit de Tour de France weten te strikken. Maar liefst twaalf Tourhelden staan op dinsdag 1 augustus aan de start van Fryslâns enige profcriterium. Tot het dozijn Tour-renners behoren onder meer Pieter Weening uit Harkema, de Spanjaard Oscar Pereiro Sio (nummer 2 van de Tour), de Noorse sprinter Thor Hushovd en de van een zware val herstelde Erik Dekker. Michael Boogerd is de belangrijkste afwezige.

Weerdinsdag, 25 juli 2006

Zonnig en warm

Vanmiddag is er veel zon en is het met 26 graden aan de kust tot 29 graden landinwaarts zeer warm zomerweer. De oost tot noordoostenwind is zwak, toenemend tot matig, bij zee soms vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties