Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 25 augustus 2003.

Bijschriftmaandag, 25 augustus 2003

Paulus

Paulus wordt van vervolger tot apostel. Van iemand die Christus vervolgt tot iemand die Hem navolgt.

Cultuurmaandag, 25 augustus 2003

Jorwert bruist na oorverdovende stilte

Jorwert - Alsof er een ster naar beneden is gevallen. Zo sterk is het licht dat het dorp Jorwert beschijnt in het nachtelijke duister van het Friese platteland.

Cultuurmaandag, 25 augustus 2003

Kolderieke opera in Rottige Meente

Natuurgebied de Rottige Meente bij Nijetrijne was vrijdag en zaterdag het decor van openluchtopera La Fantesca . Honderdvijftig mensen genoten, gezeten op een tribune op riviertje de Scheene, van de zang van sopraan Barbara Hannigan en bass-bariton Marc Pantus.

Hoofdartikelmaandag, 25 augustus 2003

Een nieuw dorp...

Littenseradiel was de eerste gemeente in Fryslân die met het idee kwam: een nieuw dorp bouwen in het open landschap, in plaats van uitbreiding van bestaande dorpen. Vorige week sloten de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland zich bij Littenseradiel aan. Ook zij overwegen een nieuw dorp te bouwen.

Regiomaandag, 25 augustus 2003

‘Het is een feest voor iedereen’

Makkum - Een kanonschot buldert over het water. Een stuurman telt hard tot tien en begint opnieuw. Een achttal roeiers trekt op het ritme van het tellen aan de riemen. De sloep scheert over het water in de haven van Makkum. Aan de kant staan honderden mensen te kijken naar de verrichtingen op het water.

Regiomaandag, 25 augustus 2003

Philips sluit vijftig fabrieken

Drachten – Philips sluit de komende jaren vijftig fabrieken. Het is nog niet duidelijk welke filialen worden bedreigd. Over de toekomst van de Drachtster vestiging is nog niets zeker, aldus Jules Prost, woordvoerder van Philips. Philips topman G. Kleisterlee zei zaterdag in NRC Handelsblad de komende jaren vijftig fabrieken te willen sluiten of afstoten.

Regiomaandag, 25 augustus 2003

Wyldemerk, oude tijden herleven

Oudemirdum – Het is druk in de tent van de zilversmid, op de Wyldemerk in Gaasterland. Drommen mensen stromen toe om te zien hoe deze kunstenaar koperen vazen en zilveren ringen maakt.

Regiomaandag, 25 augustus 2003

‘It binne de neisoarchers fan de takomst’

Ureterp – Twee tegen twee. Gedeputeerde Anita Andriesen en burgemeester Sicco Heldoorn van Opsterland verdeelden de punten eerlijk tijdens het kwisje ‘vogelgeluiden raden’ in vogelopvangcentrum De Fűgelhelling in Ureterp. De ‘pommeranten’ waren zaterdag naar het centrum gekomen om de nieuwe vogelhut voor kinderen te openen. Tegelijk werd er een inspiratiedag voor de jeugdige vogelwachters uit Fryslân gehouden.

Regiomaandag, 25 augustus 2003

Trajectcontrole N381 succes

Wijnjewoude – De trajectcontrole op de N381 bij Wijnjewoude lijkt een succes te zijn. Uit een eerste korte evaluatie blijkt dat minder dan een procent van de automobilisten te snel rijdt. De trajectcontrole is in oktober 2002 ingevoerd.

Geloof & Kerkmaandag, 25 augustus 2003

‘Gevoelens delen is menselijke behoefte’

Sneek - Sommige predikanten hebben geen ‘gewone’ gemeente, maar werken bijvoorbeeld in een ziekenhuis of op een militaire kazerne. Een serie over ‘herders met een andere kudde’. Vandaag deel 2: ziekenhuispredikant J.J. ten Ham uit Sneek.

Geloof & Kerkmaandag, 25 augustus 2003

430 mensen bij Tjerke Iepen in Drachtster kerk

Drachten – 430 mensen hebben zaterdag een kijkje genomen in de Doopsgezinde Kerk van Drachten.

Sportmaandag, 25 augustus 2003

Amateurs nuchter over kunstgras Cambuur

Kootstertille-speler Joop de Vries was niet echt onder de indruk. ,,Ik bin hjir wolris faker west, ik haw by de C- en de B-junioren fan Cambuur spile. Mar ik kin my best foarstelle dat it miskien foar in protte oaren wol moai is hear.’’

Sportmaandag, 25 augustus 2003

Nationale titel fierljeppen markeert voor Bart Helmholt einde van vormcrisis

Linschoten - Augustus leek een slechte maand te worden voor Bart Helmholt. De 21-jarige klassementswinnaar was uit vorm en niet zo’n klein beetje ook. De Burgumer haalde geen finales meer, laat staan dagtitels. Alles wat mis kon gaan, leek mis te gaan. De ommekeer moest tijdens het Nederlands kampioenschap komen en die kwam er. Helmholt meldde zich zaterdag met 18,30 meter weer aan het fierljepfront en dat leverde hem direct de titel op.

Sportmaandag, 25 augustus 2003

Heerenveen is Feyenoord nog steeds de baas

Heerenveen - Al vijf jaar lang is het Abe-Lenstrastadion een onneembare vesting voor Feyenoord. Zaterdagavond was er in Fryslân opnieuw geen succes weggelegd voor de Rotterdamse volksclub die misschien wel te weinig kreeg. Bij Heerenveen zat niemand daar mee. ,,Lucky? Dat vind ik prima. Ik wil elke week wel zo winnen’’, zei trainer Foppe de Haan.

Sportmaandag, 25 augustus 2003

Mered de Vries stuit te vroeg op favoriete duo

Scheveningen - Voor Mered de Vries was het NK beachvolleybal eigenlijk al na de halve finale voorbij. Daarin strandde zij met Jettie Fokkens tegen het torenhoge favoriete duo Rebekka Kadijk en Marrit Leenstra. Voor de uit Harich afkomstige De Vries (25) zat er op het Scheveningse strand nog wel een derde plaats in, maar dat was slechts een troostprijs. De druiven werden extra zuur toen zaterdag het duo Kadijk/Leenstra onverwacht de titel verspeelde aan Sanne Keizer en Merel Mooren.

Weermaandag, 25 augustus 2003

Bewolking

Vandaag en morgen hebben we te maken met bewolking, die met een noordelijke tot noordoostelijke stroming wordt aangevoerd. Morgen kan er af en toe een drup regen vallen, bij temperaturen rond 20 graden. De wind is daarbij zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties