Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 25 augustus 2010.

Cultuurwoensdag, 25 augustus 2010

Leeuwarder galerie opent ruimte voor grafiekkunst

Leeuwarden - Galerie Roos van Tudor in Leeuwarden opent komend weekend een aparte grafiekafdeling. In de ruimte, die deze zomer is gerealiseerd, zullen kleine, wisselende exposities te zien zijn met werk van zowel bekende internationale grafici als jong Fries talent. Dat heeft galeriehouder Anita van Os bekendgemaakt.

Hoofdartikelwoensdag, 25 augustus 2010

Radicalisering

De Pakistaanse overstromingsramp, met catastrofale, zo niet bijbelse proporties, dreigt niet zonder politieke gevolgen blijven. Voor Pakistan èn de internationale gemeenschap.

Regiowoensdag, 25 augustus 2010

Frisia wil zout blijven halen onder land

Harlingen - Frisia Zout houdt vast aan nieuwe boringen naar zout onder land. Het bedrijf uit Harlingen heeft een nieuwe winlocatie in de buurt van Slappeterp en Skingen op het oog. Uit oogpunt van bedrijfszekerheid blijft volgens Frisia zoutwinning onder het vasteland nodig, zo werd vanochtend op een persconferentie bekendgemaakt.

Regiowoensdag, 25 augustus 2010

‘Spectaculair aantal lagen gevonden in terp Jelsum’

Jelsum - Archeologen en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen zijn deze zomer aan het werk in Jelsum. Ten noorden van de dorpskerk is over een lengte van honderd meter een tien meter brede sleuf gegraven.

Regiowoensdag, 25 augustus 2010

Keermuur Harlingen sluitstuk Deltaplan

Harlingen - De waterkering in Harlingen is het laatste stukje Nederlandse kust dat op de oude deltahoogte is gebracht. De nieuwe keermuur werd gisteren officieel in gebruik genomen. Daarmee zijn alle werken die na de watersnoodramp van 1953 nodig werden geacht, voltooid.

Regiowoensdag, 25 augustus 2010

Easterlittens heet voorlopig Barslet voor de televisie

Easterlittens - Sinds gisteren is Easterlittens het decor van de dramaserie De geheimen van Barslet. Veel dorpsbewoners spelen als figuranten mee in de serie, waarin mysterieuze gebeurtenissen plaatsvinden.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 augustus 2010

Scrapbooken op 4 september in kerkje van Wier bij Tsjerkepaad

Wier - Bezoekers aan de kerk van Wier kunnen zaterdag 4 september meedoen aan een workshop scrapbooken.

Sportwoensdag, 25 augustus 2010

Blauw Wit’34 verrast ONS Sneek in de beker

Leeuwarden - Eersteklasser Blauw Wit’34 zorgde gisteravond in het bekertoernooi voor een stunt door in Sneek hoofdklasser ONS Sneek met 1-2 te verslaan. De Snekers startten niet op volle oorlogssterkte, want trainer Jan Vlap hield liefst acht basisspelers aan de kant. ,,Ik wilde de andere jongens van de selectie een kans geven. Het pakte niet goed uit, maar dat kwam ook omdat we wel heel knullig het tweede doelpunt weggaven.”

Sportwoensdag, 25 augustus 2010

Kramer mist wellicht seizoenstart

Calgary - De kans bestaat dat Sven Kramer het eerste deel van het schaatsseizoen aan zich voorbij laat gaan. De TVM-kopman heeft na een slopend olympisch jaar meer tijd nodig gehad om weer topfit te worden en is daardoor later dan normaal aan de voorbereidingen op de komende winter begonnen. Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen op haar website.

Sportwoensdag, 25 augustus 2010

Meeste toeschouwers in Harkema

Harkema - Met 2500 toeschouwers was het duel tussen Harkemase Boys en IJsselmeervogels afgelopen zaterdag tijdens de openingsronde van de nieuwe zaterdagtopklasse het drukst bezocht. Daarmee troefde Harkemase Boys de concurrentie ruimschoots af, want na Harkemase Boys - IJsselmeervogels (3-1) volge het duel Spakenburg - Lisse met 1800 belangstellenden.

Sportwoensdag, 25 augustus 2010

Harkemase Boys te volgen via twitter

Harkema - Harkemase Boys is dit seizoen ook te volgen via Twitter. Alle nieuwsberichten van de website van de Harekieten verschijnen automatisch op @harkemaseboys.

Sportwoensdag, 25 augustus 2010

Kopic mist ook duel tegen NEC

Heerenveen - Sportclub Heerenveen zal het zaterdagavond in Nijmegen tegen NEC moeten stellen zonder verdediger Milan Kopic. De Tsjech kampt al enige tijd met een pijnlijke knie en moest daarom afgelopen weekeinde de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen NAC Breda laten schieten. Gisteren reisde Kopic af naar zijn vaderland waar hij zich verder zal laten onderzoeken door de arts die eerder dit jaar een buitenmeniscusoperatie bij hem uitvoerde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties