Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 augustus 2012.

Cultuurzaterdag, 25 augustus 2012

Brulboeiorgel wordt gerepareerd

Stavoren | Bezoekers van Stavoren die het brulboeiorgel van Hoite Pruiksma willen horen, moeten nog even geduld hebben. Het innovatieve instrument is stuk en moet worden gerepareerd, aldus de musicus gisteren. ,,Het is aangevaren door een schip. Ook zijn er technische problemen.”

Hoofdartikelzaterdag, 25 augustus 2012

Delegeren kan niet zonder vertrouwen

De tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland, waaronder Opsterland en Ooststellingwerf, willen meer vrijheid van handelen. Die boodschap is deze week gedropt in Den Haag, in de hoop dat de partijen die na de verkiezingen een regering gaan vormen, daar gehoor aan zullen geven.

Regiozaterdag, 25 augustus 2012

Ik begrijp mijn vader nu beter dan voor mijn Indonesië-reis

Klaas Land uit Harkema - tegenwoordig Leeuwarder - trok deze zomer naar Indonesië, in de voetsporen van zijn vader Willem die daar als militair diende tijdens de Politionele Acties. Nu is hij terug en vertelt hij over zijn ervaringen.

Regiozaterdag, 25 augustus 2012

Toch boete De Friese Wouden

Drachten | De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) blijft erbij dat de thuiszorgorganisaties De Friese Wouden en Zuidwest Friesland in 2006 de wet overtreden hebben bij de aanbesteding van huishoudelijke hulp in vijf gemeenten. In 2010 legde de concurrentiewaakhond de beide zorgaanbieders al een forse boete op. Zuidwest Friesland moest 314.000 euro betalen en deed dat uiteindelijk ook. De Friese Wouden kreeg ruim 2 miljoen euro boete, en maakte daartegen bezwaar.

Regiozaterdag, 25 augustus 2012

OM geeft toe: 180 euro boete voor gooien klokhuis te gek

Leeuwarden | Een boete van 180 euro voor het weggooien van een klokhuis van een appel is buiten proportie. Daar is het Openbaar Ministerie het bij nader inzien mee eens, bleek gisteren bij de politierechter. Ook rechter Yvonne Huizing deelt die mening. Zij vindt de 61-jarige Leeuwarder Hille Asjes echter wel degelijk strafbaar en veroordeelde hem tot een voorwaardelijke boete van vijftig euro.

Regiozaterdag, 25 augustus 2012

Evenementen bereiden zich voor op buien

Leeuwarden | Het slechte weer dat voor vandaag is voorspeld, lijkt een streep door de rekening te zetten van het WK Sportvissen voor dames in Leeuwarden. Bij het NK Fierljeppen in IJlst maken ze zich in de aanloop nog niet echt zorgen.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 augustus 2012

Vaticaan in beeld

Kruip door, sluip door naar het graf van Petrus. Het graf? Geloven doe je in iets, of in dingen die je niet zeker weet, maar wat je graag wilt geloven. Dus ben ik schuifelend op weg naar het graf van de Prins der Apostelen, de eerste plaatsbekleder van Christus op aarde. Hij ligt begraven onder het hoofdaltaar van de Sint Pieter. Alleen loop ik dit keer niet in, maar ónder de kerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 augustus 2012

Kilangala viert 45 jaar missiepost Trijntje Bijma

Kilangala | Het is zaterdag feest op de missiepost Kilangali in Tanzania. De missiepost, opgericht door Trijntje Beimers, bestaat vandaag 45 jaar. Duizenden mensen hebben iets aan de missiepost gehad, schrijft projectleider Mozes in de nieuwsbrief van Stichting Trijntje Beimers.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 augustus 2012

Jeugdwerker: schaap met vijf poten?

De ene kerk heeft bloeiend jeugdwerk, in de andere kerk is geen jongere meer te bekennen. Hoe houd je ze vast? Robert Colijn geeft tips voor goed jongerenwerk. Vandaag: wat maakt een jeugdleider tot een goede jeugdleider?

Sportzaterdag, 25 augustus 2012

Opstelling Heerenveen is nog onduidelijk

Heerenveen | Het is nog onduidelijk hoe de basiself van sc Heerenveen voor het uitduel met AZ er morgen uit ziet. De ploeg van trainer Marco van Basten traint later vandaag nog. Volgens aanvaller Filip Djuricic is een goed resultaat in Alkmaar van extra groot belang na de 2-0 nederlaag in de Europa League tegen Molde: ,,Het zal lastig zijn, ik schat AZ hoger in dan Molde. Maar als we goed spelen, zoals tegen Feyenoord, zal ons dat vertrouwen geven voor de return.”

Sportzaterdag, 25 augustus 2012

Fierljeppers IJlst behoren op ‘eigen’ NK tot favorieten

IJlst | Fierljeppers Thewis Hobma (senioren) en Hans Ulco de Boer (junioren) zijn fit genoeg om vandaag in IJlst mee te doen aan de Nederlandse kampioenschappen. Hobma kampte vorig week nog met schouderproblemen, terwijl De Boer een voedselvergifting opliep. Het tweetal behoort tot de favorieten, zeker omdat de titelstrijd plaats vindt op de accommodatie waar zij op trainen. De twee hopen dat thuisclub IJlst er een ‘eigen’ feestje van kan maken door in meerdere klassen een nationaal kampioen af te leveren. ,,Ik hoop op twee titels, maar ik verwacht een”, aldus Hobma gisteravond.

Sportzaterdag, 25 augustus 2012

WK kaatsen slaat brug tussen historie en toekomst


Sportzaterdag, 25 augustus 2012

Verlies maakt einde aan droomstart Cambuur

Eindhoven | Cambuur heeft de eerste domper van de nieuwe voetbaljaargang te verwerken gekregen. Na eerdere overwinningen tegen Volendam en Fortuna gingen de Leeuwarders gisteren in en tegen Eindhoven met 2-1 onderuit. De ploeg had moeite in de afronding en staat na de nederlaag weer met beide benen op de grond. Het gepraat over een vliegende competitiestart moesten we maar snel vergeten, vond trainer Arts dan ook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties