Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 september 2015.

Economievrijdag, 25 september 2015

Een elegante, effectieve windmolen

Door Theo Klein

Hoofdartikelvrijdag, 25 september 2015

Alweer speurt minister in eigen organisatie

En weer is het gedoe op het ministerie van Veiligheid en Justitie en bij het Openbaar Ministerie (OM). Opstelten en Teeven zijn nog maar net bekomen van hun aftreden als respectievelijk minister en staatssecretaris wegens verregaande 'geheimzinnigheid' rondom een verdwenen stukje papier met daarop een bedrag voor een tipgever. En nu moet de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie speurwerk doen in zijn organisatie en bij het OM voor wťťr een affaire.

Regiovrijdag, 25 september 2015

Ook laatste deel Drachtster Feart gaat nu open

Drachten - Het duurt nog hoogstens een week tot de Drachtster Feart definitief is doorgetrokken tot aan het centrum van Drachten. De gemeente Smallingerland heeft aannemer Van der Wiel onlangs de spoedopdracht gegeven om de laatste tweehonderd meter die nog gedempt is open te graven. Het werk aan dat deel van de vaart, ten westen van de nieuwe brug De Piip in de Zuiderhogeweg, lag stil als gevolg van de problemen met projectontwikkelaar Vastgoed Noord.

Regiovrijdag, 25 september 2015

AdriŽnne combineert passie voor haar geloof met K3-talentenjacht

Augustinusga - Met de K3-hit Hippie Shake was AdriŽnne van der Veen uit Augustinusga afgelopen vrijdag te zien op televisie. Ze doet mee aan de talentenjacht K3 zoekt K3 van SBS6 en heeft de volgende ronde, het bootcamp, bereikt. ,,Zingen, dansen en acteren zijn grote hobby's van mij."

Regiovrijdag, 25 september 2015

Dieselfraude VW heeft ook positieve kant

Terschelling - Dankzij de dieselfraude van Volkswagen wordt de klimaattop komende december in Parijs een succes. Dat stelde Willem Vermeend, oud-staatssecretaris en hoogleraar fiscaal recht, gisteren bij de opening van het driedaags duurzaamheidsforum Springtij, dat op Terschelling wordt gehouden.

Regiovrijdag, 25 september 2015

Vluchtelingen arriveren in Frysl‚n

Harlingen - Ongeveer half vier is het als twee bussen met 130 vluchtelingen komen aanrijden en zo dicht mogelijk bij de ingang van de Waddenhal in Harlingen stoppen. Het regent en veel passagiers hebben de capuchon van hun winterjas over het hoofd getrokken. Uit het bagageruim onderin de bus komen weekendtassen, plastic tasjes, speelgoed en shoppers van Lidl en Zeeman tevoorschijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 september 2015

Positief geluid over IsraŽl verspreiden

De Protestantse Kerk in Nederland is onopgeefbaar verbonden met IsraŽl, zo staat in de kerkorde van de PKN. Toch besteden sommige kerken begin oktober eerder aandacht aan Dierendag dan dat ze op IsraŽlzondag - de eerste zondag van oktober - stilstaan bij IsraŽl, zo constateert ds. Eeuwout van der Linden (projectmedewerker Kerk en IsraŽl) deze maand in opinieblad Woord & Dienst. Tegen de verdeeldheid over IsraŽl, en onbegrip over steun aan IsraŽl, liep ds. Herman de Vries van de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens, aan. Samen met Johannes van Keimpema (kerkenraadslid in Hantum) en Hendrik Tilma (voorzitter van protestants Anjum) is hij daarom het initiatief Vrienden van IsraŽl begonnen. De mannen ontmoetten elkaar tijdens regionale kerkvergaderingen. Ze maken zich zorgen over de geluiden die ze in de kerk horen als het gaat over steun aan IsraŽl. ,,De huidige kritiek op IsraŽl, ook binnen de kerken, of minstens een verminderde loyaliteit, doen ons zeer en verontrusten ons", zegt De Vries. ,,Net als het groeiend antisemitisme in Nederland. Ik hoorde onlangs nog van een Joods gezin dat uit Nederland is geŽmigreerd naar Nieuw-Zeeland, omdat het zich niet meer veilig voelde in het maatschappelijke klimaat."

Sportvrijdag, 25 september 2015

De Jong hoopt op een ommekeer bij Philidor 1847

Leeuwarden - Migchiel de Jong speelde met schaakclub Philidor 1847 in de Meesterklasse, de eredivisie van het schaken, maar inmiddels ziet de internationaal meester lijdzaam toe hoe zijn vereniging aan het afglijden is in de eerste klasse. De sportieve toekomst van Philidor wordt steeds minder rooskleurig. De resultaten van de Leeuwarders zitten de laatste jaren in een negatieve spiraal. Een gevolg van de vergrijzing binnen Philidor.

Sportvrijdag, 25 september 2015

Verdere integratie vrouwen bij Heerenveen

Heerenveen - Het vrouwenteam van sc Heerenveen gaat vanavond in Enschede tegen FC Twente, de landskampioen van de afgelopen drie jaar, op jacht naar de eerste seizoenzege. Die opsteker kan de ploeg van trainer Fred de Boer wel gebruiken. Een dag later wordt in het Abe Lenstrastadion door het bestuur van Heerenveen en de stichting vrouwenvoetbal Heerenveen een convenant ondertekend. Daarmee is de samenwerking tussen beide partijen voor dit seizoen bekrachtigd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties