Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 oktober 2002.

Agendavrijdag, 25 oktober 2002

Klassiek

Pianoconcert De tegenwoordig in Nederland woonachtige Bulgaarse pianiste Mariette Petkova geeft zondag om 14.30 uur een concert in De Lawei te Drachten. Op het programma staan werken van Mozart, Brahms, Bartók en Liszt.

Bijschriftvrijdag, 25 oktober 2002

Jona

De Heer sprak: ‘Jona, ga op reis,

Cultuurvrijdag, 25 oktober 2002

Leeuwarder Musea willen meer Kompasgeld

Leeuwarden - Het Fries Natuurmuseum en keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden hebben deze week onafhankelijk van elkaar een bezwaarschrift ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Volgens de directeuren Harry Wijnandts en Cees van ’t Veen heeft deze organisatie hen te weinig Kompasgelden toegekend voor ingrijpende verbouwingen van de twee musea.

Economievrijdag, 25 oktober 2002

Lichte toename aantal werklozen in Fryslân

Groningen/Leeuwarden – De werkloosheid in Fryslân is in de eerste drie kwartalen van dit jaar licht gestegen. Dit blijkt uit de cijfers die het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gisteren heeft gepubliceerd. Fryslân volgt heel duidelijk de landelijke trend, stelt CWI-woordvoerder Roelof van der Velde.

Economievrijdag, 25 oktober 2002

Autoriteit FM hekelt beleggingshypotheek

Leeuwarden - De Autoriteit Financiële Markten (Autoriteit-FM) waarschuwt huizenkopers voor de risico’s van een beleggingshypotheek. De toezichthouder is een onderzoek begonnen welke producten op de markt worden aangeboden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Autoriteit-FM.

Economievrijdag, 25 oktober 2002

Betterwird in Dokkum krijgt een opknapbeurt

Dokkum – Het bedrijventerrein Betterwird aan de westkant van Dokkum wordt opgeknapt.

Economievrijdag, 25 oktober 2002

Biddle uit Kootstertille zet wereldwijd luchtgordijnen af

Kootstertille – Zonder luchtgordijnen zouden winkelketens als Hema, C&A en V&D een stuk minder klanten trekken. De warme luchtstroom bij de voordeur zorgt er voor dat de winkel altijd uitnodigend open staat, zonder dat de temperatuur binnen daalt.

Economievrijdag, 25 oktober 2002

Tuincentrum Dokkum mag gaan uitbreiden

Dokkum - Het bedrijf Mollema Groenvoorziening aan de Aalsumerweg in Dokkum krijgt toestemming van de gemeente Dongeradeel om uit te breiden. De raad gaf gisteren fiat om het bestemmingsplan met een artikel 19-procedure aan te passen om de uitbreiding mogelijk te maken.

Hoofdartikelvrijdag, 25 oktober 2002

Verkiezingen een testcase

De verkiezingen van 22 januari 2003 zullen een testcase zijn voor onze parlementaire democratie. Ook in het buitenland zal er veel belangstelling voor zijn, niet alleen voor de uitslag maar ook voor de verkiezingsstrijd eraan voorafgaande. Het altijd zo stabiele Nederland heeft de wereld opgeschrikt, door een politieke moord, door een onverwachte verkiezinguitslag, door een kabinet dat er niet in slaagde die uitslag stabiel te vertalen.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Supporters bij snelwegen weggestuurd

Leeuwarden – De politie en de gemeente Leeuwarden houden er ernstig rekening mee dat er vanavond toch supporters van ADO-Den Haag naar Leeuwarden komen. Supporters worden op de snelwegen tegengehouden.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Taxichauffeur redt moeder en zoontje

Drachten – Een 35-jarige moeder en haar zoontje van drie uit Heerenveen zijn ongetwijfeld heel blij dat taxichauffeur Willem Weening uit Harkema gisteren achter hen reed. Hun auto raakte in een slip en belandde op de kop in de sloot. Weening aarzelde geen moment en sprong het water in. Hij wist moeder en kind veilig op het droge te krijgen.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Friesland Pop hoeft geen subsidie meer voor poppodium

Leeuwarden - De stichting Friesland Pop heeft deze week zowel de gemeente Leeuwarden als de provincie Fryslân geadviseerd om vanaf december dit jaar geen subsidie meer te geven aan het poppodium van Theater Romein in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Miljoenen nodig voor haven

Lauwersoog – Op korte termijn zal 6,5 miljoen euro nodig zijn voor onderhoud en herinvesteringen in de haven Lauwersoog. De dreiging bestaat dat vissers uit Lauwersoog zullen verdwijnen naar de Eemshaven als gevolg van investeringen daar. Om de haven van Lauwersoog rendabel te houden, moet er meer ingespeeld worden op het toerisme.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Eilanderjagers zetten jacht op konijnen stop

Terschelling – De jagers op Terschelling, Ameland en Vlieland jagen voorlopig niet meer op konijnen. Dit hebben de wildbeheereenheden op de eilanden afgesproken met Staatsbosbeheer en de Faunabescherming.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Sneek werkt aan taalachterstand

Sneek - Er komt in het Sneker onderwijs meer aandacht voor taalachterstand. Ook wordt onderzocht of kinderen naast het Nederlands ook les in de thuistaal moeten krijgen. Dat staat in het rapport ‘Kansrijk jeugdbeleid’ dat deze week door de raad is aangenomen.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Spoortunnel wordt wildtunnel

Marum - De ‘Drachtster Tram’ heeft nog een legendarische naam in het Westerkwartier, hoewel de goederenboemeltrein al jaren niet meer de verbinding tussen het station in Groningen en de Philips vestiging in Drachten onderhoudt. Ook de meeste zichtbare sporen van de roemruchte spoorlijn zijn nagenoeg uitgewist. Maar bij Marum is nog een spoortunnel aanwezig. Nou ja tunnel, een viaduct onder de snelweg A7.

Regiovrijdag, 25 oktober 2002

Balk krijgt een directe buslijn met Lemmer

Sneek – Er komt een rechtstreekse busverbinding tussen Balk en Lemmer. Gaasterlandse dorpen als Sondel, Oude- en Nijemirdum, Rijs en Mirns krijgen een verbinding met die nieuwe lijn, via een bushalte op de provinciale weg. De snelle, rechtstreekse busverbinding tussen Bolsward en Lemmer is hiermee van de baan.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 oktober 2002

‘Voltooide restauratie is een feestje waard’

Hemrik - Archeologische vondsten wijzen uit dat er begin veertiende eeuw al een kerkje stond. Zevenhonderd jaar later hadden de vierkante meters in de dorpskern van Hemrik bijna een andere bestemming gekregen.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 oktober 2002

Friese ‘theaterdienst’ met Spijkerpakkenband

Leeuwarden – Jeugdbrassband De Spijkerpakkenband uit Ureterp, regisseur Pieter Stellingwerf en predikant ds Jan Willem Nieboer uit Gaastmeer hebben een Friestalige ‘theaterdienst’ over Jericho in elkaar gezet onder de titel It wachtsjen is op de foargonger .

Geloof & Kerkvrijdag, 25 oktober 2002

‘Theologie moet vragen uit filosofie ernstig nemen’

Wat kan een theoloog leren van een filosoof? Heel veel, vindt Hans van den Bosch. ,,Theologie heeft een belangrijk raakvlak met filosofie. Het is nuttig voor de kerk als theologen de vragen vanuit de filosofie ernstig nemen.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 25 oktober 2002

‘Hernhutterlezing’ door Kamerlid Kathleen Ferrier

Zeist – CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier houdt op 1 november de tweejaarlijkse Zinzendorf Lezing, georganiseerd door het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg).

Geloof & Kerkvrijdag, 25 oktober 2002

Jongerenfestijn Soul Survivor volgend jaar weer in Nulde

Leeuwarden – Het christelijke jongerenfestival Soul Survivor vindt volgend jaar opnieuw plaats op Strand Nulde.

Sportvrijdag, 25 oktober 2002

Hiemstra dit jaar meest succesvolle Friese renner

Buitenpost - Tim Hiemstra uit Drachten is het afgelopen seizoen de meest succesvolle Friese wielrenner geweest in de noordelijke criteria. In het overkoepelend wielerklassement, dit jaar voor de 26ste maal samengesteld door Foppe de Vries uit Buitenpost, eindigde hij op de tweede plaats. Winnaar werd Edwin Veen uit Westerlee.

Sportvrijdag, 25 oktober 2002

Wietse Hensema investeert alles in judo

Leeuwarden - Wietse Hensema is vooral zijn ouders dankbaar dat zij hem vijftien jaar geleden naar judoles stuurden. ,,Ik was om zo maar te zeggen ‘een nogal druk baasje’ en dan blijkt judo een uitstekende uitlaatklep’’, vertelt de nu 22-jarige Leeuwarder.

Sportvrijdag, 25 oktober 2002

Stukje nostalgie van club ONT ontfutseld

Hans van Breeden, voorzitter van eersteklasser Zwaluwen, kreeg een spervuur van vragen over het feit dat er twee weekeinden (inhaal en beker) geen wedstrijd werd gespeeld, terwijl het toch stralend weer was. In het clubblad Der Zwaluwen Vlucht haalt Van Breeden een oude discussie van stal: ‘Misschien moeten we het wel eens helemaal anders doen. Waarom wordt een voetbalcompetitie gespeeld tussen september en mei? Waarom gaan we niet over om te spelen tussen maart en oktober? Waarom gaan we niet over tot het spelen tussen september en mei? De kans op mooi voetbalweer is vele malen groter, er kunnen wedstrijden later op de dag en zelfs ’s avonds gespeeld worden. In plaats van een winterstop voeren we een zomerstop in. Er zijn landen waar een dergelijke competitieopzet loopt.’ Deze opzet heeft weinig kans van slagen tot dusver. Zo loopt er een uitgebreide kaatscompetitie van mei tot september.

Weervrijdag, 25 oktober 2002

Storm

Vanavond en vannacht pittige buien met onweer en zware windstoten. Morgen mogelijk storm in het waddengebied en buien met onweer, hagel en kans op zeer zware windstoten! Temperatuur morgen rond 10 graden en af en toe zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties