Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 oktober 2008.

Hoofdartikelzaterdag, 25 oktober 2008

Verlies en winst bij de kerken...

De cijfers over ledenverlies van de PKN, de grootste protestantse kerk in Nederland, over financiële tekorten en over kosten voor een centraal ledenregistratiesysteem buitelen over elkaar.

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

Sneek krijgt ‘waterzuinige’ woonwijk

Sneek - Woningbouwstichting De Wieren gaat in Sneek 252 nieuwe woningen bouwen met een zogeheten deca-installatie. Die verwerkt het afvalwater zó dat huishoudens tot 40 procent minder water verbruiken. Menig gemeente benijdt Sneek om de primeur.

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

En nou maar hopen op heel veel wind en regen

Nijhuizum - Veel mensen kennen de molen bij Nijhuizum niet anders dan een met pannen bedekte kegel. Sinds gisteren is weer te zien wat het ooit was: een spinnekopmolen. Door Erik Betten.

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

Op welke manier dan ook: het geweld moet gewoon stoppen

Leeuwarden - Fier Fryslân viert volgende week dat het, inclusief voorlopers, dertig jaar bestaat. Van een veilig huis voor mishandelde vrouwen groeide het tot landelijke antagonist van geweld in relaties. Daarvoor moest wel eerst worden afgerekend met het hokjesdenken. Door Wouter Smilde.

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

Illegale taxi’s zijn moeilijk aan te pakken

Leeuwarden - Hoe groot is het probleem met illegale taxi’s - oftewel snorders - in Fryslân? De inspectie Verkeer en Waterstaat kondigde gisteren aan de komende tijd op te treden tegen de snorders, samen met de sociale recherche. Politiewoordvoerder Herman Olijerhoek zegt geen concrete cijfers te hebben. Wel is het de politie bekend dat er illegale taxi’s in Fryslân rondrijden. Maar waar en hoeveel? ,,Geen idee.’’

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

FD-initiatief geeft componist kans op koraalbewerking

Drachten - Met ingang van volgend jaar gaan er op elk muziekconcours in De Lawei in Drachten twee nieuwe koraalbewerkingen in première. Beginnende en jonge componisten met een link met Fryslân, krijgen de kans om met hulp van ervaren componisten koraalbewerkingen te maken.

Regiozaterdag, 25 oktober 2008

Baksteen of pompeblêd? Wat is nou typisch Fries?

Leeuwarden - Wat is typisch Fries? Wat karakteriseert de provincie, wat de bewoners? Over deze vragen debatteerden hoogleraar Goffe Jensma van de Rijksuniversiteit Groningen en Siem Jansen, historicus en directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, gisteren op het symposium dat werd gehouden bij de presentatie van het boek Frieslands Verleden.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 oktober 2008

Uitwisselingsreis geeft zending een gezicht

Nij Beets - Zeven gemeenteleden uit verschillende PKN-gemeenten in de classis Drachten gaan van 8 tot en met 24 november naar Nicaragua. Morgen is alvast de uitzenddienst vanuit de kerk van Nij Beets.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 oktober 2008

Nieuw boek Kuitert: God niet in publiek domein

De staat heeft als taak de burger te vrijwaren voor het geloof van andersdenkenden. Dat betoogt Harry M. Kuitert in zijn nieuwste boek Dat moet ik van mijn geloof. Godsdienst als troublemaker in het publieke domein. Het werd gisteren gepresenteerd. Opnieuw beperkt Kuitert een wezenlijk onderdeel van geloven.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 oktober 2008

Orgel Noordwolde overstemt dominee niet langer

Noordwolde - Na een jaren durende restauratie is het zover: Het Van Dam-orgel van de Protestantse Gemeente van Noordwolde staat er weer stralend bij. Niet meer zo weggestopt, én goed van klank.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 oktober 2008

Bisschop De Korte: andere economie nodig

Utrecht - Het mondiale economische systeem moet worden hervormd ten dienste van mensen, vindt bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden. De bisschop spreekt in het blad rkkerk.nl de hoop uit dat de crisis tot een fundamentele bezinning leidt. ,,Ik denk daarbij ook aan de miljard mensen die moeten leven van minder dan een dollar per dag. Een hervorming van de wereldeconomie ten dienste van de armen lijkt een groot en ver ideaal, maar is op termijn een solide belegging.’’

Sportzaterdag, 25 oktober 2008

Cambuur sluit na winst aan bij de top drie

Roosendaal - De spelers van SC Cambuur wilden vorige week uit tegen Fortuna Sittard extra graag winnen, want dan was de lange busreis tenminste niet voor niets geweest. Gisteren, uit bij RBC in Roosendaal, gold dat opnieuw. Met de vierde zege op rij, sloot Cambuur aan bij de topdrie.

Sportzaterdag, 25 oktober 2008

Verbeek hoopt op kentering tegen sc Heerenveen


Sportzaterdag, 25 oktober 2008

Heerenveen erkent klasse van AC Milan

Heerenveen - Wekenlang was er over gesproken en waren de wildste speculaties over de tafel gevlogen. Kon het bestaan dat Heerenveen het meest succesvolle clubteam ter wereld, AC Milan, een poets zou gaan bakken? In een volgepakt Abe Lenstrastadion gaven Ronaldhino, wereldvoetballer van het jaar 2007, en zijn volgelingen gisteravond het antwoord. Neen.

Sportzaterdag, 25 oktober 2008

Gerald Sibon: Het was een happening, maar dat was het dan ook

Heerenveen - Nog geen 25 minuten mocht sc Heerenveen gisteravond in het eerste groepsduel van het UEFA Cuptoernooi tegen AC Milan hopen op een positief resultaat. Maar na twee op z’n zachtst gezegd knullige tegentreffers was het na een kwart wedstrijd al over en sluiten voor de Friese ploeg van Trond Sollied. ,,Het waren twee waardeloze tegengoals”, vond ook Christiaan Grindheim. ,,Daarna kon Milan zich in alle rust gaan concentreren op de volgende wedstrijd.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties