Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 25 oktober 2012.

Achtergronddonderdag, 25 oktober 2012

Kulturele haadstęd: it begjin fan nije fleur

Oer it kulturele haadstędprojekt 2018 is yn de ôfrűne jierren yn Fryslân fűleindich redendield. Mocht it slagje om it yn 2018 safier te krijen dat Ljouwert dan haadstęd fan Europa hjitte mei, dan hat it net in maklik paad west om dęr te kommen.

Economiedonderdag, 25 oktober 2012

Consument: verantwoording duurzaamheid bij producent

Utrecht | De druk van de consument op het bedrijfsleven om duurzaam geproduceerde levensmiddelen in de winkel te leggen neemt toe, maar de consument legt de bal voor het verduurzamen van de produktieketen toch hoofdzakelijk bij de bedrijven. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GFK over de periode 2009-2012, in opdracht van ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.

Economiedonderdag, 25 oktober 2012

Drukkerij Folkertsma De Vrije Fries failliet

Drachten | De rechtbank in Leeuwarden heeft het faillissement uitgesproken over drukkerij Folkertsma De Vrije Fries en APD Grafisch Service Centrum in Drachten. Ook de bv’s Nobo Beheer en Nobo Vastgoed Beheer zijn bankroet. Zeven werknemers verliezen hun baan. Een schuldenlast van een kleine drie ton blijft achter bij bank, crediteuren en fiscus. De 103 jaar oude kwaliteitsdrukker leed al langer verlies. Het kon de concurrentie met internetdrukkers in een krimpende markt niet aan. Curator Wim Winkel onderzoekt een doorstart. Een Friese partij heeft reeds interesse getoond.

Hoofdartikeldonderdag, 25 oktober 2012

Leerzame literatuur in tijden van crisis

Het rommelt in het openbaar bestuur in ons land. In korte tijd is een aantal zaken naar voren gekomen die grote gevolgen hebben voor personen en voor bestuurlijke lichamen, zoals een college van B en W.

Regiodonderdag, 25 oktober 2012

Afvalverwerker Omrin: meer papier scheiden

Oudehaske | Omrin wil dat op termijn in alle Friese gemeenten waar de afvalverwerker actief is de inwoners een derde container krijgen voor oud papier. Zo kan de scheiding van afval verder verbeterd worden.

Regiodonderdag, 25 oktober 2012

Derde plaats bieb Makkum

Makkum | De met sluiting bedreigde bibliotheek van Makkum is op de derde plaats geëindigd in de verkiezing van Beste Bibliotheek van Nederland 2012. Voor de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door het Bibliotheekblad, waren twaalf biebs genomineerd. De titel werd gisteren in Utrecht toegekend aan de centrale bibliotheek in Amsterdam.

Regiodonderdag, 25 oktober 2012

Plan haalt vluchteling op leeftijd uit isolement

Lemmer | Oudere vluchtelingen van 55 tot zeventig jaar in de gemeentes Dongeradeel en Lemsterland kunnen vanaf januari meedoen aan het project ‘Nooit te oud om te integreren’ van Vluchtelingenwerk Noord Nederland (VWNN).Volgens de organisatie kunnen oudere vluchtelingen vaak moeilijker aansluiting vinden bij de Nederlandse samenleving. Met het project wil Vluchtelingenwerk hen uit hun isolement halen door ze kennis te laten maken met Nederlandse leeftijdsgenoten en met organisaties die met ouderen werken.

Regiodonderdag, 25 oktober 2012

Oplichter voor de zesde keer voor de rechter

Burum | Vanaf 1993 is hij al vijfmaal eerder veroordeeld voor oplichting, in 2002 voor het laatst. Maar bloed leek andermaal te kruipen waar het niet gaan kan. Gisteren moest de tegenwoordig in Burum woonachtige man (49) opnieuw terechtstaan voor zeven gevallen van oplichting uit 2009 en 2010. Zijn zaak werd gisteren bij de Haagse rechtbank bij verstek afgedaan want hij had zich afgemeld voor de zitting. ,,Te druk met mijn winkel”, had hij de rechtbank geschreven.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 oktober 2012

Een viering in de Sint Pieter in Rome als op tv

Rome | Een kleine tweehonderd mensen, van zes jaar oud tot in de zeventig, vertrokken zaterdag in alle vroegte met bussen naar Rome. De bus uit Fryslân, die ook de bisschop voor de deur ophaalde, had al schade voordat ze goed en wel op weg was: terwijl de bisschop zijn koffer inlaadde schampte een langskomende vrachtwagen de hele zijkant van de bus. Met vertraging kwam deze bus aan bij de eerste stopplek langs de Duitse Autobahn.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 oktober 2012

Duitse bisschop hekelt verzet tegen windmolens

Hochberg | Duitsland bewijst met de vergroening van de energie dat een hoog-geďndustrialiseerd land zijn economie kan aanpassen aan energievormen die niet schadelijk zijn voor de schepping. Dat zei de protestantse bisschop Heinrich Bedford-Strohm deze week op een oecumenische conferentie in Hochberg.

Sportdonderdag, 25 oktober 2012

Marianne Vos start in veldrit Surhuisterveen

Surhuisterveen | Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos komt naar Fryslân. De 25-jarige Brabantse heeft haar deelname toegezegd aan de centrumcross in Surhuisterveen van 3 januari. Organisator Andries Nieuwenhuis toonde zich verheugd met haar toezegging: ,,We willen graag een sterk damesveld aan de start in onze veldrit. Met het aantrekken van Vos is de eerste stap gezet.” Vos doet het momenteel even rustig aan, ze maakt haar comeback op 25 november.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties