Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 januari 2012.

Cultuurdonderdag, 26 januari 2012

Jury fanfarekampioenschap bekend

Drachten | De juryleden voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) 2012 zijn bekend. Dat heeft de organisatie laten weten.

Cultuurdonderdag, 26 januari 2012

Alain Clark op Befrijdingsfestival

Leeuwarden | Alain Clark treedt dit jaar op als Ambassadeur van de Vrijheid op het Befrijdingsfestival Fryslân in Leeuwarden. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt. Clark doet op 5 mei ook de festivals in Zwolle en Groningen aan.

Cultuurdonderdag, 26 januari 2012

Veel animo voor Provinciekoor

Leeuwarden | Voor het provinciale grootkoor dat op 22 mei moet zingen bij de officiële opening van het nieuwe provinciehuis in Leeuwarden hebben zich in drie weken tijd vijftig koren (vijftienhonderd zangers) aangemeld, aldus de provincie Fryslân.

Economiedonderdag, 26 januari 2012

Aanpak nieuwe megastallen

Den Haag | Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw wil deze zomer een wettelijke voorziening maken om de komst van nieuwe megastallen aan banden te leggen. Dat zei hij gisteren in de Tweede Kamer. Hij wil de invoering van de wet echter af laten hangen van de snelheid van de schaalvergroting. ,,Als er een spoor komt van gigantische bedrijven, dan willen we dat keren”, zei hij.

Economiedonderdag, 26 januari 2012

Vier Nederlandse banken werden duurzamer in 2011

Amsterdam | Vier van de elf grote Nederlandse banken hebben hun duurzaamheidsbeleid vorig jaar verbeterd. Dat bleek vanochtend uit de nieuwe editie van de Eerlijke Bankwijzer. Friesland Bank, ING, NIBC en Van Lanschot verbeterden hun beleid op het gebied van onder meer bonussen en investeringen in landbouw en visserij. ABN Amro, Aegon en Delta Lloyd hebben in 2011 volgens de bankwijzer nauwelijks of geen nieuw beleid doorgevoerd, ‘terwijl ze op veel sociale en milieu-onderwerpen zwak scoren’.

Hoofdartikeldonderdag, 26 januari 2012

Geld, macht en politieke partijen

Wie in de Verenigde Staten als presidentskandidaat het meeste geld heeft, heeft meer kans op het Witte Huis dan een kandidaat die minder fortuin heeft. Het gaat te ver om te zeggen dat de rijkste kandidaat verzekerd is van het presidentschap, maar het wordt allemaal wel wat gemakkelijker als er voldoende geld is om een intensieve campagne te voeren.

Regiodonderdag, 26 januari 2012

Krappel: De Sionsberg geen veredelde poli

Dokkum | De actiegroep Red De Sionsberg is bang dat het ziekenhuis in Dokkum een veredelde polikliniek wordt. ,,In eerste instantie lijkt het plan goed, maar we zijn nog niet gerust”, zegt woordvoerder Gerrit van Dellen. Hij is ook bang dat een specialisme als neurologie uit Dokkum verdwijnt. ,,Bij een beroerte moet iemand zo snel mogelijk worden geholpen: elke seconde telt.”

Regiodonderdag, 26 januari 2012

‘Wâldpyk’ Pieter Weening vergeet zijn afkomst niet

Oranjewoud | Pieter Weening behoort tot de succesvolste Nederlandse profwielrenners van zijn generatie. In het shirt van Rabobank won hij twee etappes in een grote ronde: de achtste van de Tour de France in 2005 en de achtste van de Giro d’Italia van 2011. Hij reed toen bovendien vier dagen in de roze leiderstrui.

Regiodonderdag, 26 januari 2012

Bijna negenhonderd Friese leraren staken

Leeuwarden | Bijna 900 Friese docenten hebben gehoor geven aan de oproep van de onderwijsvakbonden om vandaag te gaan staken. Van bijna alle scholen in Fryslân zijn vanochtend docenten naar de Jaarbeurs in Utrecht vertrokken om hun kritiek op de wijzingen in het onderwijs kenbaar te maken. In totaal verwachten de onderwijsvakbonden 20.000 stakers.

Regiodonderdag, 26 januari 2012

Leerling-hoveniers naar Marokko

Sneek | Twaalf leerlingen van het vmbo- en mbo-groen van AOC Friesland in Sneek vertrekken dinsdag, met drie docenten, naar Sidi Ifni in Marokko. Ze gaan er lokale hoveniers helpen met het aanleggen van perkjes langs de boulevards. Vorig jaar knapte een andere groep er een park en een schooltuin op.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 januari 2012

Visie moet je blijvend communiceren

De visienota van de Protestantse Kerk die donderdag in Utrecht gepresenteerd wordt moet gemeenten handvatten geven voor de koers. Gisteren besprak dr. Sake Stoppels tien vuistregels. Vandaag zeven valkuilen.

Sportdonderdag, 26 januari 2012

Het 'kleine broertje' van het wegwielrennen vecht om erkenning

Ploeterend door de modder, fiets op de schouder, heuvel op, heuvel af. Komend weekeinde wordt in het Belgische Koksijde weer gestreden om de wereldtitel veldrijden. Het rijtje favorieten telt een handvol Belgen en één buitenlander: de Tsjechische regerend (tweevoudig) wereldkampioen Zdenek Štybar. Logisch dus dat zondag duizenden Belgen het parkoers zullen omzomen en miljoenen thuis aan de buis gekluisterd zullen zijn. Gaat het de Belgen weer lukken de kampioenstrui naar hét cyclecrossland bij uitstek te halen?

Sportdonderdag, 26 januari 2012

Opzij geschoven Flyers dreigen met rechter

Heerenveen | Vijf spelers van de Friesland Flyers stappen mogelijk naar de rechter als de club besluit hen maandag op straat te zetten. De Canadezen Jason Visser, Jamie Visser, Marcus Pryde en Yan Turcotte en de Amerikaan Joey Sides hebben van het clubbestuur te horen gekregen dat ze nog voor aanvang van de play-offs de club moeten verlaten. Het vijftal drukt met hun hoge lonen te zwaar op de begroting. Flyers betaalt bovendien de huisvestingkosten en de kosten voor levensonderhoud voor het vijftal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties