Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 februari 2011.

Cultuurzaterdag, 26 februari 2011

Inschrijving workshops Noordelijk Koorfestival

Leeuwarden - De inschrijving voor workshops van het tweede Noordelijk Koorfestival is begonnen. Dat heeft Stichting Noordelijk Koorfestival gisteren bekendgemaakt. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 23 oktober op verschillende locaties in Leeuwarden. Tijdens het evenement worden diverse koorconcerten gegeven in de binnenstad en kunnen zangers workshops volgen.

Hoofdartikelzaterdag, 26 februari 2011

De natuur, de mens...

De verhouding tussen mens en natuur is veranderlijk. In wat wij primitieve culturen noemen was de natuur een omstandigheid waarin mensen als vanzelfsprekend leefden. Bomen waren bezield, de flarden mist hadden een geestelijke betekenis en er was een diepe kennis van krachten uit planten. De mens leefde in de natuur en maakte er in zekere zin deel van uit de bezielde werkelijkheid om zich heen.

Regiozaterdag, 26 februari 2011

Godsdienstvrijheid in geding

Leeuwarden - Het CDA Fryslân maakt zich zorgen over de toenemende spanningen op het gebied van de godsdienstvrijheid in Nederland. Volgens de Friese CDA’ers staat die vrijheid flink onder druk. De afdeling roept de Tweede Kamerfractie op tot waakzaamheid.

Regiozaterdag, 26 februari 2011

Op de foto: een mooie herinnering aan je eigen ik

Wolvega - Regina van der Sluis fotografeert kankerpatiënten in haar studio aan huis. Ze maakte van dichtbij mee hoe de ziekte een leven compleet op z’n kop kan zetten. Met een portretfoto wil ze patiënten een tastbare herinnering geven.

Regiozaterdag, 26 februari 2011

Friezen denken massaal na over Friestalig spoorbord

Leeuwarden - ‘Ha jo niget oan jo bestean, lit de trein dan earst gean!’ Of: ‘Wolst libjen bleaue, moast de warskogings leaue!’ Er zijn veel reacties gekomen op de vraag van deze krant of lezers een Friese variant weten op de tekst ‘Wil je blijven leven wacht dan even’.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 februari 2011

Cabaretier Walinga in De Salvator met nieuwste programma

Leeuwarden - Cabaretier Ruurd Walinga voert zondag zijn nieuwste cabaretprogramma op in De Salvator in Leeuwarden. Zijn elfde programma, Happen naar de baas is een humoristische zoektocht naar zichzelf. De show sluit aan bij de campagne ‘Verlangen naar geluk’ die momenteel wordt gehouden in de evangelische gemeente.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 februari 2011

Egyptische kerkleiders: laat je stem horen

Caïro - Egyptische kerkleiders hebben christenen donderdag opgeroepen om zich voortaan met de politiek in hun land bezig te houden.

Sportzaterdag, 26 februari 2011

Dost terug in basis sc Heerenveen

Heerenveen - Bas Dost maakt komend weekeinde weer eens deel uit van het basiselftal van sc Heerenveen, zo liet de club gisteren weten. Hij staat morgen in de spits in de uitwedstrijd tegen Willem II. De laatste keer dat trainer Ron Jans Dost van het begin liet spelen was begin november vorig jaar. ,,Het moment van Bas is aangebroken”, zegt Jans. ,,Ik heb tegen hem gezegd: geniet ervan.” Viktor Elm zakt door de basisplaats van Dost terug naar het middenveld waar ook Mika Väyrynen terugkeer van een schorsing. Dat betekent dat Christian Grindheim en Michal Svec op de bank mogen beginnen. Michel Breuer vervangt in de defensie Igor Djuric. De weer fitte Roy Beerens vervangt Luciano Narsingh. Opstelling sc Heerenveen: Stuhr Ellegaard, Janmaat, Breuer, Kopic, Jong-A-Pin; Djuricic, Väyrynen, Elm; Beerens, Dost, Assaidi.

Sportzaterdag, 26 februari 2011

Flyers thuis onderuit tegen Geleen

Heerenveen - A6.nl Flyers is uitermate slecht aan de play-offs begonnen. De Heerenveense ijshockeyers verloren gisteren de eerste wedstrijd thuis tegen Geleen met 0-3. De Friezen kwamen in de eerste periode diverse manmeersituaties zelf op achterstand uit de enige powerplay voor de Limburgers (Brad Smulders). In de tweede periode bouwden Niko Suoraniemi en Jason Tejchma de voorsprong uit tot 0-3. De 1200 toeschouwers zagen dat Flyers ook in de derde periode niet meer tot scoren kwam. Zondag staat het tweede duel op het programma. Verliest Flyers in Geleen dan is het seizoen voorbij.

Sportzaterdag, 26 februari 2011

Wielrenner Wim Stroetinga is egoïstischer geworden

Oldeberkoop - Tegen wil en dank moest Wim Stroetinga vorig weekeinde meerijden met de achtervolgingsploeg bij de wereldbekerwedstrijd in Manchester. De 25-jarige Fries was nauwelijks hersteld van zijn sleutelbeenbreuk en zou niet in actie komen. Door een blessure van Tim Veldt kwam hij er echter niet onderuit. In plaats van een leuk uitje was dat toch een ‘smetje’ op zijn week in Engeland. ,,Op zich ging het wel goed, beter dan ik had verwacht. Maar ik was er nog niet klaar voor. Het was nog wennen allemaal.”

Sportzaterdag, 26 februari 2011

Nieuw Noord bestaat tien jaar, maar is ontevreden

Jarenlang veerden de supporters van sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion slechts op als er een doelpunt viel te vieren. De term bioscooppubliek was niet meer dan terecht. Supportersclub Nieuw Noord heeft daar verandering gebracht. ,,We zijn tegenwoordig een van de sfeervolste stadions”, durft voorzitter Michiel Zantema wel te stellen. Vorige week vierde de sfeervereniging zijn tienjarig bestaan. Een heugelijk feit, al zegt Zantema dat er onder de fanatieke supporters een ontevreden gevoel heerst.

Sportzaterdag, 26 februari 2011

Hectische minuut kost Cambuur zege

Leeuwarden – Afgekeurde en curieuze doelpunten, een hoog tempo en een zinderende sfeer. Zelden had een wedstrijd van SC Cambuur dit seizoen zoveel in zich als die van gisteren tegen FC Volendam. Toen alle stofwolken in Leeuwarden waren opgetrokken, stond er een gelijkspel op het scorebord. Vooral door een hectische minuut in de eerste helft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties